Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 484
Момичета,

Сори, че толкова прозаично  в тези дни, Embarassed ама имам черва от две агнета.
Домочадието се изнесе, остави ме с малката да не ми е скучно и освен че меся и готвя, ми бе заявено, че от мен се очакват утре и сплетени запечени чревца като в не знам си кое заведение.

Как?

Да ги попаря ли и после да действам или да ги сваря, но ме е страх да не загубят гъвкавост и да не мога да ги сплета.

А ако една част замразя ? Варени или само попарени и после охладени да замразя?

Хубави празници на всички !
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
аз не съм правила, но ще ти кажа баба как ги правеше. Беше ми любимо ядене.
Взимаш червата и със шиш ги обръщаш. Измиваш ги хубаво. Кипваш ги в подсолена вода. Около 10 минути. След това вадиш, сплиташ и готвиш. Може печени със червен пипер и масло. може пак печени, но във формата на ядене /кукуряк го казват по нашия край -македонския/ с пресен лук и пресен чесън.

Замрази ги попарени. Аз така знам че се замразяват вътрешности.

Това е доста трудоемко ядене. Добре са те подредили - успех.

  bouquet
Цитирай
Първо се сплитат на плитка,после се варят.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 578
Само на супа ги обичам.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
В Окото съм яла най-хубавите сплетени и запечени в масло агнешки чревца, просто са супер, но не знам как ги приготвят точно  Confused С джоджен и сол  Smile
Цитирай

каменната къща под боровата гора

Мнения: 317
Хайде  и аз тук. И на мен днес ми донесоха едно агне и сега се очаква освен гледането на децата и болното бебе  ooooh! трапеза да им опретна, пък и туй агне да разфасовам ...................
Та моля ви момичета давайте идеи тези чревца какво да ги правя. Моля! Това с уплитенето и печенето го чувам за първи път, но ми звучи интересно.
Цитирай


Мнения: 484
Това е доста трудоемко ядене. Добре са те подредили - успех.

  bouquet

Гери,

Мерси за съпричастността  Peace. и бързата реакция !

Блонди, супер е идеята за джоджена.

Маринка, ще действам както казваш, мерси много.

Момичета, готова съм с днешните козунаци, че тези, които опекох в четвъртъка, заминаха за подаръци по близки и познати.

Хубави дни на всички !
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.