Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

София

Мнения: 1 597
Здравейте майки Smile
Искам да ви попитам давали ли сте въпросните ядки на вашите бебета?
И по-точно въпросът ми е как ги обработвате.
На опаковката пише да се накиснат и след това да се сварят,но колко време трябва да се киснат....цяла нощ ли или само половин час например?

Ще бъда благодарна, ако някоя от вас се включи по моят въпрос Love
Цитирай

София

Мнения: 1 597
Е,
аз вече разбрах как се приготвят  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 1 449

12 часа е достатъчно.
24 часа е най-добре.

Глутеновите зърна/ядки се накисват по-дълго време в сравнение с безглутеновите (няма връзка с глутена).
Оставят се на стайна температура.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 6 318
Аз още не съм давала на малката
Цитирай

София

Мнения: 2 680
Е,
аз вече разбрах как се приготвят  Mr. Green

Браво, сега моля те сподели повече за тези ядки - микс ли са, защото не са ми попадали Thinking
Цитирай

София

Мнения: 1 227
За първи път ги чувам, може ли малко инфо?
Цитирай

София

Мнения: 1 597
Продават се на щандовете за здравословна храна.
Аз ги купих от Пикадили.
Ръжени,пшеничени и ечемичени в отделни пакети.
Дадох до сега пш. и еч. ядки...ми...изяде ги Smile
Не съм ги киснала дълго,15 мин. след което ги сварявам и стават много бързо и много меки.
После пасатор, и тъй Flutter
Аз ги правя със сирене и АМ.
Цитирай

София

Мнения: 2 680
Дадох до сега пш. и еч. ядки...ми...изяде ги Smile
Не съм ги киснала дълго,15 мин. след което ги сварявам и стават много бързо и много меки.
После пасатор, и тъй Flutter
Аз ги правя със сирене и АМ.

Браво, нека да яде, здравословна закуска  Smile Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 227
Ще купя, дано й харесат на дъщеря ми.
Цитирай


Мнения: 1 449

Предлага се и "Смес от 4 вида ядки" - пшенични, ечемичени, ръжени и овесени ядки, без други добавки, на "Фамилия Никола".

Накисването за 8-12 часа повишава хранителната стойност на пълнозърнестите ядки.
Цитирай

София

Мнения: 1 597
Косе Босе,
би ли ми казала,като ги накисна за 12 часа например ,изхвърлям ли тази вода или ги досварявам с нея? Love
Цитирай


Мнения: 1 449

И двата случая има убедителни аргументи - водата може да се изхвърли, може и да се ползва за варенето.
/Тук има инфо - отнася се за всички пълнозърнести продукти./

Другият вариант е да се налее толкова вода, колкото могат да поемат ядките по време на накисването, след това се долива нова и се варят за кратко.


Цитирай

София

Мнения: 1 597
Много благодаря Косе Love
Цитирай


Мнения: 3
Аз винаги само ги накисвам в леко притоплена вода, без да ги варя. Термичната обработка унищожава полезните елементи. Добавям и малко пшеничен зародиш.
Цитирай

София

Мнения: 543
mamma_mia, ще използвам темичката ти, за да питам и аз нещо.

Досега съм давала само фини овесени ядки. Искам да дам на детето и други, но се чудя дали не са много едри. Някой давал ли е непасирани? Добре ли се приемат от дечицата?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора