Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 024 отговора


Мнения: 4 320
Полезни линкове:
Генетично консултиране
Гени и безплодие
Нарушена функция на щитовидната жлеза и бременност
Имунологични фактори и инфертилет. Антиспермални антитела
Функция на щитовидната жлеза и бременност
Имунотерапия при повтарящи се загуби на плода

Риск от повтаряема загуба на бременност поради тромбоза на плацентарни капиляри

Антифосфолипиден синдром и повтарящи се спонтанни аборти
Антифосфолипиден синдром и зачатие
Имунодиагностична оценка при репродуктивна недостатъчност
Лаборатория по репродуктивна имунология

Медицински център „Клиничен Институт за Репродуктивна Медицина” - Плевен   НОВО През април 2007 г. официално отваря врати новта клиниката на доц. Конова в Плевен. Приемите за консултация започват след 02.04.2007г., за сега на тел. 0886 973317 - Венета Кашева.

Линковете са събрани от Lillian

-----------------------------------

ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ да поговорим - тема 1
« Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 12:42 от Taни »
Цитирай

София

Мнения: 1 191
Много полезни неща,браво Hug
Цитирай

Вила Вилекула

Мнения: 365
Включвам се да ви честитя празника!!!
  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 193
Записвам се и аз,за да мога да следя темета с пожелание все пак да няма много посетители Wink
Цитирай


Мнения: 57
Весели празници на всички настоящи и бъдещи майчета!!!  Wink

Цецинка, твоите изследвания на място в Плевен ли си ги направи или чрез някоя лаборатория в Пловдив? Аз съм правила имунологични във ВМИ-Пловдив. С тяхно посредничество /чрез куриер/  направих генетичните и NK-клетки в София.

Някой знае ли дали има в Пловдив лаборатория, която директно да кореспондира с Плевенския център и да изпраща кръвта там за изследване или трябва ние да си търсим куриер за това?  Целта естествено е да си спестим ходенето до Плевен. Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 1 248
Искам да се запиша и във тази тема защото ми предстоят тези изследвания   Hug Hug Hug
Цитирай


Мнения: 184
Включвам се да ви честитя празника!!!
  bouquet

ПИПИ, чистит празник и на теб и на всички момичета във форума.  bouquet

Ти направили имунологичните изследвания ? Как ти е ТСХ-то сега, аз мойто едвам го докарвам до 1, д-р тодорова каза, че не е пречка за възникване на бременност, но ще видим........
Цитирай

Вила Вилекула

Мнения: 365
Vassi,

За съжаление още не съм успяла  с изследванията, защото доскоро бях в болница с болезнени контракции и сега трябва да пазя леглото и лежа по цял ден... И още не се чувствам съвсем добре за пътуване дори в града.

За моя радост, докато бях в болницата ми направиха хормоналните изследвания и ТСХ ми беше 2,2, преди това беше почти 8 и бях много притеснена.

Дано скоро ни зарадваш с две чертички:))
Да ти кажа и аз мисля, че не е пречка, аз самата забременях на не съвсем идеални стойности. Божа работа!
Успех ти желая в това начинание и бъди спокойна, това е  важно:)
  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 8 378
Някой знае ли дали има в Пловдив лаборатория, която директно да кореспондира с Плевенския център и да изпраща кръвта там за изследване или трябва ние да си търсим куриер за това?  Целта естествено е да си спестим ходенето до Плевен. Thinking
Ето тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=26865.0 бях задала този въпрос, с тебе май си дублираме питанките Laughing
А ти тук във ВМИ какви имунологични си пускала към Плевен?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 193
Весели празници на всички настоящи и бъдещи майчета!!!  Wink

Цецинка, твоите изследвания на място в Плевен ли си ги направи или чрез някоя лаборатория в Пловдив? Аз съм правила имунологични във ВМИ-Пловдив. С тяхно посредничество /чрез куриер/  направих генетичните и NK-клетки в София.

На място в Плевен само повторих някои от изследванията,иначе имунологичните ги правих при Стаменов,а генетичните във ВМИ,но те пък от своя страна ги изпращат в София.
« Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 22:52 от Taни »
Цитирай


Мнения: 36
Здравейте момичета, ако някой може да ми помогне при тълкуването на моите  изследвания за щитовидна жлеза TSH 2,80 , ТАТ 619 при реф.стойности до 40, МАТ и Т3  са в норма. Доки каза че няма проблем ама мен все ми не излиза от акъла това ТАТ доста е над нормата, също съм чела че  и TSH трябва да е по-ниско ?
Цитирай

горе на черешата

Мнения: 397
Здравей 4oki_ki,
не че съм голям специалист, но си позволявам да ти дам съвет от собствен опит. Макар, че всеки случай е индивидуален. Не знам кой лекар ти разправя, че ТАТ не ти е проблем - доста ти е височък. Ако не целиш бременост, наистина антителата нямат значение. Но в противен случай точно тези антитела (ТАТ и МАТ) пречат на оплождането и задържането на плода (ако не се лекуват адекватно) и причиняват автоимунни заболявания. Преди две години и на мен една докторка ми разправяше, че при нормален ТСХ, ТАТ и МАТ нямало значение какви стойности имат. И аз така като тебе - послушах я и точно след 1 година, когато отидох при истински репродуктивен ендрокринолог се оказа, че  вече и ТСХ не ми е в норма и това е един от  проблемите, който ми пречеше да забременея. И ако не бях взела мерки навреме, така щях да стоя и да си чакам......Според мен си обърни внимание на този ТАТ, отиди при добър специалист, консултирай се, ако трябва пусни си и имунологични изследвания.   
Успех!
Цитирай


Мнения: 36
galka аз целя забременяване имам доста арт процедури и лекар занимаващ се с репродуктивна медицина ,който е доста предпочитан тук от момичетата, та именно този док. ми каза че няма проблем, но май наистина ще се консултирам и с ендокринолог за мое успокоение.
Цитирай


Мнения: 184
Пипи,

моите последни изследвания са:

FT3-5.46 ref:2.8-7.10
FT4-22.18 ref:12-22
TSH - 0.8 ref:0.27-4.2
TAT 17.84 ref: 0-115
MAT 26.57 ref: 0-34

според д-р Тодорова при тези стойности няма причини за ненастъпване на бременност и износване на плода, тъй като антителата са в норма, но продължавам с пропицила, аспирина и селена. Аз по принцип имам проблем с износването - 2 миседа, а забременявам сревнително лесно, но ще видим-Божа работа.

Цитирай


Мнения: 184
Здравей 4oki_ki,
не че съм голям специалист, но си позволявам да ти дам съвет от собствен опит. Макар, че всеки случай е индивидуален. Не знам кой лекар ти разправя, че ТАТ не ти е проблем - доста ти е височък. Ако не целиш бременост, наистина антителата нямат значение. Но в противен случай точно тези антитела (ТАТ и МАТ) пречат на оплождането и задържането на плода (ако не се лекуват адекватно) и причиняват автоимунни заболявания. Преди две години и на мен една докторка ми разправяше, че при нормален ТСХ, ТАТ и МАТ нямало значение какви стойности имат. И аз така като тебе - послушах я и точно след 1 година, когато отидох при истински репродуктивен ендрокринолог се оказа, че  вече и ТСХ не ми е в норма и това е един от  проблемите, който ми пречеше да забременея. И ако не бях взела мерки навреме, така щях да стоя и да си чакам......Според мен си обърни внимание на този ТАТ, отиди при добър специалист, консултирай се, ако трябва пусни си и имунологични изследвания.   
Успех!


Галка,

а ти как си, пребори ли НК клетките с интралипида - питам, защото аз го вливам даже при плануване на бременост.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 024 отговора