Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 май 2005, 10:06 ч.

Каква е идеята на кашите?

  • 341
  • 11
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 777
Ами това е.

Последна редакция: пт, 27 май 2005, 11:19 от Slunce

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 21 996
Това е малко все едно да сравняваш хляб със зеленчуци...Открий 10-те разлики Wink

# 2
  • Сф, Младост1
  • Мнения: 5 363
Виж състава на етикета, ако искаш.
Едното е брашняно, а другото зеленчуково, плодово или месно, според зависи.

Какво имаш по-конкретно в предвид? Thinking

# 3
  • Мнения: 4 071
Ето тази е идеята: Зърнените храни.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 777

Благодаря, беше ми много полезно. Само че при кашите така полезните фибри се губят, в такъв случай не е ли по добре зърнените да се дават сварени и пасирани?

# 5
  • Мнения: 6 142
Само че при кашите така полезните фибри се губят, в такъв случай не е ли по добре зърнените да се дават сварени и пасирани?
Ами да, казва се "домашни каши" или варива. Например домашно приготвена каша от овесени ядки, от елда, от просо, овес, пшеница...

# 6
  • София
  • Мнения: 3 777
Защото мисля да пропусна даването на купешки каши и държа да ги правя сама и бебо да поема възможно най-много полезни вещества.
Обикновено при здравословното хранене даже ги накисват и чакат да покълнат и тогава ги консумират, но не знам при малко бебе дали е добре. Трябва да потърся инфо.

# 7
  • Мнения: 6 142
Обикновено при здравословното хранене даже ги накисват и чакат да покълнат и тогава ги консумират, но не знам при малко бебе дали е добре. Трябва да потърся инфо.
имаше теми тук за кълновете, потърси ги... доста нещо се писа

# 8
  • София
  • Мнения: 3 777
Публикувам това което намерих , ако някой друг се интересува.

Някои техники на приготвяне на храна като накисване и покълване на бобови храни, зърнени храни, и семена може да хидролизират фитат и да повишат усвояемост на желязо . Подквасване на хляб хидролизира фитат и увеличава усвояемост на желязо . Други ферментационни методи, като тези използвани за направата на мизо и темпе от соеви храни, също могат да направят желязо по-достъпно , въпреки че не всички изследвания подкрепят това. Докато много изследвания на усвояемост на желязо са били краткосрочни, има данни че адаптация към ниски приеми намира място през по-дълги периоди и включва не само повишена усвояемост но и намалени загуби .

Ако на някой му е интересно ще му дам връзка към страницата, тя е за вегатарианци като цяло но може да се извлече безценно инфо.

# 9
  • Мнения: 4 071
Само да вметна, че именно за да се запазят максимално полезните качества на зърнените храни, аз правя домашни каши.
С кълнове не съм започнала, най-вече защото не ми остава много време...Имам книжка за кълновете, преди време я препоръчах, ето я отново: Кълновете - лечение и здравословно хранене

# 10
  • София
  • Мнения: 3 777
Ако знаете колко сте полезни и незаменими Heart Eyes

# 11
  • München
  • Мнения: 2 567
Слънце, аз намерих тази тема за кълнове. Има и линк за рецепти.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт