Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 апр. 2008, 10:52 ч.

Отзиви за 12 ЦДГ на Гладстон

 • 8 923
 • 72
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 839
Търсих с търсачката, но нищо не ми изскочи.
Споделете някакви впечетления, ако имате.
Ние се борим за 2-ра група, общо взето мисия-невъзможно. Обаче там има много свободни места за втора група, защо?
Как са условията  и базата там?

# 1
 • София
 • Мнения: 1 839
Никой ли няма впечатления? newsm78

# 2
 • София
 • Мнения: 70
И аз се интересувам от мненията и впечатленията за 12 ЦДГ. Ние сме приети в 1-ва група. Къде са децата от 1-ва група - на ул. Гладстон или на ул. Хр. Белчев ?

# 3
 • София
 • Мнения: 1 839
Често казано не знам. Срува ми се, че познавам едни деца от 1-ва група, които в момента май са на Христо Белчев.

# 4
 • София
 • Мнения: 113
Здравейте, момичета!   bouquet Пуснах гугъла и ми изскочи тази тема. Аз също търся отзиви за 12 ЦДГ, тъй като Тоди е класиран за 2-ра група по първо желание именно там. Признавам, че едва вчера отидох да видя къде се намира и честно казано ми се сви сърцето когато видях двора, в който играеха дечурлигата. А те всички изглеждаха щастливи и определено бяха увлечени в играта. Тоди също поиска да се включи, но естествено беше невъзможно. Жалко, изглежда никой друг няма или не е готов да сподели мнение.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 839
Здравейте, момичета!   bouquet Пуснах гугъла и ми изскочи тази тема. Аз също търся отзиви за 12 ЦДГ, тъй като Тоди е класиран за 2-ра група по първо желание именно там. Признавам, че едва вчера отидох да видя къде се намира и честно казано ми се сви сърцето когато видях двора, в който играеха дечурлигата. А те всички изглеждаха щастливи и определено бяха увлечени в играта. Тоди също поиска да се включи, но естествено беше невъзможно. Жалко, изглежда никой друг няма или не е готов да сподели мнение.
Ехе!И ние сме класирани точно за втора група там, значи ще ни бъдат децата заедно. LaughingЧестно казано аз не съм говорила лично с директорката ,не съм ходила на място, не познавам учителките-с две думи нищо. Ти знаеш ли къде ще бъдат вторите групи-на Христо Белчев или на Гладстон?
Знам колко малко места имаше в София за 2-ра група, а тук 9места. Често казано това малко ме притесни-защо толкова свободни? newsm78 Силно се надявам учителките да са добри. Praynig

# 6
 • София
 • Мнения: 113
Прочетох, но пропуснах да напиша, че децата ни ще са на едно и също място. Аз също не съм говорила с никого. Вчера минах просто да видя къде е, днес около 16часа ще отида да го запиша. Дано дечицата да попаднат на добри педагози и сърдечно отношение. Нашето първо желание беше за 12 ЦДГ именно заради по-големия шанс да се класираме. Тоди вече втора година ходи с мен на работа на по 4 часа и сърцето ми се къса, че отсега го прави, като има да работи... Ние живеем в Лозенец с/у Кемпински, наоколо градини има, но само в две имаше места: в едната 3, в другата 4. Шансът-нулев. Днес ще разпитам и при първа възможност-тази вечер или утре сутрин ще се включа. Дайте идеи какви още въпроси да задавам. Дворът, за който писах вчера около 17 часа беше почти целият огрят от слънце, но си е вътрешен двор, застлан с плочи. Няма зеленина, има метални катерушки и съоръжения-днес ще ги разгледам по-подробно. И въпреки това за детето е по-добре да е на градина, ще общува с връстници, затова и отиваме да го запишем. Не ми се чака второ класиране, а и какво ще стане никой не знае. Ще държим връзка. На линия съм още 20-30минути. Ако се сетите нещо, давайте идеи.
ПС: Къде на Хр. Белчев е филиала? Аз тук разбирам за него.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 839
ЦДГ №12 е разположена в две сгради. Всяка от тях разполага с двор, в който децата могат да играят.
   - ул. "Гладстон " 38 - две групи
   - ул. "Хр.Белчев" 13 - три групи
Интересуват ме спалните-на какви легла, тоалетните какви са-нормални или от клякащите/моля се на не са такива Praynig/
Това се сещам засега.
Наистина има голямо значение, че ще бъдат до връстници...# 8
 • София
 • Мнения: 113
Видях инфото и в сайта с градините, макар и късно.  Confused От това, което чета, нищо чудно 2-ра група да е на Хр. Белчев. Дечицата тук бяха по-големички, или поне така ми изглеждаха. ОК! Ще докладвам тази вечер/утре сутрин. До скоро!  Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 1 839
До скоро! Laughing

# 10
 • София
 • Мнения: 113
Marissha, здравейте отново!  Simple Smile Влизам за малко, за да разкажа за впечатленията си. Записах Тоди на Гладстон, но преди това минахме през филиала. Една възрастна госпожа, много приветлива и усмихната тъкмо извеждаше текущата 1-ва група. Придружаваше ги охраната на градината. Това, което успях да разпитам е, че има две 2-ри групи, по една в централата и във филиала. Тук явно скоро е имало ремонт, защата г-жата обясни, че тоалетните са съобразени с детската височина, леглата са на 2 етажа. Останах с впечатление, че дворът е отзад, поне такъв видях влизайки между сградите. Оградата е масивна и пространството беше покрито с тента. Винаги съм мислила, че във вътрешните дворове в центъра слънце не влиза, но и тук площадката, ако не е тентата би била огрята от слънце. Не мога да кажа доколко това да стои покрита е традиция, и какво я е наложило. Външната врата на сградата е масивна желязна и има 3 бр. звънци, един от които е на 12 ЦДГ. Между другото, дворът също има желязна врата, която се заключва.
В централата ни посрещна охрана, младо момиче, но признавам, че някак по-несигурно ми изглежда мястото, при все че когато споделих опасенията си, че Тоди би могъл да опита да се измъкне, примерно когато е на двора, директорката ме увери, че това е невъзможно. Леглата и тук са на 2 етажа. Новопристигналите винаги ги слагат на долното ниво, защото не са сигурни какво имат насреща си. Планира се ремонт на санитарните възли през лятото, за да станат тоалентите подходящи за височината на децата. По желание на родителите се организират курсове по английски, народни и латино танци, рисуване. Наскоро заминава група на лагер в Созопол.
Учебната година започва на 1 септември. До края на месеца трябва детето да е тръгнало.
Директорката е много приятен на вид човек, също и медицинската сестра. Попита дали имам претенции детето да е в централата или филиала. На мен повечко ми хареса филиала, но така или иначе ние най-вероятно ще сме там, защото групата в централата е предимно от момчета и тя предпочита да сложи там момиченца, за да не полудяват мъжете. Въпреки това явно има желание да се съобрази и с родителите.
Ами това е, за което се сещам. Дано имаме късмет и вие да сте при нас, ако не със сигурност по празници децата ще се запознаят.
Хубава и усмихната вечер!  Simple Smile

# 11
 • София
 • Мнения: 1 839
Благодаря за изчерпателното инфо-беше ми много полезно.
Как пък няма нито един човек от форума, чието дете да ходи там. Rolling Eyes
В крайна сметка вие във филиала  ще бъдете-На Хр. Белчев, нали? Защо ти хареса повече там? Успя ли да хвърлиш по едно око на занимални, спални...Самата материолна база на двете места дали е равностойна ?
Аз съм в голяма чуденка кое от двете - централа/ Гладстон, нали/ или филиал да предпочета от гледна точка на отдалечеността отвкъщи.
Като разберем къде сме ние, непремонно ще пиша. Може пък някой ден да излезем заедно с децата, да ги подготвим да имат познати муцуни на есен. Wink Защото ме притеснява и как ще се адаптира девойката в една вече изградена среда, като децата вече се познават.

# 12
 • София
 • Мнения: 113
Marissha, здравей!  Laughing Аз също се надявах някоя майка вече де води детенцето си там, но уви! От думите на директорката така излезе, че ще сме във филиала на Хр. Белчев. На нито едно от местата не ме допуснаха до помещенията, вероятно от гледна точка на сигурността. На мен наистина като че ли повече ми хареса филиала. Може да не вярваш, но някак интуитивно така го усетих. Писах, че дворът е покрит с тента, но има и желязна врата. Стабилна. Дворът на Гладстон е с врата, правена от оградна мрежа, недобре прилягаща, някак полуотворена. Наистина има охрана, но и децата са супер изобретателни. Когато видях тази картина си представих как моят маймун, ако не му отърва нещо, ще направи опит да се измъкне.  Close На Хр.Белчев вратите и към двора, и към самата градина са масивни и сякаш на Гладстон ми изглежда по-стара сградата. Градината е на първия етаж, нагоре има стълби, които не зная накъде водят, а виж пропуснах да попитам дали сградата е обитаема.  #Crazy
Ако при записването директорката ви попита, може да кажеш, че децата се познават, и че би искала да е във филиала. Според мен най-добре, ако можеш отиди и виж с твоите си очи, за да не те подведа с моето мнение. От гледна точка транспорт и отдалеченост на вас коя ви е по-удобна?
С голямо удоволствие ще се запознаем. Grinning Ние сме тук до края на юни, целият юли сме на вилата в Албена, още повече, че аз искам да сменям работата и това изглежда последното безгрижно лято Sad
Пиши когато се запишете.  Поздрави от нас с Тоди! Hug

# 13
 • Мнения: 48
Привет
И мойта щерка е приета в първа група на 12 ЦДГ. И аз за първи път ходих да я видя тази градина в понеделник. Нищичко не бях чувала за нея преди това, но ми е близо до работата. Май всички градини и ясли в центъра са в жилищни кооперации с пригодени за игра дворчета. Но важното е госпожите да са добри и да обичат дечицата.

# 14
 • София
 • Мнения: 113
Привет!  Grinning
Аз също не бях проучвала градината. Хората, с които аз се срещнах (госпожата, която извеждаше настоящата 1-ва група във филиала, директорката и мед. сестра) бяха изключително любезни и усмихнати. Надявам се да са такива и с децата!
Разбира се, че няма как тези градини да са по-различни, те наистина са пригодени. И добре, че все пак ги има! В центъра е трудно да се изгради специална сграда. За мен беше важно дечко да тръгне на градина и да общува с другарчета на неговата възраст. Най-вероятно татко му ще го води сутрин, аз ще го прибирам вечер.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт