Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 апр. 2008, 14:34 ч.

Любимата на нашето семейство пица "Асорти"

  • 7 262
  • 13
  •   1
Отговори
  • BG
  • Мнения: 1 668
Често правя пица. Рецептата за тестото я имам от една мноооого стара книжка. Направена по този начин, много ни харесва. newsm53

Пица - Асорти



Продукти /за 2 пици/:
500 г брашно
1 ч. ч. прясно мляко
20 гр мая
2 чйца
3 с. л. олио

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява. В средата се прави кладенче и се слагат разбитите с 1 ч.л. сол яйца, размитата в хладко прясно мляко мая и 3 с. л. олио. Меси се 10 мин.
Тестото се разстила в тава. Нареждат се парченца бекон, кръгчета лук, , печен пипер на ивици, маслини, царевица, парченца топено сирене. Слага се доматено пюре. Отгоре се наръсва босилек.
Пече се. Когато е готова, се настъргва кашкавал и се запича леко отгоре.



С другата половина от тестото, правя Добруджанки.

# 1
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Смайли, страхотни изглеждат, преписвам си рецептата за тестото!
Браво!  bouquet

# 2
  • все тук
  • Мнения: 1 634
E, след толкова апетитно поднесени рецепти, няма как да не вечеряме "Асорти".
Благодаря, Смайли, за идеята.

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Smiley*, ти днес направо ме разби с тези вкусотии!   bouquet

# 4
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
А в тези добруджанки има ли плънка вътре или само сиренцето,което се вижда,и с какво ги мажеш отгоре?

# 5
  • USA
  • Мнения: 1 777
Много апетитно изглеждат. Simple Smile
Само искам да попитам оставя ли се тестото да втаса или направо се работи с него?

# 6
  • ~*iN a FaIrYtaLe*~
  • Мнения: 407
Пицата изглежда много вкусна...това не е ли тестото за пица Верди?

# 7
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 730
Това тесто е същото като на "Верди", е с малка разлика - по-малко е олиото..

# 8
  • BG
  • Мнения: 1 668
t_ilieva, благодаря, нещо ми е дошла музата  Laughing

mimi6669, няма плънка, като направя топчицата, натискам с пръст отгоре и слагам парченце масло и сирене. Отгоре ги мажа с жълтък.

Питките, които правя от това тесто съм ги нарекла Добруджанки. Но точната ми рецепта за Добруджанките е тази:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. сирене
1 яйце
2 1/2 ч.ч. брашно

Замесва се тесто, което се удря силно 20-30 пъти върху масата.
Правят се топки, намазват се с жълтък, по средата се слага чисто масло. Питките се слагат в студена фурна. Тя се загрява отначало слабо, докато бухнат, а след това се засилва, докато се изпекат напълно.

Pety, не оставям тестото да втасва, след като го замеся 10 минути, направо го разточвам и слагам в тавата.

sladunka_medunka, Eli===, сигурно с тия от пица "Верди" имаме една и съща книжка.  Wink
Между другото, от същата книжка съм си преписала още две рецепти - Макарони на фурна и Кюфтета по чирпански. Ще ги напиша по-късно, много са сполучливи  Peace.

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 20:02 от Smiley*

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
...................................
sladunka_medunka, Eli===, сигурно с тия от пица "Верди" имаме една и съща книжка.  Wink
Между другото, от същата книжка съм си преписала още две рецепти - Макарони на фурна и Кюфтета по чирпански. Ще ги напиша по-късно, много са сполучливи  Peace.
Чакаме ги!  Peace

# 10
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 730
Kaжи коя е тази книжка  Simple Smile  Praynig

# 11
  • BG
  • Мнения: 1 668
На зълва ми е, ще я попитам и обещавам, ще пиша  Peace

# 12
  • BG
  • Мнения: 1 668
Докато чакам да ми втаса тестото за козунаците, ето обещаните рецепти.
Книгата е на София Смолницка - "Тестени ястия и гарнитури".


МАКАРОНИ НА ФУРНА

4 яйца се разбиват. Прибавя се 750 мл прясно мляко.
В тава се нареждат сварените макарони. Посипват се с 2 ч.ч. захар. Поливат се с яйчено-млечната смес. Най-отгоре се нареждат /за всяка порция/ парченце масло и парченце сирене. Пекат се в загрята фурна на 100 градуса.


КЮФТЕТА ПО ЧИРПАНСКИ

В масло се задушават лук, настъргани моркови и целина. Прибавят се червен пипер и 1 с.л. брашно. Разрежда се с малко гореща вода и след като поври, се пускат кюфтетата, приготвени от кайма, лук, яйце и оваляни в брашно. След като ястието заври, се прибавят картофите на кубчета, след 5 мин. - и нарязаните пиперки, а след още 10-15 мин. настърганите домати.

И двете рецепти са много сполучливи - препоръчвам ги!  Peace

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 14:47 от Smiley*

# 13
  • гр на мамите
  • Мнения: 6
това с кюфтенцата е много вкусно и аз го приготвиам честичко newsm10 smile3521

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт