Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 апр. 2008, 21:39 ч.

Ечемичени,ръжени и пшеничени ядки

  • 5 963
  • 18
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 597
Здравейте майки Simple Smile
Искам да ви попитам давали ли сте въпросните ядки на вашите бебета?
И по-точно въпросът ми е как ги обработвате.
На опаковката пише да се накиснат и след това да се сварят,но колко време трябва да се киснат....цяла нощ ли или само половин час например?

Ще бъда благодарна, ако някоя от вас се включи по моят въпрос Heart Eyes

# 1
  • София
  • Мнения: 1 597
Е,
аз вече разбрах как се приготвят  Mr. Green

# 2
  • Мнения: 1 449

12 часа е достатъчно.
24 часа е най-добре.

Глутеновите зърна/ядки се накисват по-дълго време в сравнение с безглутеновите (няма връзка с глутена).
Оставят се на стайна температура.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 327
Аз още не съм давала на малката

# 4
  • София
  • Мнения: 2 892
Е,
аз вече разбрах как се приготвят  Mr. Green

Браво, сега моля те сподели повече за тези ядки - микс ли са, защото не са ми попадали Thinking

# 5
  • София
  • Мнения: 1 228
За първи път ги чувам, може ли малко инфо?

# 6
  • София
  • Мнения: 1 597
Продават се на щандовете за здравословна храна.
Аз ги купих от Пикадили.
Ръжени,пшеничени и ечемичени в отделни пакети.
Дадох до сега пш. и еч. ядки...ми...изяде ги Simple Smile
Не съм ги киснала дълго,15 мин. след което ги сварявам и стават много бързо и много меки.
После пасатор, и тъй Flutter
Аз ги правя със сирене и АМ.

# 7
  • София
  • Мнения: 2 892
Дадох до сега пш. и еч. ядки...ми...изяде ги Simple Smile
Не съм ги киснала дълго,15 мин. след което ги сварявам и стават много бързо и много меки.
После пасатор, и тъй Flutter
Аз ги правя със сирене и АМ.

Браво, нека да яде, здравословна закуска  Simple Smile Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 1 228
Ще купя, дано й харесат на дъщеря ми.

# 9
  • Мнения: 1 449

Предлага се и "Смес от 4 вида ядки" - пшенични, ечемичени, ръжени и овесени ядки, без други добавки, на "Фамилия Никола".

Накисването за 8-12 часа повишава хранителната стойност на пълнозърнестите ядки.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 597
Косе Босе,
би ли ми казала,като ги накисна за 12 часа например ,изхвърлям ли тази вода или ги досварявам с нея? Heart Eyes

# 11
  • Мнения: 1 449

И двата случая има убедителни аргументи - водата може да се изхвърли, може и да се ползва за варенето.
/Тук има инфо - отнася се за всички пълнозърнести продукти./

Другият вариант е да се налее толкова вода, колкото могат да поемат ядките по време на накисването, след това се долива нова и се варят за кратко.


# 12
  • София
  • Мнения: 1 597
Много благодаря Косе Heart Eyes

# 13
  • Мнения: 3
Аз винаги само ги накисвам в леко притоплена вода, без да ги варя. Термичната обработка унищожава полезните елементи. Добавям и малко пшеничен зародиш.

# 14
  • София
  • Мнения: 543
mamma_mia, ще използвам темичката ти, за да питам и аз нещо.

Досега съм давала само фини овесени ядки. Искам да дам на детето и други, но се чудя дали не са много едри. Някой давал ли е непасирани? Добре ли се приемат от дечицата?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт