Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 май 2005, 16:32 ч.

Предучилищна

 • 3 014
 • 23
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 320
Въпроса ми може и да се стори на някого странен , но ..........

Къде се ходи на предучилищна - в детската градина или в училището в което бихте искали да ходи детето в 1 клас?
Има ли накакви изисквания при записване ? На какво да наблегна при проучването.

# 1
И на двете места може да се ходи. Имам предвид и в училище и в детска градина.
Аз лично ще го оставя в детската градина защото там ще е цял ден, а в училищата са до обяд. За мен това е определящото, защото няма кой да го гледа.....иначе не знам за някакви специални изисквания. Да се надяваме, че мамчетата минали през това ще кажат по-точно.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 140
Детето може да ходи на предучилищна и в някоя частна забавачка /ако по принцип възнамеряваш да го даваш на частна забавачка, варианта не е лош/.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 1 010
И пред мен стои въпросът къде да запиша Деян в предучилищна. Аз исках да е в училище, защото имам наблюдения от други майки за подготовката и определено е по-добра от тази в нашата детска градина. Но така се получи, че септември чакаме и бебе и ще ми е малко трудно да го взимам наобед и след това да се занимавам с домашни с него. В градината ще е по цял ден, тя ми е на две минути от къщи, но пък учителките никак не се стараят да ги научат нещо - просто ги мързи като че ли. В къщи постоянно си се занимаваме - с цифри, букви, рисуване - съвсем не очаквам от градината добра подготовка. За мен май това ще е избора - след градина занимания  за да наваксаме.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 3 162
Понеже до сега не е ходил на детска,за предучилищна ще го запиша в училището,където смятам да учи от 1-ви клас.

# 5
 • Добрич
 • Мнения: 3 228
Дъщеря ми ходи на предучилищна в училището, в което наесен е първи клас. Спрях се на този вариант, защото:
1. съм си в къщи в бебето
2. училището ми е на 2 крачки.
3. смятам, че предучилищната към училището ще подготви по- добре детето за училище (като форма на обучение)

Иначе, ако не бях с малко бебе, а работех, щях да предпочета варианта с детската градина (заради целодневното обучение).

Не знам как седи въпроса при вас, но тук в Добрич, в нашата предучилищна предлагаха и целодневно обучение. Трябва да се подсигури обяда за детето, и дефакто следобяд то повтаря с друга група това, което е учило предиобяд.

# 6
 • Стара Загора
 • Мнения: 79
    Записах сина си в предучилищна  група към училището въпреки,че там заниманията са само до обяд.В момента той ходи на детска градина(3 група),от която съм безкрайно разочарована.Бях чувала доста лоши отзиви за въпросната градина ,но го записах единствено,защото ми беше много близко.Тази грешка няма да повторя в никакъв случай с второто си дете!Госпожите като разбраха,че сме го записали към училището,започнаха да ме гледат "на кръв".Дори казали на мъжа ми,че ще  изписват детето на 20.06,което мен искрено ме озадачи.Защо точно на 20.06,а не на 30.06 примерно?За юли и август въобще не съм се и надявала да се съгласят да посещава градината.Миналата година имахме  по този повод разправия с госпожите,които ми заявиха,че съм длъжна да си гледам детето и двата месеца,щом излизам в майчинство.Да,обаче аз влизах в деветия месец и напълно възможно беше да родя всеки един момент,затова той посещаваше градината през целия август.
       Определено смятам,че подготовката,която дава предучилищната група към училището е много по-добра от тази в детската градина.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 3 743
Моят син миналата година беше предучилищен клас в училище и съм много доволна. Определено подготовката е много добра и прехода към първи клас почти не се усеща.

# 8
 • На остров
 • Мнения: 10 600
Моят син също посещаваше предучилищна в ущилище, започна в детска но после го преместих,(в началото на октомври), разликата е невероятна много повече съм доволна от училището, трудно е с взимането на обяд но си струва, не задължително детето да посещава предучилищната в която после ще е 1клас,  по добре е, но и другят вариант съществува..Така малко обаркано стана но с две думи Simple Smile) Аз съм за училищна предучилищна..

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 010
Както писах вече наистина смятам че има разлика в подготовката в училищна предучилищна и в детска градина. При нас обаче се оказа че в училището където смятам да дам детето в първи клас няма подготвителна група Confused Оставаме в градината макар че не ми се иска много.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 601
Ние сме много доволни от градината на Косьо и цялостната му подготовка през четирите години там. Завършихме предучилищната подготовка там и смятам, че има необходимите знания и умения за първи клас. Аз съм по принцип малко скептична към подготвителните групи в училищата, от гледна точка на това, че те прекалено се доближават до условията на учене в първи клас. За мен изключването на играта от ежедневието и подготовката им не е много положително. Доволна съм, че Косьо изкара още една година сред своите приятели и в тази среда, още повече че нямам забележки към учебната му подготовка.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 1 160
Ние ще си останем на предучилищна към детската градина. Доволна съм много от подготовката им там за сега, всяка година в началото правим родителска среща, за да ни обяснят какво трябва да имат като подготовка през годината - всички градини имат спуснати планове от Министерството за всяка възраст какви са минималните знания, които трябва да придъбият през годината, след това два пъти в годината имат открити уроци, отделно от тържествата за Коледа, 8-ми март и т.н. От първа група по случай 8-ми март играят пиеси, като всяка следваща година става по-сериозна. Тази година например, вече бяха 3-та група, приказката беше с принцове и принцеси, бяха подготвили всичко в салона им - декори, костюми( бяха наели костюмите от театъра), миналата година пак така, но беше народна приказка, съответно с нар.носии. Учат и английски 2 пъти седмично и определено доста неща са научили. А и вариантът детска градина ми е по-добър, защото и двамата с татито работим, а и е добре да си поиграе още едно година.

# 12
 • sofia
 • Мнения: 923
За предучилищната група Държавните образователни изисквания и учебниците са еднакви както за училището така и за ДГ   Тоест подготовката трябва да е еднаква. Разликата идва в това дали учителките си изпълняват съвестно задълженията или не.Независимо дали работят в ДГ или у-ще.

# 13
 • на върха
 • Мнения: 6 462
Това за програмата наистина е така, но когато децата са в училище има някои предимства:
1. Свиква с училищната обстановка и в първи клас му е по- лесно
2. Учителките се държат с тях като с ученици т.е изискванията са малко по- виски
Аз нямах възможнсот да запиша Ина в училище, защото ходех на работа и следобед нямаше кой да я гледа. Въпреки това съм много доволна от учителките в детската и детето знае страшно много неща: чете и пише печатно и ръкописно, смята двуцифрени числа и т.н. Единственото което ме тревожи е как сега ще се справи с училищната обстановка Thinking Основен проблем ни е яденето - ако никой не я подсеща и подръчка ще си седи гладна цял ден Crossing Arms

# 14
Мили дами! Родих сина си на 25 януари 2000г. и сега той е на 5г. Това, което ме тревожи е от кога да го дам в първи клас, респективно в предучилищна - дали когато е на 6г. и 7 месеца или когато е на 7 години и 7 месеца? Мен ми се иска да е по-малък - детето е будно и мисля, че ще се справи. Съпругът ми, свекърва ми ... са на потивоположното мнение. Кажете, моля, ми какво мислите вие !?! Ако някои искат да ми пишат лично нека е на адрес jumanji@mail.bg.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт