Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • BE, 2260
  • Мнения: 5 540
Малко ми е тъжно, защото не го очаквах.
По-скоро бях подготвена за обратния вариант, че няма да иска твърда храна, че кърмата ще продължава да е основното му ядене, че месеци наред ще приема само микродози и т.н. А то какво стана - откакто го захранвам, тоест от около 40 дни /сега е на 7 месеца/, почна да губи интерес към сукането. Почти е невъзможно да го накърмя като за цяло хранене. Всяко нещо наоколо го разсейва - особено кака му, която все се мотае около него Mr. Green Когато не е тя, тогава са шумовете от улицата или дори предметите от стаята.
Суче по 2 минути и щом тръгне млякото, пуска зърното и тръгва да пълзи наоколо, а мен ме оставя да си цвърча като фонтан Rolling Eyes
Понякога дори не иска да засуче изобщо, а скимти и ме гледа умолително да му дам твърда храна. Влече го човешката храна и това си е! Shocked
Пюрета и каши не отказва, независимо от вида и количеството. В началото ядеше по веднъж на ден, после станаха 2 пъти, а вчера яде три пъти по около 100-150 грама. ooooh!
Ако не четях този форум и незаменимата БИБЛИОТЕКА, щях да помисля, че се отбива.
Когато започна да прави тези номера, на няколко пъти получих бучки и болки в гърдите, но с изцеждане се оправих.

Единствено преди заспиване суче по-дълго и спокойно. Тогава си го гушкам и си спомням първите месеци, когато беше малко сукалче и прекарвахме блажени часове прегърнати, кърмейки се.

Може би и на него му липсва тази близост, понеже увеличи нощните кърмения. Но тогава едва ли изсуква много мляко, тъй като бързо заспива отново.

Така ли ще я караме оттук нататък? Rolling Eyes Не е ли много по 3 пъти на ден да яде човешка храна? Дали не е малко мялкото, което приема? Какво да го правя, когато не иска да се засити само с кърма?

# 1
  • В сърцето на ММ
  • Мнения: 927
Здравей.
Имате ли заместени хранения?Ако заместваш,наистина накрая детето ще се отбие,защото минава изцяло на твърда храна.Моят съвет е да храниш педагогически-давай по малко от храната по масата.Така ще суче повече.Въпреки,че и това понякога дотежава.Ние се храним с когато и каквото си поискаме от масата и все още сучем на 3-4 часа и на 2 часа през нощта/в най-добрия случай/. ooooh!
А това с разсейването ще отмине,просто сега всичко му е интересно. Peace

# 2
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 805
Съдба! Моето е захранено ПЗ и да ти кажа от два месеца суче само за приспиване и през нощша! Яде си всичко от масата, но за мен е добре, защото исках да забременея по-скоро и така и стана! Давах й бадемово мляко, все още го давам де, но иска ли си цицките друго не признава, както и с човешката храна, щом е гладна друго не иска! Не знам дали е рано, но някои деца губят интерес към храната! Няколко такива майки знам, където се радваха на апетита, а сега са пак почти само на кърма! Може и това да те стигне и като YANAST на 1г. и 8м. да няма цикъл, заради кърменето! Hug

# 3
  • Мнения: 3 205
Лилита, звучи ми много познато. Аз отначало си мислех, че Ивайло е пристрастено кърмаче - през деня прекарваше часове в сукане. По същия начин се бях настроила психически, че ще имам дете, което няма да харесва твърдата храна и ще имам кърмаче в продължение на дълги години. Посе се оказа, че човечко действително е пристрастен, но към яденето като цяло. Опитвах се да ограничавам количеството на търдата храна, да я предлагам само след кърмене, когато ще бъде заситен и няма да иска много, имахме и някои дни изцяло на кърма.
Понякога детето просто само желае да се отбие, а и не можеш вечно да отказваш - в един момент Иво се усети и просто не желаеше да суче, а след това си изяждаше с удоволствие всичката твърда храна и си искаше и допълнително. Можеш единствено да отложиш малко момента на отбиването. На осем месеца Иво имаше 2 солидни хранения с твърда храна, а на една година имаше вече само 4 кърменета - нощно, сутрешно и 2 вечерни. Закуската, обяда и следобедната му закуска бяха твърда храна. Отби се на година и 2 месеца, всъщност щеше да е по-рано, но аз го натисках да суче сутрин може би 2-3 седмици - просто не можех да си отворя очите, за да му направя АМ.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт