Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 апр. 2008, 16:40 ч.
  • Преглеждания  1 387  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 375
             
     От години за нас това е най-вкусният и ароматен вариант на агнешко печено.

1 агнешка плешка (бут)
1 вр. пресен чесън
1 връзка магданоз
сол
червен пипер
   На плешката правя дълбоки разрези на няколко места, пълня ги със смес от нарязаните пресен чесън, магданоз, малко сол, малко масълце, зашивам ги. Намазвам с олио, осолявам, ръсвам малко червен пипер. Отдолу в тавичката слагам няколко пръчки, върху тях слагам плешката, сипвам 2 ч.ч. вода и пека на слаб огън. От време на време я поливам с водичката и обръщам.

Реклама
# 1

Вече започнах да слюноотделям-..още малко пости и после-е!

# 2
  • Мнения: 195
Аз пък пълня плешката със следните продукти:

връзка пресен лук
ориз
гъби, масло
магданоз, джоджен
черен и червен пипер

Задушавам всички продукти, след това в плешката правя отвор от едната страна като прорязвам с нож. Пълня, зашивам и хоп - във фурната. Наливам водичка, добавям масло и пека. Обикновено ми остава от задушените продукти и ги добавям след като месото е опечено.

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 250
Ауууу! Звучи вкусно!  Peace

# 4
  • Мнения: 308
Искам само да попитам плешката трябва ли да се обезкости предварително, защото на мен тази процедура не ми се удава.

# 5
  • Мнения: 375
   Не се обезкостява! ( Чак сега видях питането и нищо, че мина Великден - идва Гергьовден. Laughing)

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт