Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 апр. 2008, 11:56 ч.

Бабиероси в космоса или как се боядисват к

 • 6 536
 • 127
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 3 073
не може така... толкова дълго мълчание! последната прочетена страница лежеше самотна, смачката и с петна от сълзи... и отдавна никой не я беше докосвал, дори само за да си избърше носа

идваха празници и бабиеросите хич ги нямаше тъдява... всяка се беше заела да пудри, къдри и пърли каквото-бе-останало-от-оперението, защото наближаваще Великденския бал

паякът Пимпоци беше изплел поредната си мрежа и умираше от скука, защото даже доня Анхелика се бе обзела, даже обзавела с бална треска и отдавна не беше минавала с метлата

На вратата на хладилника висеше ту-ду лист от миналата година
what to do i ne to do?
- да отслабна
- да красивея
- да изчистя великденски тук
- да не ям от сладкото на Джей Джей Кокоче
- да спра да щипя Джони Депио по д-то
-
-
Кокошката Филипопия снесе още едно бяло яйце и горда от резултата започна да мечтае. - ох, кудкудяк, много би й отивало розово с пембяна панделка! дано я сварят в минерална вода! кудкудяк

# 1
 • Мнения: 4 554
Don Wolf Des Deliormanos приключи с боядисването на яйцата и остана доволен.
Сега имаше две плътнобоядисани яйца - синьо и зелено.
Разклати ги за да изсъхнат по-бързо.
Остава панделка. Панделка от кутия пури ще свърши работа.
Кръсти по-голямото Фобос, по-малкото - Деймос.
Страх и ужас за бабиейрос.

# 2
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 184
Доня Василиндра изпълзя от храстите, където се беше крила през цялото време, за да си навива косата на книжки. Беше облякла най-новата си рокля на ситни цветчета и си беше вързала фишу с черепчета. Чувстваше се неустоимо красива и привлекателна. Да, беше забравила да свали книжките от косата си, но какво от това?
Василиндра заподскача наоколо с цел да бъде забелязана.
- Юху! - викаше тя. - Ойларипи!

# 3
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Космосът... Как обичаше космически историЙ сеньора Краставицио, как бленуваше за звезден корабъл с гологлав капитан и разнопланетни премеждия.. Айх!
Нещо почука настойчиво връз перуката на дъртата госпожа и заскуба пембените изкуствени космалаци. Туй беше едно пролетно щиче с черен клюн, но синя гуша. То бе дошло за поредната дажба натрошен козунак, който изпадаше от рехавата на зъби уста на уважаемата сеньора. Поради любовта си към вси живи твари, госпожата Алмунада бе принудена да яде редовен козунак, за да остават трохи за птици и бръмбари, мравки и божи козички. Или крави.. Все тая. Все божи твари... Боза..
Също така, уважаемата госпожа бе принудена да яде и месо с кокали, за да остават последните за "бедните" кучета, които бабиейрата срещаше при разходките си и черпеше с радост с кокал, скрит из пазвите й, а при по-големи количества и размери - из батуша й. Място винаги се намираше, но и гладници винаги имаше.
Накрая, тъкмо за Великденския празник, сеньора Краставизия констатира, че е с добре оформена кръгловата фигура и реши да спести от покупка и боядисване на яйца. Реши, че може да се самобоядиса, понеже имаше идеалния яйчен овал. Разполагаше и с достатъчно гримове, макар останали от предни епохи, които щяха да й придадат великолепен, че и оригинален великденски вид. Уважаемата сеньора си възхити от въображението си, надигна фусти, зада стане от продъненото кресло и се накокони пред най-близкото огледало. Пред него тя направи самопризнание, че малко захар на едри кристали върху прическа тип "кифлен козунак с мармалад" ще предизвика фурор сред приятелките. Тоз гений мозъчен така се въодушеви от идеите си, че примлясна самодоволно и отиде да приготви още трохи за нахалната птица със сини пилешки гърди.. Топено сирене и силно загрята фурна..
Сминдухът да не забравим! .- мислеше за вси кулинарни чудодейства охранената бабиера.

# 4
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Хуанита огледа книжките по косата на Василиндра и мандибулата и увисна от възмущение - там се кипреше готварската и книга "Великденски чудеса", накъсана на ленти. За всеки косъм - лента. Хуанита преброи набързо космите /не беше трудно/ и прецени, че най-вкусните рецепти все пак са останали цели. Но как да стигне до тях, как?

# 5
 • Мнения: 517
Флоринда беше бясна на едно хлапе, което и каза :" Добър ден, дона Флор!"
Айде, бе! До вчера и викаха девойко. А сега дори подмладитерния бъркоч, който и препоръча младата вятърничава сеньорита Лулуто, не действаше. А плати с последните 3 бутилки ром за него. Животът е несправедлив, каза си Флоринда и отправи замечтан поглед към Джонито. Бабийеросите усилено боядисваха яйца, но Флоринда не искаше да бъде бабишкера. Тя е все още неотразима, нецелулитена и неврастеничка. Последното май не беше за хвалба. Я да взема да се боядисам в цветовете на пролетта, си каза тя и посегна към огромната кошница с остарели гримове на Краставицио.

# 6
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Доня Анхелина се протегна, тръсна дългите си коси, на които се мъдреше неизменната бяла панделка (абе, кой я излъга, че с нея изглежда по-млада?!). Пръстите на дясната й ръка трескаво затърсиха метлата, а тези на лявата ... те бяха изтръпнали, защото от около 100 години стискаха гърлото на бутилка сребърен ром.
Паякът Пимпоци изпищя пронизително и се скри в миша дупка, вече не му беше скучно - метлата се раздвижи. Раздвижи се и спря, понеже благородната доня видя нещо, което я накара да остави метлата и да посегне към пазвата си, където беше скрила три флакона боя - синя, червена и жълта. Само и трябваха яйца, върху които да сътвори деветото, десетото и единайстото чудеса на света. Първата и мисъл бе за Джонидепио, но тя бързо я отхвърли, той имаше само две.

# 7
 • София
 • Мнения: 3 447
Доня Дона бе проснала Джонито върху кухненската маса и усилено тренираше за месенето на козунаци.
- Тъй - рече тя и го обърна по гръб - бухнал е достатъчно, сега остава да си спомня как се правеше онуй с яйцата.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 073
Той, че е бухнал, бухнал е, ама ефектът с бръчките как го постигаш? Набръчкана точилка ли си взела или е от масата?
- злобно подметна ламелиндиня дебелинда кебапчидзе, току що влизайки в кухнята с цукало на главата

# 9
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
- Ахааа! Победоносно вресна Хуанита - Ето кой ми е свил останалата част от книгата. Обаче пък каква доза е замесила, нещо с пропорциите е омотала...
Ха, не било козунак туй, но пък изглежда също толкова апетитно.

# 10
 • София
 • Мнения: 3 447
- Къш, къш, уруспии завистливи - развика се доня Дона и размаха точилката, мъчейки се да опази бухналото... нещоситам от алчните им артритни пръсти.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 984
Мишонита Рафаела Бенитес по мъж Врещунцел дебнеше иззад ъгъла на кварталната фурната некой по-презрел пенсионер и като го докопаше го набутваше в близките храсти...
Всеки влизаше в храстите с усмивка и готовност, но излизаше възмутен и огОрчен, защото хамавата Мишонита, едно време бая дашна на втасали цицори, сега само преджобваше за жълти стинки и бегаше до фурната да пригепса някоя и друга козуначена кифла.

"Ще меся! Друг път" - помисли Мишонита и загащи поредния пенсионер. "Яйца носиш ли?"
"Не, Миш, напръй ма щастлив душо и ща меся докато съм жив" - измънка бай Аурелио от 15-ти блок и подсмърка, а Мишонита с един сватбарски шут го изпрати по живо по здраво.
"И без яйца тръгнал! Ми тя Анхелина трябва да му ги е изстискала на последния Великден, безобразницете ньедна!" - и се врътна зад ъгъла в очакване на поредната жертва.

# 12
 • Мнения: 4 554

Донът бе отворил "Наръчник на галактическия дон" на глава "козунак в космоса"
и тренираше месене на козунак с гърдите на съгласна доня. Така като гледаше,
можеше да оттренира и следващото упражнение "Сплитане на козунак на плитка"

# 13
 • Мнения: 5 876
Доня Аманда въздъхна и посегна към готварската си тетрадчица, където прилежно си лепеше всички изрезки по темата "Какво да сготвим от спихнал козунак". Страниците бяха залепнали от нещо клисаво.
"Поврага!" - заяви тя. Възрастта има своите речникови предимства. Междувременно откъм картона яйца на масата се чу почукване...

# 14
 • Мнения: 5 876
и потропване...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт