Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 май 2008, 20:04 ч.

Неограничените възможности на нашия мозък! Йога!

 • 70 894
 • 563
 •   1
Отговори
 • Мнения: 135
С определени методи - положително самовнушение, дълбоко дишане и др. , човек може да влияе на физическото си тяло и на психиката в положителна насока. за това не е нужно задължително дори да се ходи на йога клуб, някои неща може да се правят и в къщи.
в случай на интерес може да продължа... bouquet

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 15:21 от iskrica_nadejda

# 1
 • Тук и сега
 • Мнения: 107
ооооо да продължавай Simple Smileна мен ми е интересно

# 2
 • in my dreams
 • Мнения: 4 680
И аз чакам Hug

# 3
 • Burgas
 • Мнения: 49
Казвай нататък,звучи ми интересно,но едва ли само с внушение става работата.

# 4
 • Мнения: 135
първо искам да споделя, че говоря и от собствен опит и също така имам една позната, която доколкото си спомням беше свалила около 10 кг, и то май за няколко месеца след като почна да прилага някои методи, които и бях дал.

Смятам че ще е подходящо първо да са запознаем с някои теоретични постановки, за да е по-ясна практическата част.

Освен физическо тяло, човек има и други тела, за сега невидими за по голямата част от хората, използва се понятието биополе или аура. Има опити със помощта на  специален апарат да се заснема аурата на човека, това се нарича Кирилианова фотография http://www.kirlian.com/.

Освен хранителни вещества, организма се нуждае и от жизнена енергия (наричана по различен начин в различни страни - прана, чи, ки). Има енергийни канали касаещи работата на основни органи и системи, и акупунктурните точки, в които се слагат игли за лечение в източната медицина са места, които дори с уреди вече може да се локализират. Акупунктурата се изучава дори в медицински заведения (ВЕЧЕ). При нарушаване на баланса на протичане на енергиите в организма може да възникнат неблагоприятни процеси, условна да ги наречем болести. И съответно, при възстановяване на енергийния баланс сериозни болести може да бъдат излекувани. Освен с поставянето на игли в акупунктурни точки, с  биоенергията може да се работи и по други методи (самостоятелно). (примерно концентрация, положителна мисъл, дълбоко дишане)
Работата с енергиите може да влияе дори върху жлезите с вътрешна секреция и обмяната на веществата. И в зависимост от усилията и енергийното ниво на човека, резултати може да има дори за сравнително кратко време(все пак зависи и от случая)

ПРАКТИКА:
1. и основно - съзнателна работа с положителни утвърждения (афирмации) (на Запад този метод също е използван и различни автори са писали по него, примерно  Луиз Хей http://www.knigi.biz/?act=products&do=autor&autor=MTcwOA==, Флоранс Шин http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-1608/silata-na-izrechena … -skovyl-shin.html
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-21134/tajnata-vrata-kym- … -skovyl-shin.html
Джон Кехоу http://www.kehoeducation.com/, http://www.book.store.bg/c/p-p/m-639/id-6669/podsyznanieto-mozhe … -dzhon-kehou.html

Произнасяйки често положителни утвърждения с вяра и концентрация, те може да въздействат на аурата и подсъзнанието и да повлияят дори на клетките. Хубаво е да се казват също така преди заспиване и да се заспи произнасяйки мислено положителни утвърждения, за да се внесат в подсъзнанието по-директно.

примерни положителни утвърждения:
1. "Красив ще бъда" / За жена - "Красива ще бъда"
2. "Ще оздравея" (в случай, че наднорменото тегло е в следствие на някакво заболяване)
3. "Ще се подобри положението ми" ( на това утвърждение да се наблегне по-интензивно)
4. "Ще се подмладя"
5. "Аз имам вътрешен мир" - това е и за справяне със стрес и притеснения (и съответно за преодоляване на подсъзнателния импулс чрез допълнително хранене да се доставят положителни емоции (хранене без нужда за организма, когато човек не е гладен))

дадените формули може да се произнасят също и с дълбоко дишане:
- Поемате през носа дълбоко въздух с пълно напълване на дробовете, така че диафрагмата и корема даже да се предвижат напред. Задържате въздуха и за времето, в което можете да задържите въздуха, мислено си произнасяте дадените по-горе положителни утвърждения, стараейки се постепенно да увеличавате времето на задържане на въздуха, поне с 1-2 секунди на ден. Постигането на 1 минута задържане на въздуха е едно хубаво постижение, но не е предел. Ако на някой му е трудно отначало да задържа толкова, да не се отчайва, а да работи за постепенно нарастване на продължителността с редовни ежедневни упражнения(за предпочитане сутрин)
Дихателни упражнения да се правят на празен стомах или поне  час и половина след хранене или пиене на вода, като гръбнака при това да е изправен - в седнало или изправено положение, но не легнал!
Вдишването и издишването да стават само през носа, това е правилния начин за дишане, и е хубаво той да се пренесе и към нормалното дишане(извън дихателните упражнения)
А когато утвържденията се правят с дълбоко дишане, ефекта може да е много по-силен.
(но може да се казват в друго време и без дълбоко дишане, тоест да се казват и по двата начина и да се смянят утвържденията периодично едно след друго).
Освен дълбокото дишане в положителни утвърждения, има и един друг по-особен начин за дишане, наречен "алтернативно дишане" , който специално може да спомогне за правилното балансиране на енергиите в човека, тъй като при наличие на определен вид енергии в повече, човек може да напълнее дори и ако не яде много.

Упражнение:
Затворете дясната ноздра на носа си с показалеца на лявата ръка и поемете въздуха през лявата ноздра. След това затворете и лявата ноздра ( с палеца на лявата ръка) , като задържате въздуха известно време в дробовете си. После отворете дясната ноздра и бавно изпускайте въздуха навън. (само през дясната ноздра, лявата остава затворена).
След това се вдишва само през дясната ноздра(лявата остава затворена). Затварят се и двете ноздри и се задържа известно време въздуха. След това се отваря само лявата ноздра и се издишва само през нея(дясната в това време е затворена)
ТОВА Е ЕДИН ПЪЛЕН ЦИКЪЛ. може да се направят към 5-6 такива пълни цикъла на едно упражнение, а в ден е хубаво към 2-3 упражнения с по 5-6 пълни цикъла да се направят.
За алтернативното дишане са в сила същите правила - да се правят стоейки или седнали, но не легнали, да се диша дълбоко с пълно напълване на дробовете(с движение на диафрагмата и стомаха), да е на празен стомах и да се диша само през носа.

тези упражнения могат да помогнат и за общо подобрение на здравето, за поддържане на тонус и зареждане с положителна енергия.   bouquet
ако има въпроси, пишете

# 5
 • Мнения: 916
Moже би проблемът ми е, че не вярвам, че това е възможно... Rolling Eyes

# 6
 • Мнения: 135
Moже би проблемът ми е, че не вярвам, че това е възможно... Rolling Eyes
аз се убедих от опит в някои неща - след една травма в 15 годишна възраст - на една тренировка разтегнати колянни връзки, едвам ходех. и от това едвам да ходя, работейки с мисъл и визуализация по метода на Силва Майнд Контрол за няколко месеца можах даже да се явя на изпит по бойно изкуство и да си го взема, а ми бяха казали в смисъл: "никакви бойни изкуства"
това определено ме заинтригува... имаше и други... открития Praynig

# 7
 • Мнения: 135
та като писах за историята, която се случи с мен, се сетих че това е един допълнителен начин за работа - мислено да си визуализирате вашата фигура стройна и елегантна, и дори да преживеете усещането което бихте имали тогава наживо сега сякаш вече сте го постигнали.
Това е накратко, иначе в Силва метода има цяла методика, който се интересува, може да прочете по-подробно, има книги.
http://www.lekar.bg/news-83/info-598
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-17887/metodyt-silva-za-k … a-filip-mijl.html

# 8
 • от тук
 • Мнения: 151
Освен какво ядеш , много зависи и колко изразходваш.
Но ако си хапваш (дори и да се съобразяваш какво) и по цял ден седиш зад някое буро-
вечерта направиш няколко оборота пред печката - и после хахде са дивана  Embarassed
НЕ СТАВА !
Освен ако не си с право черво Laughing
Ама какво ли знам аз ! Ей ме на на Дукан съм.

# 9
 • Мнения: 343
Мисля си,че ако не помогне поне няма да навреди на килограмите.Но във всички случай ,ще свалиш напрежението,а това е много важно.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 602
Аз мисля, че смовнушението е велика сила.Повярваш ли в себе си всичко можеш да постигнеш.
Според мен, този начин на дишане неминуемо води до намяляване на апетита и повишаване обмяната.

# 11
 • Мнения: 135
Аз мисля, че смовнушението е велика сила.Повярваш ли в себе си всичко можеш да постигнеш.
Според мен, този начин на дишане неминуемо води до намяляване на апетита и повишаване обмяната.

самия процес на дълбоко дишане също така може да внесе допълнителна енергия в човека и оттам нуждата му от енергия (набавяна и от храната), да намалее.
Също така с дълбоко дишане се пречиства организма и енергийните канали, което може да подобри цялостното функциониране на организма и да се балансират  и процесите на обмяна на веществата. Дишането може да спомогне и за преодоляване на стреса, което също има значение за здравето и дори за външния вид.
Може да направите опит - когато сте разстроени или притеснени, да се направят няколко минути дихателни упражнения - резултата може да е много бързо забележим.

разбира се, правилна диета движение и общуване с природата също имат съществено значение, изкачването на планински върхове може да действа също много благоприятно, енергийно и здравословно.

# 12
 • Мнения: 2 103
Искам да споделя и моя опит  Wink
Приятелят ми е индиец  Flutter
Миналата седмица се разболях(настинка) и той все ми повтаря практикувай йога и няма да се разболяваш   Hug при положение, че знам - той практикува но аз никога не съм се интересувала от упражненията му просто защото Йога за мен винаги се е свързвало с доста трудни за изпълнение "пози"  Tired
Какво стана обаче. Той седна до мен  Heart Eyes и ми показа как стоят нещата точно. ПОказа ми правилната стойка  Hug и цялата философия се изразяваше в правилно дишане(тип дълбоко дишане - гръдно дишане, а не коремно) 4 различни упражнения - дишане и всички дишания контролираха някакви чакри  Embarassed аз не ги знам обаче. Общо време за 4-те упражнения - 15 мин.
Да и след "сеянса" вече бях с отпушен нос  Peace и на другия ден нищо ми нямаше, а бях на антибиотици  Sunglasses
Той ми спомена за едното упражнение - дишане около 2 мин се равнявало на 2 часа умерено бягане  Whistling А упражнението е следното: Сяда се с кръстосани крака :

http://www.yogadestin.com/Pictures/beach_yoga_aw.jpg

Аз точно така не мога да седна Wink
Издишвайки от носа се прибира корема на вътре  Peace само това -2 мин и той ми каза, че с това се отслабва около 5 кг за месец - ако имаш излишни  Wink
Аз му вярвам - той яде адски много по много Simple Smile и е слаб! За него йогата е философия, да не кажа религия. Даже гледах йога филмче нищо, че не разбирам хинди  Party
Тук има доста съвети: http://pypt.org/

П.П За тези които имат камъни в бъбреците - дълбокото дишане помага за бързото изхвърляне на камъка- ИЗПИТАНО

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 14:42 от Суха Мащерка

# 13
 • Мнения: 1 108

Разбира се, правилна диета движение и общуване с природата също имат съществено значение, изкачването на планински върхове може да действа също много благоприятно, енергийно и здравословно.
[/quote]
А каква е правилната диета?

# 14
 • В царството на троловете , елфите и викингите :')
 • Мнения: 3 353
Поздравления за темата!  bouquet

Moже би проблемът ми е, че не вярвам, че това е възможно... Rolling Eyes

Е там  е целия проблем...Опитай тогава. Wink

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 15:07 от ЧервеноВинце

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт