Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 1 395
Здравейте момичета
Имам тази фурна и за 4 пореден път опитвам да направя един кекс, който още от малка си правя и винаги е ставал.Пробвах почти всички функции, предварително я загрявах, преди да сложа кекса и пак не става... SadИнтересното е че, всички други неща като курабии, сладки, кифлички стават, но кекса не.Вечее направо съм се отчаяла, а пък и имайки впредвид че майка ми го прави на един обикновен Раховец, а аз в тази нова фурна-не мога.Самият кекс стои по средата на тесто, а отгоре и отдолу е станал добре.Има ли някой, който има същата фурна, малко да ми хелпне? Praynig
Предварително благодаря!
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Здравей, не знам защо не ти се получава, но реших да ти предложа тази статия, има много хубави съвети за печене както и рецепти за кекс Hug

http://www.pudriera.com/index.php?mode=statii&id=317&cat=5
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Добре е да дадеш и рецептата на кекса все пак  Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 395
Ами тя е от "най-простите", ако мога така да я кажа Laughing Нищо неангажиращо
4 яйца
1ч.ч. захар
1 ч.ч. кис.мляко+1 к.л.сода бикарбонат.Смесват се, докато киселото мляко се надигне нагоре и след това се прибавя в сместа
1/2.ч.ч. олио
1-2 пак.ванилия
около 2 ч.ч. брашно
Това е!
Наистина става чуден, но засега само ще се ядосвам че не иска да се пече във фурната! ooooh!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не виждам причина да не става. Освен това имаш една хубава фурна  Hug Пускаш на горен и долен реотан, на не повече от 170 градуса и слагаш отначалото, не след като е загряла.
Ти кога, как и на каква програма пробва?  Love
Цитирай

Пловдив

Мнения: 458
Не виждам причина да не става. Освен това имаш една хубава фурна  Hug Пускаш на горен и долен реотан, на не повече от 170 градуса и слагаш отначалото, не след като е загряла.
Ти кога, как и на каква програма пробва?  Love
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Печи на не повече от 180 градуса, на въздух.
Цитирай


Мнения: 9 734
Аз бих казала на 150 с  вентилатор (160-170 без вентилатор) , на горен и долен реотан, в загрята фурна. Това, че ти е суров вътре, означава, че ти е била силна фурната. Опърлил се е отгоре и си го извадила, а до вътре топлина не е стигнала. В Раховеца става, щото той високи температури реално не може и да стигне.
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
На мен така ми ставаше, когато сложех кекса не на долна позиция, ами вдиганех скарата по-нагоре. Дано ме разбираш, защото много идиотски го обясних. После, като сложих скарата на най-долна позиция нещата рязко си дойдоха на място. Естествено на не повече от 180 градуса. Аз вятър не ползвам за кекса.
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 83
    И аз пека на 170-180 градуса, на най долното ниво, пускам фурната като сложа кекса. На вентилатор сякаш запича отвън малко по-бързо, затова не го включвам.
    В книжката с инструкции на фурната беше много разбираемо написано кое как да се пече.
Цитирай

у дома

Мнения: 1 553
при моят кекс, никога не съм имала провал!

има няколко неща, които спазвам:

содата я слагам в брашното, а не в киселото мляко  Naughty първо разбивам яйцата със захарта, прибавям киселото мляко, олиото и накрая брашното със содата  Peace

пека на предварително загрята фурна на 200 градуса на горен и долен реотан, БЕЗ никакви вентилатори.

в новата ми фурна слагам решетката на второто ниво отдолу нагоре (има общо 5 позиции), за 45 минути кекса е готов  Peace

в старата слагах на най-долното за 30 минути, след това местех едно ниво по-нагоре за още 15 минути Peace

това е моята рецепта

успех  Hug
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Имам подобна фурна- на АЕГ, но друг модел. Кексът става идеален. Скарата слагам на първо ниво. Загрявам предварително фурната и пека на програма- долен + горен нагревател с вентилатор. На 160 гр- дори и на 180 съм пробвала. около 40-50 мин. Иначе без вентилатор пека на 180 гр точно 1 час. Ако случайно нещо клечката излиза влажна покривам с фолио и допичам 5-10 мин. Peace
С вентилатор ми става идеално равен, много надихнат кекс, а без- пак се надига, но се разпуква отгоре и не е равен.
« Последна редакция: чт, 01 май 2008, 12:29 от Джемма »
Цитирай


Мнения: 1 996
имам същата фурна.току що направих кекс почти като твоя.само че не слагам мляко,а един бакпулвер в брашното,което е една чаша.загрях фурната на 160-170 градуса.след като сложих кекса,включих само отдолу и пекох около 30 мин.без вентилатор.отгоре не ми се наложи да включвам,но ако искаш накрая може да включиш и горния реотан за малко.скарата на втора степен
Цитирай


Мнения: 1 395
На мен така ми ставаше, когато сложех кекса не на долна позиция, ами вдиганех скарата по-нагоре.
Мдааа, аз досега скарата винаги съм я слагала на 3 или 4 позиция, явно е било заради това Crazy
Не виждам причина да не става. Освен това имаш една хубава фурна  Hug Пускаш на горен и долен реотан, на не повече от 170 градуса и слагаш отначалото, не след като е загряла.
Ти кога, как и на каква програма пробва?  Love
Истината е че и така съм пробвала ама не стана...явно е било заради нивото на скарата Peace
Благодаря на всички за съветите  bouquet Скоро ще пробвам и ще пиша пак
имам същата фурна.след като сложих кекса,включих само отдолу и пекох около 30 мин.без вентилатор.отгоре не ми се наложи да включвам,но ако искаш накрая може да включиш и горния реотан за малко.скарата на втора степен
Би ли ми обяснила това коя функция е на печката(или кой символ)че от това упътване почти нищо не разбирам?
Цитирай


Мнения: 1 996
Цитат
Би ли ми обяснила това коя функция е на печката
не разбрах за коя функция точно ме питаш-кое е отдолу,или как е без вентилатор ли...?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора