Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 апр. 2008, 11:04 ч.

Моите хормони

  • 1 203
  • 6
  •   1
Отговори
  • Кърджали
  • Мнения: 16
Здравейте момичета,оказа се че при мъжо всичко е ок, д-р Даскалова ми даде един куп изследвания да си направя.                               Ето ги и тях,моля за коментар  правени са на 3 ден от цикъла           
FSH-4.83           фаза за овулация-6.3-24.0
                          фоликуларна фаза-3.9-12.0
                          лутеална фаза-1.5-7.0   

LH-3.49            фаза овулация-9.6-80.0
                         фоликуларна фаза-1.5-8.0
                         лутеална фаза-0.2-6.5

PROLACTIN-16.48    менстр.вени-5.0-35.0
                                менопауза-3.0-25.0

ESTRADIOL II- 87.46    фоликул.фаза-87-147
                                     преовулатирен пик-93-573
                                     лутеална фаза-43-214
TSH-0.05                      еутиреоидизъм-.025-5.0
                                     хипертиреоидизън<.015
                                     хипотиреоидизъм>7.0
FT3-5.67                       еутиреоидизъм-4-8.3
TAT-45.3                       до 75 UI/ml
MAT-20.8                      до 75 UI/ml
FT4-14.62                     еутиреоидизъм-9-12
                                     хипертиреоидизъм>24
                                     хипотиреидизъм<8
В лабораторията ми казаха, че TSH-ми е ниско и FT4- завишено

# 1
  • София
  • Мнения: 7 718
Намери си добър ендокринолог.

# 2
  • горе на черешата
  • Мнения: 397
Подкрепям Лали!
Само да добавя, че аз бях със същата стойност на ТСХ и това се оказа една от причините за незабременяване.
Успех! 

# 3
  • Мнения: 106

TSH-0.05                     
                                     
                                     
FT3-5.67                       
TAT-45.3                       
MAT-20.8                     
FT4-14.62                     
                                   


Тези за първи път ги виждам, а явно са важни ...
Трябва ли да се направят задължително?

# 4
  • Някъде там...
  • Мнения: 2 839
Alma, ако не си изследвала щитовидни хормони, а си с репродуктивни проблеми, направи го. Аз дори препоръчвам и профилактичен преглед при ендокринолог, защото понякога има изменения в жлезата дори и при добри хормони. А нейното добро функциониране е от важно значение за забременяването и износването.

# 5
  • София
  • Мнения: 7 718
Алма, ако имаш проблеми със забрееменяването трябва да си прегледаш и щитовидната жлеза, както и да си изследваш хормоните.

# 6
  • Мнения: 106
Благодаря ви Жабче и Лали, явно тези са щитовидни хормони, а аз никога не съм изследвала такива. Ще го направя. Предполагам трябва да са тези всичките които цитирах. Отивам направо за час за ендокринолог.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт