Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 апр. 2008, 13:26 ч.

КАТ - Бургас

 • 4 226
 • 6
 •   1
Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 85
Здравейте!
Искам да ви разкажа за моите преживявание в КАТ – Бургас.
Шофьорската ми книжка изтича на 11.05.08г., по този повод аз отидох в КАТ-Бургас миналата седмица да си подам документи за нова книжка, като ми казаха да го направя предварително, защото следва глоба а може би и акт.
Документите ми бяха медицинско, лична карта, шофьорска книжка, снимки.
След като изчаках опашката от 20 човека да мине на единственото работещо гише си подадох документите, при което жената от КАТ ми взе лична карта, шофьорска книжка и текущия ми акт, за който нямам постановление все още,  връчи едно талонче, с което трябвало да си платя услугата в СИБАНК за 21 лева, и лист А4 – разпечатка някаква на принтер на която пише, че трябва да платя ГЛОБА от 30 лева, за съставен акт преди повече от година. Казах най – любезно на жената, че акт съм си го платила още миналата година ( и наистина е така ). При което тя ми отговори да и представя касова бележка. Е добре как да й представя касова бележка от преди повече от една година като не я пазя.И това и отговорих.Тогава тя ми отвърна троснато: КАТО НЯМАШ КАСОВА БЕЛЕЖКА ОТИВАЙ И СИ ПЛАЩТАЙ НА НОВО АКТА И НЕ МЕ БАВИ... при положение че вече чаках час, реших че по-добре на ново да платя глоба.ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ТОВА Е КАТ И ТЯ ИСКА ДА МИ ВЗЕМЕ ПАРИ ДВА ПЪТИ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО. ЩО ЗА ДЪРЖАВА Е ТОВА.
Отидох в СИБАНК зад КАТ, където се наредих на нова опашка от 10 човека.Попитах жената от банкта дали неможе да ми изкара данните или и аз незнам какво трябва да се направи и да ми даде някакав документ за да покажа в КАТ ( защото те ОЧЕВИДНО нямат връзка по между си) че съм си платила акта. Тя ми отвърна да отида там където съм си платила акта и че тя няма да ми взвмв пари за една и съша ГЛОБА, КАКТО Г-ЖАТА ОТ КАТ НАРЕДИ!!!ПЛатих 21лв. за услуга получих  разписка за това и пак се върнах в КАТ, за да си взема лична карта, шоф.книжка и акт, заместващ талона ми и да отида да търся тази касова бележка от преди година и половина. Опашката се беше увеличила значително.Изчаках на ново. Подадох на жената разписката и листа формат А4 за глобата с думите: жената от банката не ми приема парите и каза ЧЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ ПЛАЩА ЕДНА И СЪЩА ГЛОБА ДВА ПЪТИ!!!За това отивам в централния офис на СИБАНК ( или да си потърся касовата бележка защото вече започнах да си спомням че май е пазя) и ще се върна пак, при което получих следната реакция: ООО аз няма да се занимавам цял ден с теб, изобщо няма да ти приема документите......върна ми всичко...ЛИСТА ФОРМАТ А4 СКЪСА С ЯД....излизе из зад гишето и каза: ИДВАЙ С МЕН В БАНКАТА......ПРИ КОЕТО АЗ И ОТВЪРНАХ ЧЕ ОТИВАМ ПРОСТО ДА СИ ПОТЪРСЯ БЕЛЕЖКАТА ИЛИ ЕВЕНТУАЛНО ДА МИ ИЗДАДАТ НОВА.
Тя  пак повтори: ИДВАЙ С МЕН!!!
Тръгнах..отидохме в банката, тя влезе при жената която ми беше взела 21лв. за услуга в КАТ даде и разписката и и каза: УНИЩОЖИ РАЗПИСКАТА И ВЪРНИ ПАРИТЕ за услугата и излезе. Жената от банката ми върна парите и ме попита дали ще се върна до 16ч. Защото раб.време е до тогава и да не ми унищожава разписката.Беше 15ч. и аз и казах че ще се върна.
Отидох си до вкъщи намерих си касовата бележка, акта и постановлението...взех ги и пак газ до КАТ. Отидох направо в банката показах й всичко, жената ми даде отново разписката за 21лева, аз отново и върнах 21 лева ( каква пародия). Отидох пак в КАТ.
Дадох всичко което имах.Жанта вече се държеше крайно добре с мен прие ми документи и ми каза, че шофьорската книжка ЩЕ Я ПОЛУЧА ЧАК СЛЕД КАТО МИ ИЗЛЕЗЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО ЗА ТЕКУЩИЯ МИ АКТ , ПЛАТЯ ГЛОБАТА СИ, ПОЛУЧА ТАЛОНА СИ....При въпроса как ще карам през това време като книжката ще ми бъде вече с изтекъл срок тя ми отвърна че с касова бележка можело.... КАКВО ДА КАЖА ...ЩО ЗА ДЪРЖАВА Е ТОВА...КЪДЕ МОГА ДА ПОЛУЧА ИНФОРМАЦИЯ И КЪДЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ КАТО НА ЧОВЕК А НЕ НА ЖИВОТНО...АЗ СЪМ ГРАЖДАНКА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА, РАБОТЯ В ЧАСТЕН СЕКТОР, ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ А С МЕН СЕ ДЪРЖАТ КАТО ГОВЕДО..ВЪЗМОТЕНА СЪМ ОТ ВСИЧКО ,  как да разбера сега мога ли да си получа шофьорската книжка преди постановлението да е излязло или не, никъде няма информация а и на КАТ и жената която ми обясни там невярвам...

# 1
 • Мнения: 524
Аз съм изключително търпелив човек, но, ако някой се държи по този начин с мен ще подам жалба. Съветвам те да го направиш. Тези служители продължават да си въобразяват, че трябва да им козируваме.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 247
Нещо не мога да разбера. Как ще си платиш акта, като нямаш издадено наказателно постановление? Глоба се плаща при издадено наказателно постановление, тъй като само в него е описана сумата (в акта никъде не пише каква ти е глобата).

# 3
 • Мнения: 1 279
      мега7703 става дума за два различни акта  Peace
amaranta  #Crazy ти ме разби. И аз трябва да ходя да сменям книжката, казваш да се заредя с мнооооого нерви тъй ли  Thinking

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 85
 Въпросния акт  е от миналата година за него имам постановление и глоба 30 лева, която си платих и си взех талона, преди два месеца ми направиха нов акт и ми взеха талона отново за него нямам излязло постановление...и жената от КАТ ми обясни че ще си получа книжката новата след като ми излезе това постановление,платя глобата и си взема талона....вече със страх ходя при тия хора, а уж съм гражданин на тая държава, плащам си актовете като поп да неговоря че има хора който при ПТП нищо не им правят мен ме размотават цял ден...а може би и месеци още ми предстои...

# 5
Не само в Бургас е така. Случаят е друг но пак за КАТ става въпрос. На съпругът ми му направиха акт за превишена скорост и му взеха талона и какво става взеха че го загубиха 6м. не могат да го намерят. Аз имам братовчед полицай който трябваше да се намеси и за един ден го откриха. Вече съм се убедила че нямаш ли връзки няма и кой да ти oбърне внимание.

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 82
На баща ми му изтече книжката онзи ден,на следващия отиде до КАТ-Ст.Загора /там е адресната му регистрация/ и си подаде документи за нова книжка,нямал е грам проблеми и знам че сега може да кара с талончето което са му дали като си е подал документите и старата книжка,която не са му задържали.
Търси си правата,така се ядосах,как може да се оставиш на тая шматка да те размотава така,коя е тя че ще ти каже два пъти да плащаш,според мен е трябвало да потърсиш началника и още тогава,когато ти се е правела на важна.Еййй,ама как ги мразя такива!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт