Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора

Torino,IT

Мнения: 1 812
Миналата седмица направих много хубав боб в нормална тенджера с помощта на една наша съфорумка..тя си знае коя е HugОбаче много ми се иска  сега да го приготвя в гювеча. Само че не знам първо да го сваря в тенджера под налягане и после да го прехвърля в гювеча с подправките или как? newsm78 И после колко време се оставя във фурната и на колко градуса.?Много ще ви бъда благодарна ако ми кажете идеи  bouquet.
Цитирай


Мнения: 3 346
Зимата правих доста пъти боб в гювеч. един такъв голям с люти сухи чушки в него става супер  Love А иначе аз го правих на камината, до обяд се сваряваше- преди това не съм го варила. По принцип ако е на газ гювеча ще се пукне.
« Последна редакция: сб, 03 май 2008, 12:54 от L 0 V E »
Цитирай

София

Мнения: 603
Аз правя боб в глинен гювеч така:

Слагам боба, зеленчуците и подправките в гювеча, сипвам вода 1:4, мазнина, червен пипер, много малко сол и захлупвам. Късно вечерта пускам фурната на силно, докато заври, намалявам на 100-тина градуса и го оставям цяла нощ. Той не ври, а само леко си къкри. На сутринта си е "изпил" водата и е останал само на мазнинка. Тогава досолявам и по желание го сгъстявам с брашняна кашичка. Става невероятно вкусен и ароматен! Peace

А, и забравих да кажа, че за целта най-хубав е Добруджанският боб!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 459
Аз първо слагам боба в херметика за 15 минутки и после прехвърлям в гювеч заедно с чушките, лук,моркови и чесън слагам също и разни мерудийки.Не слагам брашно.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Първо го варя във вакумната за 15мин, вода, зехтин и морковите. После изсипвам в гювеча и добавям домати, лук, целина, джоджен и сол.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз слагам направо в гювеч боба заедно с чушките, лука, морковите, чесъна и подправките. Не слагам брашно. Повече водичка и да се готви 3-4 часа. Става супер!  Peace
Цитирай

Bourgas

Мнения: 1 436
Аз също първо го варя малко, слагам лука, морковите, чушка, подправки (евентуално месо или кренвирши) и след 15тина минути го изсипвам в гювеча. Фурната държа на 130-140'С и готвя около 2 часа. Идеята за готвене цяла нощ на по-бавен огън доста ми харесва, единствено миризмата на боба след 2 часа едва се отмирисва, а след цяла нощ няма да мога да живея 35 Имам някаква непоносимост към миризмата на готвено Sick
Цитирай


Мнения: 1 905
Никога не съм чувала на боб да се слага чесън, на леща да, но боб само лук. Хубаво ли става?
Цитирай


Мнения: 3 346
Никога не съм чувала на боб да се слага чесън, на леща да, но боб само лук. Хубаво ли става?
И на мен ми е интересно това с чесъна. Rolling Eyes
Цитирай

Пловдив

Мнения: 459
Става разбира се ,но трябва да се опита.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Никога не съм чувала на боб да се слага чесън, на леща да, но боб само лук. Хубаво ли става?
Чесъна придава много приятен аромат на боба!  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Ще  взема   да   опитам  и  аз.Досега  не  съм  гтвила  зрял  боб  в  гювеча.
Само  да  попитам  водичката  ,която  му  слагате  трябва  да  е  поне  хладка ,нали?

.
Цитирай

София

Мнения: 634
И аз ще го опитам, отдавна ми се хапва боб, а това звучи много добре Peace
Цитирай


Мнения: 4 358
Аз слагам направо в гювеч боба заедно с чушките, лука, морковите, чесъна и подправките. Не слагам брашно. Повече водичка и да се готви 3-4 часа. Става супер!  Peace

Точно така го правя и аз. Нищо не варя предварително. Страх ме е да го оставям да се готви докато спим, затова рано сутрин - рано при мене е към 10 часа Wink слагам всичко в гювеча, във фурната на 250 градуса. Най късно къмто 13 часа - за обяд при нас е готов.
Вадя от фурната - пробвам бобчетата (да не съм уцелила несваряем) и ако домочадието иска прибавям кашичка от размито брашно.
По същия начин го правя и с ребърца свински Peace - всичко сурово Peace
Чувала съм че се соли накрая, че от солта по трудно уварява боба, но аз всичко слагам в началото.
Цитирай


Мнения: 3 346
Чесъна придава много приятен аромат на боба!  Peace
Ще опитам тази седмица. Щом казваш, че е вкусно.  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора