Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

София-до езерото

Мнения: 1 919
Здравейте мили мами.Имам въпрос към тези които са захранили или дават кафяв ориз на бебетата.На коя фирма  е ориза?Аз взех един на "ТРОХО", но нещо не ми харесва. ooooh! Или всичкия кафяв ориз е такъв?Имам в предвид ,че има много тъмни и необелени зърна. Thinking
Споделете вие какъв ориз взимате!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 691
Точно такъв е кафявият ориз - с тъмни и необелени зърна. Аз честно казано дори не помня на каква фирма съм взимала такъв ориз. Купувам рядко, защото никой вкъщи не го хареса особено - нито детето, нито възрастните. И реших, че ще си набавям полезности от другите храни.
Цитирай

Варна

Мнения: 700
 А,не има някои зърна с най-външната люспа,една такава много груба.Бях си купила преди една марка (не я помня),но беше толкова пълен с такива зърна,че не можеш го изчисти.Беше неприятно за ядене.После си купих Панино- доста по-чист,почти няма такива необелени зърна.Чистят се.Супер е и е много по-вкусен от белия.Сега взех и на Крина и той ми се вижда чист.Важно е да се накисне 40 мин преди приготвянето.
 Да уточня,че кафевият ориз не е небелен,а НЕПОЛИРАН.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
На Крина най-често купувам, защото най-често го намирам. Но не съм сигурна, че е съвсем неполиран.
Цитирай

Варна

Мнения: 700
На Крина най-често купувам, защото най-често го намирам. Но не съм сигурна, че е съвсем неполиран.
Хм,няма бели зърна.Или ти искаш да кажеш,че по-светло кафявите са леко полирани?
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Хм,няма бели зърна.Или ти искаш да кажеш,че по-светло кафявите са леко полирани?
Много бледи ми се виждат Rolling Eyes Пък и ниската цена ме кара да се съмнявам - също като с евтината кафява захар. Но аз не разбирам, това са мои спекулации Crazy Трябва да каже някой разбирач.
Цитирай

Варна

Мнения: 700
 Аз пък си мисля,че кафевият би трябвало да е по-евтин дори.Нали все пак се избягва процеса на полиране?Дано някой разбирач даде компетентно мнение.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 6 318
Точно такъв е кафявият ориз - с тъмни и необелени зърна. Аз честно казано дори не помня на каква фирма съм взимала такъв ориз. Купувам рядко, защото никой вкъщи не го хареса особено - нито детето, нито възрастните. И реших, че ще си набавям полезности от другите храни.
и при нас така  Peace
Цитирай

София-до езерото

Мнения: 1 919
Мерси за отговорите. HugДругия път ще взема друг и ще видим какъв е. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 088
   Всичко, което е полирано, рафинирано, стерилизирано, химически консервирано НЕ се разваля. Затова е с по-ниска цена.
   Суровите ядки, студено пресованите масла, пълнозърнестите брашна, ориз... БЪРЗО ГРАНЯСВАТ . И с времето, и от въздуха, и от светлината ...и производителят е на загуба. Или завъждат насекоми всякакви.... както се случва редовно с кафявия ориз в шкафа ми и с ъс зърна за покълване (защото не са обработени да издържат с години). Затова са по-скъпи - специални опаковки, по-къс срок на съхранение и ограничен кръг купувачи - и ето и високата цена.
   А на мен ми ми харесваше един неполиран "златен" ориз.  Купувала съм го от диетични магазини в насипно състояние, но скоро не съм го виждала.
   
« Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 11:44 от bilyanam »
Цитирай

Варна

Мнения: 700
 Да,наистина бързо завъждат буболечки.Аз затова държа кафевият ориз и пълнозърнестото брашно в хладилника. Smile
Цитирай

Сливен

Мнения: 731
Купувала съм на 3 различни фирми, но съм най-доволна от Панино. Другите, който съм ползвала са Изи (не го препоръчвам, че открих пшеница в него) и Трохо, в който има твърде много необелени зърна. Дано съм била полезна  Peace
Цитирай

София, България

Мнения: 3 718
Този, който ползвах е "Хоуп". От диетичния щанд съм го взимала, пише, че е почистван чрез щадяща технология. Не е лош, има много приятен вкус дори и преди да го подправя  Peace
Цитирай

София/Варна/Стокхолм

Мнения: 1 896
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко? Тука неполиран ориз има златен, червен, кафяв и още видове  #Crazy , не съм предполагала и съм объркана малко, но ще поразрова из нета.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко? Тука неполиран ориз има златен, червен, кафяв и още видове  #Crazy , не съм предполагала и съм объркана малко, но ще поразрова из нета.

Aз с кафяв почнах Smile Но аз съм малко health freak, знаеш. Не е проблем да се дава на бебе. Има фибри и е по-богат на всякакви полезности. Ако те притеснява стомахчето, можеш за начало да го предложиш 2:1 или 1:1 с бял полиран. Можеш да правиш и кашички - аз го препичах на брашно, мелех и после каша, но сега си мисля, че обратния вариант - киснене, варене и пасиране - също е не по-лош и малко по-лесен Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора