Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 апр. 2008, 00:08 ч.

Какво да направя в този случай?

 • 3 851
 • 43
 •   1
Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 64
Здравейте мили мами.
Искам да ви разкажа какво се случи и да ме посъветвате.
Детето ми е във втори клас.Системно е малтретирано и бито от няколко момчета от техния клас.Няколко пъти идва със страхотни синини.Два пъти с огромни синини по лицето след удари с камъни.Почти през ден съм в училището,госпожата постоянно ми казва че не била пъдар и трябвало да съм благодарна че стояла при тях,защото иначе щели да се изтрпят.
На моите въпроси кой започва пръв да се бие и дразни,тя си хваща чантата и изчезва с думите няма какво да разговарям с вас.Нямало значение кой започва пръв.Да ама не съм съгласна да бият детето ми и то да седи.Постоянно ми говори за агресия и т.н. и как трябвало да не се отвръща на боя с бой.А не вземат никакви мерки.
След поредния вчерашен инцидент ,когато сина ми си дойде с подуто и синьо черно лице след поредния бой с камъни.Отидохме пак в училището.Госпожата почти не ми даде думата от това да ми говори глупости как не можела да огрее навсякъде.След което я предупредих,че ако не вземат необходимите мерки отивам при директора и после в инспектората,тя започна да ми крещи"Ти да не заплашваш".При което,мъжът ми не изтърпя и каза че ако се наложи да дойде още веднъж тук,ще хвърчат глави.Като не се обърна персонално към никой.
Синът ми се прибира и ми казва ,че госпожата казала "Баща ти ще ме рита и бие,а пък аз ще извикам моя мъж да набие майка ти" това го казала ревейки пред целия клас.После добавила от утре няма да съм ви класна заради мен,и да се сърдят на моето дете.
Като чух направо побеснях.Тази жена ми говори за толерантност и че на бой не се отговаря с бой а педагогическия и подход е......
Според вас докъде трябва да стигна?

# 1
 • София
 • Мнения: 2 227
Здравей. Аз съм била малтретирана в училище и мога да си представя какво му е на сина ти. Отивай при директора, до като не са станали нещата по-сериозни. За въпросната педагожка нямам думи. Като не е пъдар, защо не е уведомила училищния психолог или директора?! За мен тя не си е свършила работата. Трябва да се разбере точната причина за сбиванията. Пусни оплакване срещу класната. Твоят син какво казва? Казваш теб те вика в училище, а родителите на другите участници в сбиванията???

# 2
 • Pyce
 • Мнения: 3 378
Съжалявам за детенцето,представям си какво му е. Sad
Не искам да те обиждам и не го приямай лично,но се чудя защо не сте направили нещо повече досега от това говорите с въпросната учителка и то при все че е ясно,че няма и не иска да помогне.

Бих се оплакала на директорката,бих занимавала инспектората,бих говорила с децата терористчета и родителите им...Просто бих направила и невъзможното,за да получат и тези агресивни деца някакво наказание.
Най-добре се срещни лично с директорката и обясни всичко лице в лице,нека знае що за педагог има в училището!И и дай ясно да разбере,че няма да спреш дотук.

Все пак става въпрос за детето ти!!!Моето аз не го удрям,а ако го стори някой друг направо незнам..сигурно ще им изхвърчат главите,нищо че са деца..като моето Tired

# 3
 • Мнения: 815
Малееееееееееее побеснях докато четях,какъв е този ''педагог''.Само си представям,че и синът ми на есен е ученик и му се случва същото...., след всички разговори които си имала с госпожата,бих си преместила детето поне в друг клас.Действай ,не оставяй нещата така ooooh!

# 4
 • София
 • Мнения: 36 901
А при положение, че има синьо око защо не извадите медицинско? И после по всички инстанции с жалби в ръка. А догодина просто бих преместила детето или в другия клас или в друго училище.

# 5
 • Мнения: 1 801
Съжалявам за детенцето,представям си какво му е. Sad
Не искам да те обиждам и не го приямай лично,но се чудя защо не сте направили нещо повече досега от това говорите с въпросната учителка и то при все че е ясно,че няма и не иска да помогне.

Бих се оплакала на директорката,бих занимавала инспектората,бих говорила с децата терористчета и родителите им...Просто бих направила и невъзможното,за да получат и тези агресивни деца някакво наказание.
Най-добре се срещни лично с директорката и обясни всичко лице в лице,нека знае що за педагог има в училището!И и дай ясно да разбере,че няма да спреш дотук.
И аз се учудвам как при толкова инциденти сте изтърпяли досега, без да вземете никакви мерки.
Най-напред извадете медицинско и действайте.
Друго, което си мисля и което може би няма да ти е приятно да чуеш е, че явно другите деца са набелязали твоето за жертва и затова го тормозят системно. Това е причината да смятам, че има резон в идеята на RadostinaHZ за преместване в друго училище.

# 6
Изобщо не се занимавай с тази безхарактерна учителка повече. Отиди направо при директора (заедно с мъжа си ако искаш), кажете всичко, което мислите и изразете желанието си незабавно да бъдат взети мерки по въпроса. Детето е 2 клас и не може да очаквате само да се справи с групичка връстници, които са си го нарочили. Не го карайте да се чувства виновно и му обяснете че госпожата греши и къде точно греши. Сега е моментът да направите всичко възможно детето ви да се почувства силно, за да не бъде loser или аутсайдер докато расте. Деца, подложени на подобно малтретиране стават точно такива и сами привличат неприятности със побойниците. Ако се наложи, сменете училището. В такава обстановка не може да се учи, но по-лошото е че не може да се живее. Запиши детето на някое бойно изкуство (препоръчвам ти айкидо - неагресивно спрямо противника, но пък ефективно като самозащита). В никакъв случай не му позволявай да реши, че е нормално да бъде бито. Сега го бият, но след 2-3 години ще се усети и ще започне и то да се бие, а гневът, насъбрал се от сега, ще избие и тогава твоето дете ще бъде като тези побойници, само че 10 пъти по-опасно. Затова гледайте да промените ситуацията по най-брзия начин - ако директорът не предприеме нищо, отнесете въпроса където и да е, но осигурете приятна атмосфера за детето в училище. Ами то е едва 2 клас и вече едва ли има желание да ходи на училище. Остават му още 10 години - помогнете му сега, докато е рано. Най-добре е да смените училището - в другото училище ще се научи да общува пълноценно със съучениците си. Добре е да е в някой клас, където има приятел (съседче, роднина). Също така му обяснете как да се държи, за да се сприятелява по-лесно с децата. Успех! Дръж ни в течение.

# 7
Знаеш правилнто решение, но нямаш смелост да го направиш. А докато ти търпиш и детето ти ще търпи.
Лошото е, че започва ваканцията, така че трябва да бързаш. Много са важни документите, защото те са основане за сакнции срещу тях, така че не се колебай подавай жалби, но го направи още тази седмица.

# 8
 • Мнения: 15 766
И вие като родители имате вина, тъй като до сега нищо не сте направили. Щом първият разговор не е помогнал при първият такъв инцидент продължавате нататък.
Директор, инспекторат, медицинско, детска педагогическа стая и т.н.
Няма какво да се ослушвате повече, а действайте.

# 9
 • Мнения: 2 332
Извинявай, но ситуацията, която описваш е меко казано ненормална.
Според разказа ти детето е системно пребивано, а ти просто си разговаряш с някаква безотговорна кокошка.
Това не го вярвам.

Каквато и да е истината, единственото решение е преместване в друго, по-отдалечено училище, придружено с медицинско и съответните жалби до където трябва.

# 10
 • Мнения: 16 140
Мерки бих взела още в началото, за мен е късно такова изчакване. Съгласна съм, че знаеш какво трябва да направиш, но самата аз не си обяснявам, защо не предприемаш мерки.
Първо синьо- оплакване на класната. Невземане на мерки- оплакване на директора /писмено/ с посочване на предходния случай. Сериозно нараняване- веднага на лекар за освидетелстване. От там- РИО, ако се наложи и съд.

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 64
Не бях споменала ,че съм викала и съм разговаряла с родителите на другото дете ,ако можеше да се проведе разговор беше на много"високо" ниво.От типа ти знаеш ли коя съм аз,ти коя си ма и т.н.
Говорих със заместник директорката тя обеща че на следващия педагогически съвет ще се разглежда поведението на другото дете за евентуално преместване в друго училище.
И аз си мислех за изкарване на медицинско свидетелство,дори ме посъветваха да пусна жалба в полицията срещу родителите на другото дете защото те били отговорни за действията им.
И аз съм си мислила за преместване в друго училище,но все изчаквах,което вече отчитам като грешка.Тъй,като това в което  е в момента се води едно от на-добрите училища в града,но явно не попаднахме на класна.То е и до 4 клас така че след 2 години така или иначе трябва да го местя другаде.
Сега като се върне ще отидем да му изкараме медицинско,само незнам къде трябва пр личната или някъде другаде,сега ще поровя да разбера.
Между другото директорката ми обеща да прати училищния психолог да говори с децата,незнам дали ще помогне.
Благодаря на всички за съветите,всички сте прави донякъде може би и аз съм виновна Sad
Но няма да оствя нещата така със сигурност.

# 12
 • Мнения: 2 229
Според мен и да го преместиш в друг клас, и директорката и психолога да говорят с децата, няма да помогне, освен ако не изключат децата. Не мога да повярвам, че посиняват дете и никой не прави нищо, че и се държат нагло. Sick Направо мести детето в друго училище, сигурно му е ужасно тежко и ходи със страх и ужас на училище, не го подлагай повече на това!

# 13
 • София
 • Мнения: 36 901
Кураж и успех!
 За съжаление се учим да защитаваме децата си в движение, защото в нашето детство не сме се сблъсквали с толкова сериозни проблеми. Не е носталгия по отминалото време, но поне можеше да се разчита повече на учителите, че и на цялата политическа структура, защото аз самата си спомням как при сериозни проблеми в поведението или агресия от страна на някои мои съученици имаше и сериозни последствия за родителите по политическа линия и на работните им места. Сега е ясно, че не може да се санкционират по този начин родителите, но ние самите трябва да се самообучим какво и как да правим.

# 14
Разговор с родител на друго дете е безпредметен без това да е изискано от страна на училището. Съвсем нормален е полученият отговор "ти коя си ма", защото не си нито класен, нито директор. А щом нищо не е документирано, просто това е "за първи път" пред очите на инспектората и други интитуции.

Сега ще ти напиша няколко неща.
След като попадеш жалба, всички негативи на училищното ръководство и останалите родители ще се изсипят върху вас. Затова отсега се огледай за друго училище. Смисъл от оплакването има, защото нека в новото училище знаят, че не се колебаеш да действаш когато трябва. А винаги ще научат, я от познати, я от други родители, информация винаги ще излезе по някакъв начин. Освен това в новия клас твоето дете първоначално ще бъде обект на интерес, възможно е да бъде поставено в изолация от съучениците си. Ако искаш пък, остава още малко от тази учебна година, премести го от следващата учебна, но не пропускай оплакването. Опиши в него и отговорите на класната при вашите разговори.

Успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт