Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Бихте ли отпразнивали рождения ден на детето си като женско парти? (за мъжете - Бихте ли се съгласили рождения ден на детето ви да бъде отпразнувано като женско парти?)

Опции:

 • Абсурдистан
 • Мнения: 185
Имам предвид детските рождени дни като изрично планувани женски партите, т.е. когато каните гостите, каните само майките с децата, за това говоря - редактирах се

Опитвам се да го разбера, но не мога  Rolling Eyes Thinking!!! Защо детските рождени дни се празнуват като женски партита? Какъв е смисълът да се откъсват мъжете от това мероприятие? Заради мъжете ли го правите и/или заради нас жените? Мисля си, че е апсурдно да ви питам дали го правите заради децата, но ако греша, моля обяснете!?  newsm78 За мен това е нещо ново, та нова мода ли е това, стечение на обстоятелствата или какво? Нашият татко има толкова рядко възможност да е до нас и много ни липсва в ежедневието. Не мога да си представя момент, в който той да има физическата(не е притиснат от работа или др. по сериозна причина като проблеми със здравето) възможност да сме заедно на рождения ден на сина ни и да го отпразнуваме без него, колкото и пъти да е бил отпразнуван той. Ще се чувствам сякаш, някой е откраднал ценни моменти не само от моя, но и от живота на детенцето ми. Пък и от неговия, както и той сподели. Без значение дали ще се празнува първо между най-близките роднини - нашите баби, дядовци, майки, бащи. И по-късно с приятелски семейства с дечица. Не наблягам на броя пъти, който един детски рожден ден да се отпразнува. На кой се пада отговорността да изясни дали рождения ден е женско парти или не - майката, чието детенце ще празнува ли трябва да предупреди, ако да как - с покана, по тел.; или пък поканения трябва да пита, за всеки случай? Какъв е проблема с татковците Rolling Eyes? Пиенето Drunk  smile3546, скуката Tired ...., те ли не искат, не са способни да допринесат за настроението  или да участват по някакъв начин в игрите smile3540, разговорите  blahblah, помагайки  Hands Clap или дори усмихвайки се гордеещо sun? Ума не ми го побира!

Женско парти за преди сватба - да Big Ups; за питата след раждането на детенце - добре Big Ups, за вземане просто на глъдка въздух с приятелки - добре Big Ups. Обаче защо за рождения ден на децата, защо Rolling Eyes? И ако така е само в началото - дефинирайте ми 'началото', кога това спира, или не спира. Мода или не? Намаляне на разходите, или не? Причините? За детските рождени дни, защо?
Какво прави канещият, когато в последния момент разбира, че не е предупредил за детския рожден ден - женско парти, а някой е дошъл с мъжа си? И какво прави поканеният, когато в последния момент разбира, че рождения ден е женско парти, а е с половинката си? Как се излиза елегантно от ситуацията на страните? Премълчаване на недоразумението и самосиндикално напуско-изгонване   Embarassed . Татковците само идват да 'оставят' майката и детенцето си и си тръгват, сигурно да изпият 1-2 бири някъде другаде, но да го направят всички и заблудените и не.
Присъствалите или организиралите такива детски рождени дни - женски партита, моля споделете впечатления, ако можем и без да се заяждаме  argue.  Че ще спорим, ми се струва - да, но нека запазим добрия тон.  Flowers Bouquet Пречупрете темата през своя поглед и мисли!

Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 08:08 от Фанита

# 1
 • София
 • Мнения: 1 777
Не ги празнуваме като женски партита, приятелите ни също.
Нямам наблюдение върху тази тенденция. 

Как ще протече  един празник  и кой ще присъства на него, каква атмосфера ще се създаде, зависи много от отношенията между  съпрузите - стереотипите им в ежедневието, разделението или не, на "мъжки"  и"женски" задължения.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 518
Не съм ходила на такъв рожден ден. Не съм и организирала такъв за детето си. Не го намирам за редно. От друга страна обаче на рождения ден на дъщеря ми ще ми е по-важно да дойдат децата, които съм поканила, било то само с майките си.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 4 067
Въпрос на личен избор.
Случвало ми се да присъствам и то наскоро. Не бях разбрала и цъфнах с бащата на децата. Направи кръгом и излезе. Без драми от негова страна и чуденки от моя. Така са преценили домакините. Може да празнуват повторно и полово миксирано с роднините, може бащата да е в командировка, може майката да е председател на профсъюза на феминистките...на кой му пука?

# 4
 • Мнения: 2 437
Ами защото това е детско парти и родителите са придружители, а не основни участници на него. Нищо против нямам, ако някоя моя приятелка, ако е възпрепятствана таткото да доведе детето. Ако съм решила да го отпразнувам по роднински или да почерпя наши общи приятели за рождения ден на детето, то това няма да е детско парти и няма да съм съобразила поканените деца да са на неговата възраст, а ще бъде празненство за големи и наши близки. Надявам се да ме разбра, ако не попитай.  Simple Smile

# 5
 • Мнения: 9 817
Къде и кой е въвел тази мода детския рожден ден да се празнува като женско парти?!
Аз поне на такъв не съм присъствала. Винаги е имало и бащи и майки и на рождените дни, на които съм ходила и на тези на детето си. Как да поканя да дойде снаха ми без мъжа си или кумата ми без кума? А и най-вече какъв е смисълът?
Е, ако един рожден ден се празнува през делничен ден по обяд едва ли ще може да присъства някой татко, който е на работа, но повече се организират в късния следобед.
А и празникът е на децата преди всичко и би трябвало да се отчете броя на децата дошли независимо с кой от двамата си родители, а не да броим колко са мъжете и колко жените.
Предполагам че, някой татковци не ходят в детски клубове, защото там едва ли може да се отпуснат да се понапият, а пък и не се пуши. Знам ли  newsm78

# 6
 • Мнения: 2 437
Предполагам че, някой татковци не ходят в детски клубове, защото там едва ли може да се отпуснат да се понапият, а пък и не се пуши. Знам ли  newsm78
Жените също пушат, и не съм забранявала на мой приятелки да си поръчват алкохол ако искат. Wink
Ако някой знае заведение с детски кът , в което е забранено пушенето, моля да ми го препоръча, защото аз не съм виждала. В нашия град имаше само една мини сладкарничка на някакви евангелисти, но цените и бяха доста солени . Laughing

# 7
 • Мнения: 2 908
Рожденният ден на дъщер ями беше направен на обед-тогава не спят всички деца,които бяха поканени,затова дойдоха децата с майките си.Бащите бяха на работа-дойдоха за около един час и пак отлетяха.Вечерта пак го празнувахем с баща и и с роднинско семейство,но мисълта ми беше,че се случва да няма бащи и не е болка за умиране-това не значи,че разделяме работата на "мъжка"и "женска"-напротив-у нас той къпе,той пере,той простира,той мие чинии,той бърше дупета.....простобеше на обед партито и беше зает-както и другите-не знам това болка за умиране ли е,че тема е пусната? Thinking
П.С.да добавя-нашият татко не пие,не пуши......не му трябва да ходи сам в заведение да се напие или с приятели не излиза много,много-предпочита семейството,но на обед все пак не беше в къщи.Не съм канила специално жени само-но мъжете не можаха да дойдат-и какво се оказва-въведох нова мода-както е казала авторката.... hahaha

# 8
 • Мнения: 9 817
Жените също пушат, и не съм забранявала на мой приятелки да си поръчват алкохол ако искат. Wink
Ако някой знае заведение с детски кът , в което е забранено пушенето, моля да ми го препоръча, защото аз не съм виждала. В нашия град имаше само една мини сладкарничка на някакви евангелисти, но цените и бяха доста солени . Laughing

На всички рождени дни, на които съм била в детски парти клубове в София, пушенето беше забранено и сме излизали от вън да пушим.
А относно пиенето- все пак едно е два часа в детски клуб, друго е в ресторант или у дома.

# 9
 • Мнения: 2 437


На всички рождени дни, на които съм била в детски парти клубове в София, пушенето беше забранено и сме излизали от вън да пушим.
А относно пиенето- все пак едно е два часа в детски клуб, друго е в ресторант или у дома.
За жалост при нас не е така.

# 10
 • Stara Zagora
 • Мнения: 1 447
Аз пък до сега съм присъствала на много такива рождени дни,но умишлено не е правено женско парти просто така се е получило.
Повече майките придружават децата си на такива празници,е не че е нямало и бащи.Но по принцип булшинството са майки

# 11
 • Мнения: 3 663
уф, малко ми е непозната такава ситуация (в смисъл нито сме го правили ние с рождените дни на таня, нито пък е ставало така, когато сме ходили на други детски партита)
но освен за финансова причина, за друго не се сещам  Rolling Eyes
мен лично може би само това би ме притиснало да поканя само детето + майката

# 12
 • незнам точно и аз
 • Мнения: 1 103
Рожденните дни на децата ги празнуваме в един парк в който има заведение.Както аз така и мойте познати гледаме тържестжата да бъдат около 15-16 чеса,за да могат повече деца да присъстват.Не става въпрос да бъдат по малко възрастните,защото щяло да е по-малка сметката накрая,а затова,че когато сме само майки с деца можем да се вдетеним и да направим празника по- децки,което е целта и не би се случило ако са там и половинките ни.
  Разбира се ако някой от мъжете иска да присъства е добре дошъл,но това се случва много-много рядко.Надали на мъжете ни биха били интересни чисто женските разговори които водим,а и да биха не би трябвало да присъстват на тях,защото често темата са точно те.
  Мисля,че е по-важно да се саберат десет- петнадесет деца да си играят 4-5 часа и да усетят,че става въпрос за рожден ден на дете,а после вечерта се събираме семейно в по-тесен кръг и празнуваме.Тогава татковците присъстват без изкючение.
  Не е мода,но не мислите ли че така е по- добре.Всички мои познати и прятелки така си празнуват рожденните дни на децата си. Сина ни е на 8,а малката на 2 годинки така сме празнували досега.

# 13
 • София
 • Мнения: 36 901
Нищо не разбрах от първия пост, но както и да е.
Детските партита може да се превърнат в някакво подобие на женско парти, защото обикновено майките са придружители на децата, а татковците се досещат, че няма какво да правят сред много жени.
Семейното празнуване на детския рожден ден е друга работа.

# 14
 • Мнения: 5 391
Ходила съм на такъв тип РД, само с майки.
Лично аз като празнувахме скоро 2-я рожден ден на детето, бях поканила и бащите.
Получи се в пъти по-добре според мен.
Но всеки си преценява, може би финансовата част на въпроса не е без значение Rolling Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт