Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 апр. 2008, 18:29 ч.

охлюви натюр

  • 9 147
  • 74
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 389
Отдавна ми се ядяха охлюви....още от есента, обаче тогава не бяха хубави, защото бяха възрастни. Но дойде пролетта и нямаше как да изпусна момента и да си набера и сваря.....станаха страхотни. По- полезна и витаминозна храна от тях, незнам дали има. Ужасно вкуууууснииии са.... Crazy

Ето и как ги приготвих:
Около половин килограм охлюви, днес след дъжда, излязох в градината и събрах. След това ги измих сигурно през 20 води, защото бяха мнного, много лигави #2gunfire, но се изчистиха супер. Да отбележа, че един път се мият и в сол. След това ги сварих- около 30-40мин. Изплакнах с вода и сервирах. После всеки който е ял охлюви, знае тактиката на ядене.....Лимонче, солчица....и едно огромно удоволствие, което доставя вкусът им.. Joy Party
Не ги изкарах от черупките, защото ще отлежат така и ще си изгубят вкуса.


Да ви е сладко!!! chef

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 19:07 от L 0 V E

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
бяха мнного, много лигави

         Да ви е сладко!!! 

   Sick SickВ никакъв случай не може да ми стане сладко Mr. GreenВсе едно си сервирала сурови хлебарки Rolling Eyes

  Майка ми готви такива гадинки и от нея знам, че трябва да се извадят от черупките задължително.

  Не искам да те засягам, наистина всеки си има вкус.Но наистина за черупките съм чувала много пъти, че трябва да се махат.

# 2
  • Мнения: 195
Такова чудо все още не съм яла. Но щом казваш .... навярно са вкусни!?

# 3
  • Мнения: 10 722
и аз знам, че се вадят от черупките.
Яла съм 2 пъти - веднъж като дете и веднъж преди 3-4 години. Не ми се яде пак!  Mr. Green

# 4
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Незнам има ли разлика от охлювите тук и от тези в бг,но тук съм ходила в доста изискани заведения и когато на масата ни някои си поръчва охлюви,винаги ги сервират с черупката и задължително със специални клечици за тях.Иначе аз не ям подобни гадинки и на мен също няма как да ми е сладко,но на теб щом ти е,тогава пак да си направиш.

# 5
  • Мнения: 3 389
Все едно си сервирала сурови хлебарки
Е чак пък хлебарки  Laughing
А иначе за черупките.....знам че се махат след като се ядат.
Всеки с вкуса си. Wink

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Това са охлюви натюр.....Само сварени....Аз лично ги вадя от черупките и им махам коремчетата. Тоест остава само мускула....После или задушени със зелен лук или със сметанов сос.Много са вкусни.
 Между другото охлювите са много полезни,защото не хапват замърсена трева...Дори ги препоръчват на хора болни от язва и гастрит....

# 7
  • Мнения: 10 722
Една костенурка била обрана от охлюв. Отишла в полицията да подаде оплакване. Там я питали - какво стана, разкажи подробно, а тя - ами, то толкова бързо стана, че не разбрах!  Mr. Green Mr. Green

Във френската кухня знам, че се готвят много охлюви. Не е толкова лошо, колкото сме предубедени от външния вид на животинката.

# 8
  • Мнения: 3 389

 Между другото охлювите са много полезни,защото не хапват замърсена трева
Именно, те хапват най- чистата трева. Peace

# 9
  • Ст.Загора
  • Мнения: 175
аз ги ям,ама по малко.майка ги готви с ориз,пресен лук и джоджен.стават супер

# 10
  • София
  • Мнения: 1 211
Обичам охлюви, вкл. натюр. Все пак мисля, 4е е редно ако не се из4аква да им се про4истят 4ревцата ден два (както не про4етох) те да се изрежат, което налага да се извадят от 4ерупките. Ако си се хапват "по протокол" не пре4и да ги мушнеш обратно.

ПС : най-оби4ам охлюви "провансал" с масло 4есън и магданоз, но рядко ям 4е бързо бегат гадините.

# 11
  • Мнения: 2 549
брррр

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
, но рядко ям 4е бързо бегат гадините.
smile3532 smile3532 smile3533

# 13
  • Мнения: 5 611
Все пак мисля, 4е е редно ако не се из4аква да им се про4истят 4ревцата ден два (както не про4етох) те да се изрежат, което налага да се извадят от 4ерупките. Ако си се хапват "по протокол" не пре4и да ги мушнеш обратно.


Да, и изчакването трябва да бъде не по-малко от 24 часа в добре затворен съд.

# 14
  • Мнения: 2 099
Да, и изчакването трябва да бъде не по-малко от 24 часа в добре затворен съд.

 Whistling Whistling Whistling
Това ми напомня за патиланци и баба Цоцолана  Laughing Laughing Laughing
Не съм яла, незнам какво би ме накаро да ги ям  newsm12

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт