Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3
Здравейте мили мами
Тази година съм решила малко да се поизпотя .Понеже не открих това което търся и реших да пиша .
Имам едно агнешко бутче и съм се зачудила какво да го правя искам да е печено но не знам как .
Ако можете да помогнете и със дроб сърмата как да я направя ще се радвам .
Наистина съм много неука  Embarassed а свеки ще ни идва на гости и съм се притеснила
Съвети и рецепти не отказвам Hug
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз купих бутче  Laughing....Ще ти кажа изпитана рецепта и приготвена при съкратено време за готвене...
 

Бутчето(моето е сцепено на две) го бутам в тенджерата под налягане(може и в обикновена),1 глава лук,1 морков и 10-15 зърна черен пипер,сол.Варя докато стане месото.Вадя го и го слагам в тавата.Поръсвам го с  червен пипер(малко колкото за цвят) и докато е топло го намазвам с ръка с масло така,че да разнеса червения пипер навсякъде.Така ще хване страхотна препечена коричка после при печенето.
 Отделно се сварява агнешки комплект.Изважда се и се нарязва на ситно след като изстине(тази процедура аз я правя предния ден)
 В олио запържвам ориз - да стане "стъклен"(количеството зависи от тавата ти,так,че не казвам грамаж),прибавям зелен лук доста,нарязания  агнешки комплект,сол,черен пипер(млян),джоджен,магданоз.Обърква се хубаво и  се долива от бульона където е вряло месото.Като понабъбне ориза го слагаш около месото,доливаш още бульон(ориза ще поеме) и покриваш с  фолио цялата тава.Буташ във фурната и отвреме навреме проверяваш как е ориза.Когато е полуготов-махаш фолиото (ако трябва ще добавиш още бульон или гореща вода за да не стане сух ориза) да се запече месцето.
 Сервира се със великденска салата....



Приготвено по този начин се спестява много време.Иначе месото(сурово) се натрива с черен и червен пипер,сол+маслото.. и се пече под фолио около5-6- часа.....

Дробсърмата се прави по описания по-горе начин отделно...


« Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 12:29 от TheNMaster »
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 780
TheNMaster,

По последната част от поста ти. По мои спомени се пече 5-6 часа ако е пълнено агнешко (часта с ребрата), в смисъл ако дроб сърмата се използва като пълнеж. Ако е просто сурово бутче и около него дроб сърма, за 5-6 часа дроб сърмата или ще се овъгли или от доливане на вода оризът ще стане на каша.

Аз предпочитам бутчето печено със зелен лук и чесън, джоджен, доматки и т.н, а дроб сърмата отделно за гарнитура. Иначе най-обичам агнешко по гергIовски   chef
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Да,права си.Не съм обяснила.... ooooh!
Дробсърмата се прави отделно в такъв случай....Благодаря ти mili46    bouquet
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз шпиковам бута с чесън, натривам го със сол и подправки, намазвам с мазнина (масло или зехтин), покривам с фолио и забравям във фурната на бавен огън за поне 2 1/2часа. След това махам фолиото и оставам да се запече. Отделно пека картофите, като ги поливам с мазнината от агнешкото.
Цитирай


Мнения: 7 473
Ето я темата Как правите печено агнешко?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.