Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 531
момичета, извинете, че пиша в под форум в който по принцип не влизам и нямам лично отношение.Но в последно време се случиха раздели на не малко мои и наши/ семейни/ приятели.Не искам да развявам чужди истории, но определено търся отговор за нещо, което ме вълнува и което е по повод на някакви конкретни събития.Та въпросът ми е -как разделихте приятелите си?Тези, с които преди раздялата сте имали общи радости, изживявания, спомени.И ще ви бъде ли обидно ако приятелите ви контактуват /поотделно, очевидно/ и с двамата от бившата двойка, както и с техните нови половинки/когато такива са реалност/Извинете ако е имало подобна тема, по принцип не чета тук, но сега търся някакъв отговор.

# 1
 • Мнения: 402
Общите ни приятели осъдиха неговото поведение и  му обърнаха гръб ако не напълно, то поне до такава степен,че той постоянно да парадира,че бил "самотен"-тяхна постъпка,която аз безкрайно ценя ,защото разкрива тях самите  Naughty

# 2
 • Мнения: 660
Да, много е тъжно като предишната Нова година сте я посрещали две семейства с децата заедно, а тази приемат новата  му половинка с огромна лекота, сякаш те е нямало никога! И тъжно е слаба дума!

# 3
 • София
 • Мнения: 285
Няма нужда да се извиняваш. Темата вълнуваше и мен по едно време  Simple Smile  Тук всеки може да си пусне спокойно мнението. Правя уговорка, че моят отговор е продиктуван от личния ми опит. Ние нямахме общи приятели в класическия смисъл на думата, по-скоро са повече негови и по-малко мои и обратното. Но тук-таме се намираше по някоя двойка или единица  Grinning. Та, не се е налагало да делим никого, всеки беше и е свободен да се вижда с който от приятелите иска било то с нови половинки или без. Е, имаме си един общ приятел, който като видял БНД-то с новата му половинка и го беше обявил за едно заведение, но ...това е друга тема. За мен ценното е да чувстваш подкрепата на приятелите си, а често в егоизма на наранени смятаме, че приятелте ни трябва да вземат нашата страна, включително и общите такива. Което е голяма грешка  Naughty! Аз съм търсила повече съвет как аз да се справя със себе си в тази ситуация и не са ме интересували подробности от личния живот на БНД след раздялата ни. Да, имало е моменти, когато ми се е искало да чувам от приятелите си: "Той е глупак! Той е такъв и онакъв...", нормално е, но не ми е повлияло върху цялостното ми отношение към него. Не мисля, че общите приятели трябва да се притесняват от новата ситуация (пак правя уговорка, че има различни случаи), напротив, ако са приятели наистина, ще запазят отношенията си и с двамата от разпадналата се двойка, а защо не и с новите половинки. Аз лично нямам желание да се виждам с приятелите на БНД - не защото са му приятели, а защото не ми допадат като хора.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 452
При нас нямаше особени проблеми. Моите приятели - те си останаха мои....А от неговите - с някои поддържам връзки по празници поздравления и така. Но ходене на рождени дни и засичане с бивши - неее Naughty Не сме имали приятели, които да ни познават изведнъж като двойка. Всеки привнесе неговите си приятели и така.

# 5
 • Burgas
 • Мнения: 463
Ами май те се разделиха,всеки според позицията си.Никога не съм поставяла условия дали ще контактуват с него,не ми беше нужно.Аз съм решила че не искам да контактувам с него,че неискам да седна с него на обща маса.Ценя приятелите ми,които ме подкрепиха в трудни за мен моменти,без значение дали като го видят ще го поздравят,или ще му обърнат гръб.Тоест за мен е по-важно отношението им към мен,а не отношенията им с него.Сега че някои от неговите колеги и приятели ми се обадиха,да ми кажат че ще си променят отношението си към него,ами зарадва ме Twisted EvilСъжалявам,но наистина се зарадвах.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 980
Общите ни приятели, бяха всъщност моите такива. Условия не съм поставяла и не бих имала против да се виждат и с него, стига да искат. Аз сама се виждам както с бившия си мъж, така и с годеницата му. Приятелите ми обаче не се виждат с бившия.

# 7
 • Мнения: 7 531
      Вярно е, че от раздяла до раздяла има океани от разлики.Лесно е, когато самата двойка остане в приятелски отношения.Трудно е, когато на всички около нея се налага да правят избор.
     Понякога ние, старите приятели се виждаме с някого от двойката, защото е въпрос на ситуация, а не като израз на позиция.Понякога- защото сме били по-близки в предбрачния си живот с тази половинка от бившата двойка.Много се надявам това  да бъде прието по този начин.В крайна сметка за да сме били приятелис двойката, /макар и вече да е разделена/това означава ,че сме оценявали и двамата и сме ги харесвали такива, каквито са.С две думи, надявам се контактите с единия или другия да не се приемат като предателство едва ли не.
Опитвам се да убедя едната половинка от разпаднала се двойка, че другата половинка трябва да присъства на особено важно събитие на общото им дете.Вярно, че другата половинка има своите негативи.Но май няма да успея.

# 8
 • Мнения: 402
Опитвам се да убедя едната половинка от разпаднала се двойка, че другата половинка трябва да присъства на особено важно събитие на общото им дете.Вярно, че другата половинка има своите негативи.Но май няма да успея.

Насила хубост не става  Crossing Arms какво да се прави  Tired

# 9
 • Мнения: 2 724
Моите приятели си останаха мои приятели.
Ако искат да се виждат с него, не мога да им забраня.
Той приятели нямаше, така че не е имало какво да делим.

# 10
 • Мнения: 9 990
  ....Опитвам се да убедя едната половинка от разпаднала се двойка, че другата половинка трябва да присъства на особено важно събитие на общото им дете.Вярно, че другата половинка има своите негативи.Но май няма да успея.

Всъщност това няма общо с подялбата на приятелите.Това са техни лични вазимоотношения, през които ще минават.Предполагам си приятелка на жената.Тя е наранена, леко озлобена, оставена, решава да си мъсти чрез детето на бащата, не желае да го вижда, защото страда когато се случва това.Ако не съм права-поправи ме.Разбираемо е, особено ако е скорошна раздялата да се случва това душата и в главата и.Това е фаза.Не я вини, а и помогни да преболедува този тежък период.Реално-за нея, ако е това така де-наистина е по-лечебно да не го вижда.Но да игнорира бащата от общ празник на детето-не е правилно.Но и за това ще усрее, трябва и време.И мен пък ако питаш-голям праз, че единя няма да присъства на нещо един път, ако половинката е особено лабилна поради раздялата е редно да се помисли и за психиката на този човек.Ако това е и човека, който основно поема грижите по детето-още повече. Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 6 452
Недейте да разваляте празника на детето с насила събрани разделени родители! Мислиш, че детето няма да усети? А и защо изобщо трябва приятелите да се намесват в интимните отношения на дадена двойка...била тя и бивша? И приятелите да знаят какво е най-добро за бившите?! newsm78 Щото то и пътя към Ада е постлан с добри намерения, та е хубаво човек да се замисли..... newsm78

# 12
 • Мнения: 7 531
разбира се, че това са деликатни неща и отстрани трябва съветите да се дават по-внимателно.никога не бих си позволила грубо вмешателство от какъвто и да е характер.Но има и нещо друго, понякога човек като че ли има нужда някой външен да каже как изглеждат нещата.
Преди години преживях силен стрес от нещастна случка ,която имаше съвсем, съвсем друг характер.Имах нужда да говоря и да получавам съвети/Тогава нямах още и компютър, не зная колко са си помагали хората по форумите както сега/Но вместо това, дори и да заговорех, всеки ми казваше "не го мисли"и се пресичаше разговора.Затова когато имам усещането, че мога да помогна, казвам деликатно мисълта си, без да натрапвам мнението си, но достатъчно убедително .Пък естествено всеки сам взема решение.
всъшност идеята ми да се включа тук беше основно поради въпроса трябва ли приятелите да се чувстват предатели, ако контактуват повече с единия от бившата двойка.Благодаря на тези, които отговориха, ще ми е полезно да чуя и други мнения.

# 13
 • София
 • Мнения: 6 452
Е, сега пък предатели....Не смятам. Аз лично подържам някакви приятелски отношения с жените от двойките, които са приятели на БНД. Някак естествено обаче е табу да се обсъждат отношенията ми с БНД, както и неговата сегашна мимоза. И без това има доволно много по-интересни теми. Не смятам, че БНД се мисли за предаден в случая....а и да мисли.....who cares? Wink Wink А той с моите приятели не подържа връзка просто защото той не иска предполагам.
А това за съветите - пак си е индивидуално. Мъжете по принцип очакват съвет, а жените - да си изплачат мъката, но никой да не ги съветва. Това е принципно положение, което може да има и изключения. Wink

# 14
Изключително сложен въпрос за мен. Идея си нямам как ще приемат раздялата с мъжа ми приятелите ни, защото са ни общи от сто години, една цяла и много силна компания сме. И честно си признавам, че малко ме е страх, особено ако намеря друг мъж в жвота си. Имало е моменти, в които съм флиртувала с някой от компанията, когато съм била разделена с мъжа си ( тогава още гадже) и всички са ме гледали ужасно криво.... и сега не знам какво ме очаква, но не смятам да жертвам щастието си, заради техните погледи и зли мисли.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт