Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 апр. 2008, 22:26 ч.
  • Преглеждания  37 321  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • на един океан разстояние
  • Мнения: 337
Няколко пъти вече правя , но става много суха и не ми хареса.
Предложете някоя рецептичка , но без лукове , чушки и домат.Нещо по-изчистено , но да става сочна , а не да изсъхва.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 457
Със сол, черен пипер и зехтин, завиваш я във фолио хубаво. Всяко парче отделно. Слагаш в тавичка с малко вода и печеш. Гаранция, че става идеална Peace

# 2
  • Мнения: 9 810

Погледни и тук.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 035
с копър и лимон, във фолио както пише brazilka, но на грил тиган без вода, силен огън, кратка обработка - не повече от 5-6мин. от всяка страна. Това е тайната на сочната сьомга, точно днес това беше вечерята Grinning

# 4
  • на един океан разстояние
  • Мнения: 337
Благодаря момичета за помоща Hug
labrex , в този линк , който си ми дала първата рецепта ме шашна  : сьомга в съдомиялна #Crazy

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 310
аз намазвам филетата с лимонов сок, малко сол и черен пипер и слагам за по 1-2 мин. от всяка страна на грил тигана.
не ползвам фолио, но тиганът е добре загрят.
отвън се получава препеченко, а вътре е сочно.

ако е пушена, има други рецепти.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Котлети или филе сьомга,слагам точно за 2-3 мин. във вряща подсолена вода.Изваждам внимателно и нареждам в тава.
 Запържвам в масло 1-2 с.л. брашно и доливам със сметана (готварска).Чакам да се посгъсти като бъркам непрекъснато.Изливам върху рибата,слагам фолио и бутам във фурната за около 10- 25 мин.(след загряването).
Държи се във фурната за да се поддържа температурата.Сервира се задължително със сварени цели картофи,моркови и броколи(на розички)

Добавям,за да стане ясно(както каза Ася по-долу...    chef )....Не се пече!


Другия вариант е да топнеш в брашно и да я изпържиш сьомгата.....

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 10:23 от TheNMaster

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 310
Мастер, защо я обработваш толкова сьомгата?
тя само трябва да бъде лизната от огъня newsm78

пържена не бих я празвила, защото сьомгата е мазна риба Naughty

на сьомга върви сос със хрян.
пушената сьомга се яде с настърган хрян със сметана и малко сол Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Просто леко я попарвам и после е в сметановия сос....Яла съм така в Норвегия.Страшно ми харесва....

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 310
Просто леко я попарвам и после е в сметановия сос....Яла съм така в Норвегия.Страшно ми харесва....

ама 20 мин. във фурната newsm78
да не би сосът да е бил правен отделно? и после сьомгата да е била залята?

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Просто леко я попарвам и после е в сметановия сос....Яла съм така в Норвегия.Страшно ми харесва....

ама 20 мин. във фурната newsm78
да не би сосът да е бил правен отделно? и после сьомгата да е била залята?
Тъй де,отделно се прави соса....Залива се рибата и се бута във фурната.Понеже е под фолио се задушава и овкусява и соса....Абе умирам за такава сьомга.... hahaha Joy hahaha Joy

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 09:48 от TheNMaster

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 310
Мастер, имах предвид, че не се пече
т.е. попарваш сьомгата, заливаш със соса и оставяш във фурната за 20 мин. само да поддържа температура, а не да се запича...
за мен 23 мин. е много време за обработка на сьомга!

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Мастер, имах предвид, че не се пече
т.е. попарваш сьомгата, заливаш със соса и оставяш във фурната за 20 мин. само да поддържа температура, а не да се запича...
newsm10 smile3521

# 13
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 310
сега май си поправи поста Wink
с ченгел да ти вадя рецептите, бива ли  Wink

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Слушам и се поправям... Wink Wink Wink
Ася,  bouquet  bouquet  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт