Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 48
Пускам тази тема,защото много ме вълнува каква е процедурата за изследването на детето преди да се изведе вече от дома.Аз в момента осиновявам момиченце на 7м и бих искала да й направя изследвания-пълна кръвна картина и ехограф(дано да е само това).Всички ми казват,че е здрава,но вчера я прегледа педиатър и ми каза че има увеличение на левкоцитите,което не много добре.Незнам къде може да направя тези изследвания след като не дават да я извеждам от дома.Дайте ми съвет,моля

# 1
 • София
 • Мнения: 1 843
Преди осиновяването не съм правила такива.

Не разбирам кой педиатър я е прегледал вчера? Този от институцията ли? Той как видя това повишаване на левкоцитите? Кръвта ли изследвахте?

От дома, по закон не можеш да я извеждаш, преди да е излязло решението на съда за осиновяване (или недотам законно, поне преди да сте внесли молбата за осиновяване).
Друга тема е, ако персонала ти съдейства.

Такъв ми е съвета. Говори с директора.

# 2
 • Мнения: 3 672
Добре де, като направите изследанията, преди да го вземете, какво ще промени това?

# 3
 • Мнения: 48
Аз я осиновявам от дом в гр.Пазарджик и понеже имаме познати от там ми съдействаха да заведа доктор да я прегледа.Той не е от дома,а от частната болница Хигия.Преди да отиде бях предупредила за него,а и те се познават и са му дали достъп до всички документите.Та в тях е обърнал внимание,че й е правено изследване на кръвта с повишени левкоцити и затова иска да се направи една контрола.Аз съм медицински работник,работя с увредени деца и  затова трябва да знам всичко за здравословното й състояние в момента.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 843
Не знам какво да ти кажа.
Честно казано, макар да не съм медицински работник, гаранции никой не може да ти даде. Някои проблеми са явни, други не, трети излизат после и то невинаги, защото някой нарочно крие. Просто в онези условия е трудно да растеш здрав като скала.

По принцип, здравето на детето попада все още в задълженията на персонала. Раздвижи ги малко, както казах вече - говори с директора.

# 5
 • Мнения: 847
домът всъщност е лечебно заведение и в него също работят медицински лица, при това лекари, вероятно със специалност педиатрия, минимум директорът, а може би и другите. за да назначат/да се съгласят да бъдат извършени изследвания на детето, докато е  под тяхна опека, трябва да има медицинска нужда някаква все пак, не е достатъчно любопитството. ако здравословното му състояние не налага, защо да го травмирате допълнително? на шест месеца има профилактичен преглед, който вкл и ПКК, вероятно тези изследвания сте обсъждали. а и повишените левкоцити се свързват с накакъв възпалителен процес, нали? може детето просто да е било настинало по време на изследването, а може да кара и някое вирусче в момента  ... къде е връзката с децата с увреждания?!  нашата беба беше сополива, със зачервен нос и кашлица, когато се запознахме с нея, милата. случва се, там едно дете да се разболее и прихващат всички ...
успокойте се,  генералните заболявания, от които стандартно се плашим, се хващат в ДМСГД, все пак са по 24 часа под медицинско наблюдение, а има много други, които така или иначе не се проявяват на тази възраст, а по-късно. гаранция няма, който се страхува от мечки, не ходи в гората.

# 6
 • Мнения: 48
Да,така е.Благодаря зя съветите,но ми се иска да е здравичка и затова може би така се притеснявам.При мен е и професионално изкривяване да се вглеждам и да се страхувам,защото взимаме такива деца от домове за рехабилитация и ги виждам как ги гледат и какви тежко увредени деца има.Но риск печели риск губи

# 7
 • Мнения: 847
ох, няма постоянно здрави деца, все се случва да боледуват, вкъщи или в дома Sad с пожелания да са здрави повече всички мъници, че не им е лесно, то всеки се мъчи, като е болен.

за да стане ясно и за другите и да няма поводи за паника, да доуточня, че в ДМСГД се отглеждат както здрави деца, оставени за осиновяване или за временно отглеждане, така и деца с увреждания. Домовете до 3 г не се делят, както за по-големите, на такива за здрави деца и такива за деца с увреждания. Така че е нормално да извеждат тези, които имат нужда от рехабилитация и от тази позиция сигурно се виждат само тези с увреждания, просто няма повод ако сте външен рехабилитатор да видите здравите. надявам се, няма поводи за съмнение в грижите към децата с увреждания в ДМСГД или?

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 15:04 от marrymaroon

# 8
 • София
 • Мнения: 9 405
Аз не съм лекар, ама гледам доктор Хаус, пък и син гледам, та знам, че нивото на левкоцитите може да бъде увеличено и от грип, или бъркам?
Иначе като сте медицинско лице, сигурно знаете, че някои болести се проявяват след едногодишна възраст, а вашето дете е на 6 месеца, доколкото помня, така че гаранции няма, пък и като раждаш също няма гаранции. Естествено, човек винаги иска да има информация, затова поискайте здравната експертиза, с която детето е вписано в регистрите - там няма да има всичко - за Исак липсваха пъпна херния, дюстабан и шум на сърцето, но предполагам, че ако има нещо по-голямо, ще го впишат. И успех.

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 341
Фоксче е права
Иначе като сте медицинско лице, сигурно знаете, че някои болести се проявяват след едногодишна възраст, а вашето дете е на 6 месеца, доколкото помня, така че гаранции няма, пък и като раждаш също няма гаранции.

Не искам да ви плаша,но страшните проблеми се разбират доста късно като аутизъм или други неврологични заболявания които нямат общо с увеличените левкоцити.Вие сама трябва да решите можете ли да поемете този риск,защото е такъв и интересувайки се за здравето на детенце е похвално ,но причините се надявам да не са заради правилния ви избор а да са за това дали можете да помогнете на детето.

Малкият ми син е осиновен на 10 месеца като здраво дете,което просто често боледува-оказа се астма и едва ли е наследствена,а е следствие от "правилната" грижа за малчуганите в дома.
Вече е на 6 и миналата година след падане от една пързалка му направихме скенер и се оказаха нещата доста по-страшни от една астма и куп други инфекциозни заболявания които сме преживяли- недоразвит малък мозък . Е и ? Той е нашият син и какъвто е такъв,а ние ще направим всичко необходимо да живее нормален живот.

# 10
 • Мнения: 359
Както е тръгнало още малко ще поискаш и 3 годишна гаранция, че няма да се разболява:)

Винаги ми е ставало мъчно, когато някой нарушава правилата с "добра" кауза.

А как ще провериш емоционалното му състояние на тази възраст?

Това не е кола на старо дето майстора може да ти каже, че тропа ама ще изкара още 50 000 км.

Това е детенце. И се предполага, че вие ще сте неговите родители. А не онези дето ще го поддържат в изправно състояние.

Брррррр

Хайде и хубави празници. Дано има по - малко такива теми...

# 11
 • Мнения: 48
Явно някои не са ме разбрали правилно или аз не съм се изразила правилно.Изследването което може би ще направя не е с цел да имам някаква гаранция за здравето й години напред.При първата среща с другото детенце в Сливен, социалните ми казаха че майката е с шизофрения и това ми беше достатъчно да го откажа.Но в Пазарджик не ми дадоха информация за здравословното състояние на майката,дори не ми дадоха да прочета сама доклада,въпреки че на втората среща отново помолих да го прочета, ми бе отказано.Затова се консултирах и ми беше казано,че е по-добре да си извикам педиатър да я види.Аз не ги познавам хората от дирекцията и от дома и е възможно да не ми дават цялата информация за нея.Аз не се страхувам от обикновените заболявания,страхувам се от наследствените тежки заболявания.Искам поне когато я взимам да знам че в момента няма такива,а после каквото стане и дойде.Има и друго-хора,които не са работили или са се грижили за деца с тежки увреждания той не знае какво е.Аз съм я чакала 3г и имам правото да искам да ми я дадат здрава.

# 12
 • Мнения: 3 672
Ами ако си подала искова молба в съда, отиди и си виж папката с документите по делото.

Сега, ако искаш да й правиш генетични изследвания, определено има да почакаш, щото те доста се бавят, а на теб ще ти изтече срока за размисъл, ако още размишляваш. Пък щом си медицинско лице, трябва да ти е повече от ясно, че едни повишени левкоцити няма да ти дадат информация за наследствените заболявания. А аз силно се съмнявам, че и самите социални имат повече информация от тази, която са ти дали. Ти да не мислиш, че са проучвали биологичното семейство да десето коляно.

А по въпроса за чакането, айде да не си ги мерим. Социалните не са ни длъжни с нищо заради това, че ние сме били ограничени дълго време.

# 13
 • монако ди бавариа
 • Мнения: 4 138
съм напълно на мнението на магьосника. това не е кола за да има двугодишна гаранция за изправност. другото,което е, след като сте медицински работник знаете, че наследствените заболявания могат да бъдат много и да се проявят след много години.

шизофренията е от доста време лечима например, а и се предава принципно през поколение. едни повишени левкоцити са доста широко понятие, дори една по-сериозна настинка може да ги повиши, една ангина, един отит........
ще се въздържа от по-задълбочени коментари, ама ако утре се окаже, че биологичните родители на детето имат примерно рак, алцхаймер, паркинсон или нещо друго и вие го разберете, ще върнете ли детето.

какво значи чакала съм я и имам право. право нямаме, имаме само право да решим дали искаме едно дете да е наше или не. най-вече със сърцето си. и в момента в който го решим то да е вече нашето дете, независимо от това, което ще последва.
имаме право да решим, че не искаме да бъдем майки, защото ще ни дойде много нанагорно. майчинството е призвание и понякога страдание.
естествено е, когато не съм видяла детето и науча, че то ще има тежко увреждане да се замисля дали ще се справя с това, но след като съм го видяла и гушнала и знам че сме вече задно, за мен времето за размисли е приключило.
след това бих правила изследвания само за да мога да реагирам адекватно ако имаме някакъв проблем.
надявам се, че това имате и вие предвид, цветкова.

# 14
 • София
 • Мнения: 9 405
Аз съм я чакала 3г и имам правото да искам да ми я дадат здрава.
Аз ще бъда далеч по-крайна от преждеотговорилите - абе жена, ти нормална ли си - това да не е мандра за кисело зеле? Изобщо не мога да разбера, как ще ти я дадат - какво е това право, какви са тези пет лева. И ти ще ставаш майка - горкото дете.
А, сега се сещам - ти беше онази с описанието на детето, което са й предложили - големи тъмни очи и дълги клепачи - следователно циганче. Това дете има ли дълги клепачи?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт