Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 апр. 2008, 09:14 ч.

Как да спася продуктите?

  • 1 094
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 209
Здравейте мили мами. Реших да направя и аз козунак, но понеже не знаех колко ми е прясна прясната мая използвах суха такава. Ето вече половин час чакам тестото да втаса и не се получава.
Има ли начин да спася тестото или направо в кофата - да не се хабя да пека?

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 766
изчакай, на мен сухата ми втасва по-бавно от прясната.
сложи го на топло

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Чакай ,рано е още да го чакаш да се надигне.А и времето е хладно....На топло ли го държиш?

# 3
  • Варна
  • Мнения: 812
Половин час е малко за козуначено тесто. Въобще ли не мръдва? На топло ли е или на стайна температура. При мен втасва около 40 - 50 мин. на топло в печката. Ако го държиш на стайна температура ще отиде повече от час. Сложи го на топлчко и изчакай.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 209
Фурната ми е включена на 50 градуса. Разля се малко настрани. Ще чакам тогава.

# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Миналата година сложих всичко в машината за хляб и първото втасване стана там, бързо. След като ги оплетох и сложих в тавата, за второ втасване чаках около два часа, а беше топло в къщи, така че спокойно Peace.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 209
Така, явно ми трябва огромно търпение, което при рева на малкия явно не ми стига. То и с плитките не се справих качествено, но ето какво се получи накрая. Между другото, за да втаса по-бързо тестото увеличих градусите на фурната. Ето резултатът. Естествено нямах търпение да го опитам и май до неделя ще сме го изяли. Но пък не пречи да замеся още един.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=35
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=36

# 7
  • София
  • Мнения: 4 813
Все пак е втасало тестото. Laughing
И аз меся със суха мая.
Замислила съм да опека един козунак  петък вечер - да имаме "за отскок" в събота.
В събота ще опека и истинските великденски козунаци. Нямам търпение вече.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт