Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 121
Как да панирам кашкавал? Да, това е въпроса, досега все опитвах, но ми ставаше един лигав, направо ужас и доста мазен, затова моля да подробен инстуктаж и каква гарнитура върви към него.Благодаря Ви предварително!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Нарязваш си кашкавала на парчета не много тънки.Слагаш да се стегнат във фризера или камерата на хладилника.После ги намокряш с вода,потапяш в брашно,после в разбито яйце и последно в галета.Пържиш в добре загрято олио.
 Не стават мазно,а с хрупкава коричка и не се разтича....


Гарнитурата.....Ами например зелева салатка,зелен салатка,"Снежанка",шопска,задушени зеленчуци....Такива неща....
« Последна редакция: вт, 29 апр 2008, 12:26 от TheNMaster »
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Нарязвам кашкавала на парченца дебели около 1 см. Потопявам ги във вода и ги оставям във фризера или камератa Smile поне за 30 мин. Разбивам 1 яйце с чаена лъжичка брашно и панирам парченцата кашкавал. Пържа без мазнина в тефлонов тиган до зачервяване на коричката.
« Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 10:57 от nelicka »
Цитирай

Сливен

Мнения: 889
Нарязвам кашкавала на парченца дебели около 1 см. Потопявам ги във вода и ги оставям във фризера или камерать  Smile поне за 30 мин. Разбивам 1 яйце с чаена лъжичка брашно и панирам парченцата кашкавал. Пържа без мазнина в тефлонов тиган до зачервяване на коричката.
тази рецепта ми се струва хубава  bouquet
Цитирай

Прага,Чехия

Мнения: 493
Aз нарязвам кашкавала на филийки.Разбивам яйце,потапям в яйцето после в галета,после пак в яйцето и пак галета.Става мнго хрупкава коричка и не е мазен Peace
Цитирай

тук

Мнения: 488
Аз спазвам две правила - задължително за кратко във фризера и задължително последното ти потапяне да е в яйце, а не в галетата или брашното. Винаги се получава добре, ако ги спазвам.
Успех! Аз тъкмо го започнах, че децата са гладни, а бобът ще се свари чак за вечеря Sad
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Нарязваш си кашкавала на парчета не много тънки.Слагаш да се стегнат във фризера или камерата на хладилника.После ги намокряш с вода,потапяш в брашно,после в разбито яйце и последно в галета.Пържиш в добре загрято олио.
 Не стават мазно,а с хрупкава коричка и не се разтича....


Гарнитурата.....Ами например зелева салатка,зелен салатка,"Снежанка",шопска,задушени зеленчуци....Такива неща....

 Peace
Цитирай


Мнения: 1 712
Нарязваш си кашкавала на парчета не много тънки.Слагаш да се стегнат във фризера или камерата на хладилника.После ги намокряш с вода,потапяш в брашно,после в разбито яйце и последно в галета.Пържиш в добре загрято олио.
 Не стават мазно,а с хрупкава коричка и не се разтича....


Гарнитурата.....Ами например зелева салатка,зелен салатка,"Снежанка",шопска,задушени зеленчуци....Такива неща....

 Peace
Аз намокрям кашкавала в бира, става много вкусно. Или правя панировка "патафрий".
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Една идея от мен - пробвайте последния път да потомите кашкавала в натрошен корнфлейкс, вместо в галета. Става супер.
Цитирай

Прекрасна Варна

Мнения: 55
Момичета ,всички рецепти са много добри ,само да допълня ,че не става лигав ако се пържи за кратко в много горещо олио ,а не е мазен когато последно се овалва в галета или друго ,различно от яйце.А и не забравяйте , след като е изпържен се вади върху дебел пласт салфетки в чинията.Това е задължително за всяка пържена храна.  bouquet
Цитирай

varna

Мнения: 112
Много е важно какъв е кашкавала,да не е като сирене,трябва да е твърд.Нарязвам на парчета,мокриш с вода,галета,яйца,галета и отново яйца newsm10
Цитирай

София :(

Мнения: 182
Аз пък за себе си установих, че най ми харесва като разделя белтъка от жълтъка и белтъка го разбия на сняг - струва ми се че така панировката става най- хрупкава и кашкавала си остава вътре. Определено обаче готов , полуфабрикат имам предвид, не си струва да се купува - за нищо не става и на цена не отстъпва на домашно приготвения, последния път даже и котката не иска да го яде. Та при мен процедурата е - добре охладен кашкавал на филийка около един пръст, жълтък, брашно или галета , белтъчен сняг и пак галета и в силно заграта маслена баня, после на кухненска хартия да се отцеди и със салатка според както дойде.
Цитирай


Мнения: 11 612
Кашкавала го правя така......Студен кашкавал го мия със студена вода и след това панирам в яйце, брашно и пак яйце и ...винаги ми се получава....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.