Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 330
Днес реших да направя локум, по една рецепта за която бях питала преди време, и се оказа, че е фалшива. Локум не стана, повече приличаше на мамалига, на такова ми каза баба ми, че прилича, защото аз такова нещо нито съм яла, нито съм виждала- е вече видях де. В рецептата пишеше, че трябва царевично брашно, както и да е, нищо не стана. Та сега имам един пакет царевично брашно, което нямам за какво да употребя, и тъй като съм почнала тази седмица все на месене ми се ще да направя царевични питки- ако някой знае изпитана рецепта, моля да сподели. А ако не- поне някакво тестено изделие с царевично брашно. Ще се радвам да споделите. Благодаря предварително на всички!!! Wink
« Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 19:34 от L 0 V E »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето идейки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=276716.0

що си смени никчето бе сладурче....  bouquet   bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 330
Ще пробвам рецептата на пепика- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=234152.msg5326476#msg5326476   Мерси много за бързият отговор TheNMaster
що си смени никчето бе сладурче....  bouquet   bouquet  bouquet
Ами малко разнообразие  35
Цитирай

Варна

Мнения: 310
И аз да кажа една рецепта с царевично брашно. Даже тази вечер го правих за вечеря. Това е рецепта която навремето правеше баба ми. Моята е малко по импровизирана, защото няма как вече да взема оригиналната рецепта, но мисля, че пак се получава добре. Аз по принцип го правя на око, но сега ще се постарая да дам и малко мерки.
2-3 яйца се разбиват. Добавя се
1 кофичка кисело мляко + 1 ч. л. хлебна сода
50-100 мл олио
0,250 гр царевично брашно
о,250 гр бяло брашно
0,200 гр натрошено сирене

Получава се консистенция на гъсто кексово тесто. Слага се в намазана и набрашнена тава. От горе се залива съвсем леко с 1 яйце и  1 ч ч кисело мляко. Заливката отгоре е по скоро,  според мен, за да се получи по приятна запечена коричка отгоре. Пече се в умерена фурна. Бързо се изпича. Стига да не е много дебело де, като е по тъничко е по вкусно. 3-4-5 см дебелина е най добре сякаш.

Надявам се да ви хареса Hug
Цитирай


Мнения: 3 330
veni мерси за рецептичката, ще си избера коя да направя утре, дано да се получи.....да не стани като локума  Rolling Eyes
Цитирай

Варна

Мнения: 310
Love, ще се получи, няма начин. Щом на мен ми се получава при условие, че всеки път го правя, едно към каквото дойде.

Сега се сетих и за още нещо с царевично брашно което бях правила веднъж. Резултатът беше добър към много добър.  Mr. Green
Палачинки с царевично брашно. Най обикновени палачинки, само , че с царевично брашно. Малко по дебелички станаха, но бяха вкусни. Ставаха да си правим джобове с тях. Каквото имаше в хладилника го завивахме вътре и готово.
 Само си мислех втори път като ги правя, да сложа половината царевично, половината обикновено брашно.
 
Цитирай


Мнения: 3 330
veni   Направих ги, но имаха странен вкус- на царевица, нещо с което не съм свикнала, защото досега не съм яла нещо правено с царевично брашно. Ям  ръжен типов хляб, но там не се усеща толкова много, както сега. Както и да е, станаха вкусни. Идеята ти за палачинки от царевично брашно е страхотна, другата седмица ще пробвам да направя, да видим какво ще се получи  Wink.
Сместа от рецептата ти разсипах във форма за саварини, мафини или който както ги знае 35 ....Ето ги и тях:

На снимката много не си личи, но станаха розовки.
Цитирай

София

Мнения: 114
Аз нямам идея, но пък забелязах, че има правописна грешка в темичката - "царевично блашно" smile3502
Цитирай

Varna

Мнения: 113
Здравейте и от мен. Видях, че има тема за вкуснотийка от царевично брашно и реших да ви предложа една от моите най-вкусни рецепти. Това е комбинация от няколко чути от тук и там рецепти и накрая аз си ги комплектовах и доста поизмених и се получи нещо наистина фантастично! Ето и рецептата:

ЦАРЕВИЧНИ ВЪРЗОПЧЕТА - РОСИ

Продукти:
1 и 1/4 ч.ч. царевично брашно
3/4 обикновено брашно
1 ч.л. сол
3 с.л. захар
1 бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
3 с.л. олио

Приготовление:
Брашната, захарта, солта и бакпулвера се смесват много добре. Отделно се разбива яйцето и към него се прибавят олиото и млякото. Всичко това се смесва с брашната и се омесва меко тесто, като се добавя обикновено брашно до постигане на целта. Оставя се малко да почине и след това се разточва на тънък лист, може би около 2-3 мм. Режат се квадрати. В средата на всеки се слага лютеница, кренвирш на кубчета, кисела краставичка на кубчета, печена пиперка и отгоре се настъргва кашкавал. Краищата се сгъват един към друг срещуположни. Получава се квадратче, което леко се притиска да се запечата още по-добре и да се поразпредели по-правилно плънката и се пържат в силно сгорещено олио.
Стават невероятни! И стават доста бройки. Съжалявам, че нямам снимка да ви ги покажа.
Цитирай

Варна

Мнения: 310
LOVE, добре са се получили. Нали сложи и бяло брашно, в смисъл, не само царевично. Че наистина е малко странен вкуса, като не си му свикнал. А и от царевично брашно до царевично брашно има разлика. Аз взимам една финно на фирма ''оберон'' в  от 0,500ки. Нямам в момента в къщи и не съм много сигурна дали беше точно така името на производителя. Щом са ви били вкусни, това е добре. Very Happy А иначе на цвят става приятно жълтеникаво и златисто. Хайде, да кажеш после и за палачинките. А и аз днес може да купя и да забъркам едни палачинки.
Цитирай


Мнения: 3 330
Roddy страхотна рецепта си дала....в най- удобния момент ще ги пробвам. Звучат ми доста вкусни... Благодаря!  bouquet Hug
veni и мойте станаха на цвят приятно жълтеникаво и златисто. А палачинките все още не съм ги направила, но до края на седмицата има време......Много имам да чета, наближават матурите, че и изпити  ooooh!
Цитирай

София

Мнения: 804
днес направих царевичните вързопчета, само че ги модифицирах на топчета, много вкусни станаха. Имах малко кашкавал и го използвах за плънка, направих и такива без нищо вътре. Даже да си призная тези без нищо повече ми харесаха, защото сладнят и са достатъчно вкусни, а иначе сладкото тесто в комбинация със соления кашкавал на мен не ми хареса. За следващия път ако ги правя пълнени няма да слагам захар в тестото.

Цитирай


Мнения: 3 330
sillsav изглеждат доста предизвикателно Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.