Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 апр. 2008, 17:32 ч.

Яли ли сте такива милинки?

  • 5 111
  • 9
  •   1
Отговори
  • BG София
  • Мнения: 31
 Четейки темата за милинките на Блонди, се сетих, че едно време като малка си купувах едни невероятно вкусни милинки. Особеното при тях, кеето ги правеше невероятни, е че стояха едни  ШУПЛЕСТИ , крехки и меки. Винаги съм искала да си направя точно такива. Молбата ми към кулинарните специалистки е, имате ли идея как може да се постигне това шуплесто тесто?
 Много ще съм ви благодарна за помощта!  bouquet

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 671



     Шуплести ми е трудно да разбера какво имаш впредвид  Confused

 Тези със сигурност са крехки и меки и тестото става като на конци.

# 2
  • BG София
  • Мнения: 31
Ами.. на дупчици, като дунапрен Wink

# 3
  • BG
  • Мнения: 1 668
Приготвям ги по тази рецепта - мисля, че точно това имаш предвид:

Милинки със сирене



Списък на необходимите продукти:

за тестото:
1 кг брашно
20 г мая
500-600 мл вода
1 с. л. сол

за сместа за формиране:
50 г масло
50 мл олио

за крема за намазване:
250 г сирене
150 г краве масло
100 г брашно

1 яйце
олио за намазване

Начин на приготвяне:


1. Брашното се пресява, след което към него се добавя солта и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива топла вода (около 500-600 мл) и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за около 30 минути (в зависимост от температурата в помещението).


2. Готовото тесто се навива на фитил, след което се нарязва на еднакви по големина парчета. От тях се оформят топки, намазват се със сместа за формиране, подреждат се в намазнена тава и се оставят да втасат още 20 минути.


3. Сиренето, кравето масло и брашното за крема се смесват, налива се малко вода, за да не остане сух, и се разбърква добре.


4. Милинките се покриват с крема, отново се оставят да втасат за 10 минути, намазват се с разбито яйце и се пекат 25-30 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, до златисто.


Източник: Бон Апети
Гост: Ангел Маринов, ученик в Софийска гимназия по сладкарски и хлебни технологии

# 4
  • Мнения: 794
Тъкмо се чудех какво ще закусваме утре.

# 5
  • Мнения: 195


Ех, откога не бях правила подобно нещо!?
Благодаря, че ме подсети.    bouquet









Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 18:42 от mocarella

# 6
  • Мнения: 10 746
Четейки темата за милинките на Блонди, се сетих, че едно време като малка си купувах едни невероятно вкусни милинки. Особеното при тях, кеето ги правеше невероятни, е че стояха едни  ШУПЛЕСТИ , крехки и меки. Винаги съм искала да си направя точно такива. Молбата ми към кулинарните специалистки е, имате ли идея как може да се постигне това шуплесто тесто?
 Много ще съм ви благодарна за помощта!  bouquet

рецептата, която е дала Биляна е ок! Peace  Просто гледай да не става много твърдо тестото и хубаво да втаса и ще ти станат шуплести. Успех! Peace

# 7
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Аз вече си я записах тази рецепта и ще я направя,защото имам няколко,но никога не се получават,а тези ми се виждат готини.

# 8
  • сред люляците
  • Мнения: 714
Аз правя милинки по тази рецепта. Винаги стават много сполучливи Peace

# 9
  • BG София
  • Мнения: 31
Благодаря ви момичета! Peace
Ще пробвам и двете рецепти.
Весели празници!!!  chef

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт