Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 123 отговора

DE

Мнения: 4 646


Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори
500 гр. кисело мляко (по-висок процент масленост е по-добре)
300 гр. сирене
4 яйца
половин ч.л. сода
олио 2-3 суп. лъжици
масло около 50 грама (по желание)

1.Изсипваме млякото в купа, слагаме содата, разбъркваме. След като леко шупне натрошаваме вътре сиренето (аз предпочитам овче), изсипваме разбитите яйца и пак объркваме. Може да посолите ако сиренето не ви е солено. Така адската смес е готова Smile  :


2.Разстиламе корите, хващаме горната леко под ъгъл и я нагъваме на хармоника (или ветрило) съвсем небрежно. Ето така:


3. После завиваме на охлювче и слагаме в добре намазаната с олио тава.


4. Повтаряме нагъването със следващата кора и завиваме около охлювчето. И така докато тавата се запълни. завиването не рябва да е стегнато, а съвсем свободно и небрежно, да има малко разстояние и въздух около отделните кори.


5. С голяма лъжица сипваме отгоре от сместа, така че да е равномерно разпределена. Сипваме просто отгоре, не се стараем сместа да навлезе между корите. По време на печенето тя си попива навътре и всичко се получава както трябва. Може да сложим няколко малки парченца масло отгоре.


6. Печем както обикновено си печем баниците, до хубаво зачервяване:


След изпичане може да завием баницата с кърпа.
 Става много пухкава и вкусна, дори и след изстиване и на следващия ден продължава да е толкова пухкава.

Да ви е вкусно!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Подкрепям рецептата....Наистина става вкусна и пухкава,а от содата е мекичка и след като изстине....Утре ще направя такава......
Цитирай

София

Мнения: 581
Благодаря за лесната рецепта  Love
Може ли само да попитам за какъв диаметър тава е рецептата, за да си съобразя дозата с моята тава?
« Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 21:39 от breeze »
Цитирай

София

Мнения: 9 920
огладнях Mr. Green
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз понеже много харесах вида на това изкушение да попитам
Дали печката трябва предварително да е загрята и
На колко градуса да я пека?
Цитирай

DE

Мнения: 4 646
Благодаря за лесната рецепта  Love
Може ли само да попитам за какъв диаметър тава е рецептата, за да си съобразя дозата с моята тава?
Тавата ми е 33 см. в диаметър.
Цитирай

DE

Мнения: 4 646
Аз понеже много харесах вида на това изкушение да попитам
Дали печката трябва предварително да е загрята и
На колко градуса да я пека?

Рецептата е много сполучлива и винаги става. Пекла съм я и в загрята фурна и в незагрята предварително. На 215  - 220 градуса обикновено. Накрая може да намаля, ако реша че се е изпекла много бързо.
Опечи я както си печеш по принцип баниците. Всяка фурна е различна.
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Много интересно изпълнение. Ще я направя. Peace
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
ще пробвам тази рецепта задължително  , страхотно изглежда ....Благодаря  bouquet
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
ползвам същата адска  Mr. Green смес, но я завивам в 2бр. кори. И пак на охлювче и в тавата. Става чудно   chef

Но и тоз метод ще го пробвам. Дори мисля, че е супер подходящ за уменията към тоз момент на  щерката.  Peace
Цитирай


Мнения: 3 332
Хареса ми, имам и продуктите.....Ще я направя и после ще запиша резултата, естествено подкрепен със снимки  Peace


А има ли значение дали е навита на охлюв, защото по снимката не видях да личи, че е направена като охлюв?
« Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 10:55 от L 0 V E »
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Страхотно изглежда, поздравления!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 125
Много обичаме баница,но тази ми се струва супер лесна.Ще се пробва непременно.
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Братът на мъжа ми я прави тази баница, но той като намачка кората я топва в сместа, после реди на буци и пак залива накрая.  Smile

Аз лично обожавам сухи и хрупкави баници, но все не мога да си напарвя  Crossing Arms
Цитирай


Мнения: 8 603
Братът на мъжа ми я прави тази баница, но той като намачка кората я топва в сместа, после реди на буци и пак залива накрая.  Smile

Аз лично обожавам сухи и хрупкави баници, но все не мога да си напарвя  Crossing Arms

Блонди, пробвай Лесна баница "охлювче" на L е о , може и да ти хареса. Не знам, аз ли я препекох, тавата ли ми беше голяма, корите ли ми дойдоха вповече, но стана точно хрупкава и суха.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 123 отговора