Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 61 отговора

Русе

Мнения: 845
Искам да споделя с Вас една рецепта, която стана хит в моето семейство и винаги очаровам гостите си с нея.
За блата:
5 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
5 с.л. вода
1 ванилия/може да се сложи и есенция/ каквото имате
Разбиват се яйцата със захарта около 20 мин. След това се прибавят останалите продукти. В малки купички се слага от сместа и всяка една смес се оцветява с различни бои-готварски. Изсипва се в намаслена тавичка на ивички. :

Пече се около 30 мин. на 200 градуса. С чашка се изрязват кръгчета. :
,
ето и вече готови:
. Останалото от блата се смила с орехомелачка.
.
За крема:
1 пак. краве масло
100 гр. пудра захар
200 гр. прясно мляко
есенция
Кравето масло/омекнало/ с пудрата захар се разбиват с миксер. Млякото се слага с малка лъжичка по малко, с цел да не се пресече крема. Дори и пресечен пак може да се намаже.
С малка лъжичка или с нож се покриват топките и след нова се овалват в трохите/смлени на орехомелачката/ от останалото количество блат. Необходимо е готовите топки да се съхраняват в хладилник и преди консумация да престоят на студено минимум 6 часа.
Ето как изглеждат вече готови за консумация:


Дано да ви хареса и на вас рецептата.  Hug

п.п. Не е нужно да се слага набухвател.  Пече се в толяма тава - 35-40см. Ако нямате такава може да се използва и с по-малък диаметър и след изпичането на блата да се разреже на 2 половини/ дебелината на блата в изпечен вид трябва да е от 1-2 см. висок./ и тогава да се правят топките.
« Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 18:08 от eti_31 »
Цитирай


Мнения: 747
Преди много време и аз правех същите топки,действително са много вкусни.
Цитирай

там нейде .............

Мнения: 647
Изглеждат много вкусни - Ще ги пробвам Peace
Цитирай


Мнения: 655
много интересна рецепта-наистина за първи път ги виждам тези топчета и ми стана много интересно и още утре ще ги направя и ще пиша веднага резултата Smile
Цитирай

Русе

Мнения: 845
Рецептата е много стара  Smile Записах си я от тетрадката на свеки. Малките обожават тия топки, защото със всяка хапка се появяват нови цветове.  WinkА и на вкус са божествени  Crazy
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Смятам да ги ошаря с кафе - не ги понасям тези боички , направо ме отвръщават , предпочитам натуралното - ще стане нали , хем ще ми миришат на кафенце .
Чудех се на какво да си оползотворя кр. масло . Благодаря.
Цитирай

Русе

Мнения: 845
Смятам да ги ошаря с кафе - не ги понасям тези боички , направо ме отвращават , предпочитам натуралното - ще стане нали , хем ще ми миришат на кафенце .
Ще стане разбира се Wink Може ли да покажеш снимки в готов вид, че ми е интересно как ще изглеждат в такъв вариант  Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Супер интересна рецепта Hug.Само се чудя дали могат да се оцветят с различни степчета newsm78
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
утре ще ги направя и ще снимам
за степчета - ще подсладят прекалено , по - скоро нишестета - на принципа на дунапренената торта и без брашно
Цитирай

София/ Велинград

Мнения: 30
Изглеждат много добре.Ще ги пробвам непременно Smile
Цитирай


Мнения: 3 330
Супер са. Hug В най- скоро време ще ги пробвам. Мерси.  chef  bouquet
Имам един въпрос. Не е ли много 20 минути Shocked да се разбиват яйцата и захарта?
Мисля, че и 5-10 минути ще свършат работа.eti_31 как мислиш?
« Последна редакция: нд, 04 май 2008, 11:13 от L 0 V E »
Цитирай


Мнения: 2 058
МНого ми харесаха ще ги направя при първа възможност. Предполагам и със степчета ще стане, все пак и те боядисват  Peace
За едно злоядо детенце би било добра идея  Love
Цитирай

Русе

Мнения: 845
Имам един въпрос. Не е ли много 20 минути Shocked да се разбиват яйцата и захарта?
Мисля, че и 5-10 минути ще свършат работа.eti_31 как мислиш?
Да си призная знам за 20 минути, но аз обикновено пробвам с лъжичка. Потапям я в сместа и ако не се разтече при вдигането и е готово. По-бързо се разбиват, ако яйцата са със стайна температура.
Цитирай

Варна

Мнения: 192
Много интересно предложение.И аз ще ги пробвам в най-скоро време.Нека,който ги прави със степчета,кафе или нишесте да пише какъв е резултата.
Благодаря за рецептата.
Цитирай
Момичета степчетата не трябва да препърпяват термична обработка защото стават много вредни ,използвайте безвредни сладкарски боички или какао;
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 61 отговора