Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 209
Здравейте мили мами. Реших да направя и аз козунак, но понеже не знаех колко ми е прясна прясната мая използвах суха такава. Ето вече половин час чакам тестото да втаса и не се получава.
Има ли начин да спася тестото или направо в кофата - да не се хабя да пека?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
изчакай, на мен сухата ми втасва по-бавно от прясната.
сложи го на топло
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Чакай ,рано е още да го чакаш да се надигне.А и времето е хладно....На топло ли го държиш?
Цитирай

Варна

Мнения: 812
Половин час е малко за козуначено тесто. Въобще ли не мръдва? На топло ли е или на стайна температура. При мен втасва около 40 - 50 мин. на топло в печката. Ако го държиш на стайна температура ще отиде повече от час. Сложи го на топлчко и изчакай.
Цитирай

София

Мнения: 1 209
Фурната ми е включена на 50 градуса. Разля се малко настрани. Ще чакам тогава.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Миналата година сложих всичко в машината за хляб и първото втасване стана там, бързо. След като ги оплетох и сложих в тавата, за второ втасване чаках около два часа, а беше топло в къщи, така че спокойно Peace.
Цитирай

София

Мнения: 1 209
Така, явно ми трябва огромно търпение, което при рева на малкия явно не ми стига. То и с плитките не се справих качествено, но ето какво се получи накрая. Между другото, за да втаса по-бързо тестото увеличих градусите на фурната. Ето резултатът. Естествено нямах търпение да го опитам и май до неделя ще сме го изяли. Но пък не пречи да замеся още един.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=35
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=36
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Все пак е втасало тестото. Laughing
И аз меся със суха мая.
Замислила съм да опека един козунак  петък вечер - да имаме "за отскок" в събота.
В събота ще опека и истинските великденски козунаци. Нямам търпение вече.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.