Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 61 отговора


Мнения: 2 093
Момичета степчетата не трябва да препърпяват термична обработка защото стават много вредни ,използвайте безвредни сладкарски боички или какао;
Благодаря, че сподели   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 9 950
  :bouquet:10х ще се опита Crazy
Цитирай


Мнения: 7 547
Когато бях малка, редовно карах баба да прави тези топчета. Smile Рецептата наистина е много стара, тя я знае от младите си години.
Благодаря ти, че ни припомни тази позабравена вкусотия! Love
Цитирай

Gijon(Asturias)-Русе

Мнения: 52
страхотни са  HugЩе ги пробвам непременно  Very Happy
Цитирай

„Ако обичате децата си дайте им криле, а не корени.С криле те ще полетят и ще намерят своите корени"

Мнения: 708
аз ги пробвах и аз която не съм любител на сладкото бях толкова много очарована ,а моя съпруг просто не можа да се спре.много са вкусни.мммммммммммммм Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
ще ги пробвам-а набухватели няма ли newsm78 като бакпулвер например
Цитирай


Мнения: 4 380
Остатъците от блата трябва да позасъхнат ли преди да се мелят на орехомелачката? newsm78 За пръв път виждам орехомелачка да се ползва за такава цел и нещо ме съмнява че би смляла мек пандишпан. newsm78
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
никой не ми отговори за набухвател и сложих-супер станаха
мерси  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 380
И аз ги направих. Също с набухвател. Още не съм ги пробвала, защото се "напояват", но да разкажа и покажа. newsm78

Станаха ми по-малко и вероятно по-големи (трудно ми е да преценя тези на авторката). Пекох в стандартна тортена тавичка, а пандишпана бухна много. Значи трябваше да ползвам съответен размер чаша. Станаха с големина на топки за билярд. newsm78 Получените цилиндърчета също поизрязах с нож да да ги оформя катотопки. Пандишпана се смила лесно както се оказа в орехомелачката (бреей, ще знам!). Трохите ми станаха синьо-зеленикави, съответно и топките.
Крема ми се пресече. Sad Съответно взе по-малко мляко, беше по-гъст и трудно се мажеше. Не стигна, разбих още. Втория път стана, но този път пък доста рядък. Laughing Направо ги топях в крема и от там в трохите.

Като цяло, въпреки че ме посплаши наличието на сладкарски бои (не ме привлича мисълта да се тъпчем с химия), но какво да се прави...луд на шаренко се радва, реших се за спортния хъс. Laughing

Ето ги топките в готов вид:



Разрез не мога да покажа още, но така изглеждаха ненамазани:

Цитирай

Русе

Мнения: 845
Здравейте! Hug
Набухвател не се слага и може би затова са ставали толкова големи. В такъв случай може да се разделят с нож на половинки и така ще имате повече сладки. Wink Забравих да напиша, че се пече в голяма тава. Моята е с диаметър 38 см. А иначе готовите топки са ми около 4 см. Просто нямам по-малка чашка. В зависимост колко слагате боя се получават различни цветове топките.
Ето и новите ми партиди:
http://i179.photobucket.com/albums/w306/eti_31/DSC01918.jpg?t=1210241056
http://i179.photobucket.com/albums/w306/eti_31/DSC01919.jpg?t=1210241109
http://i179.photobucket.com/albums/w306/eti_31/DSC01913-1.jpg?t=1210241139
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197197&photo=11
« Последна редакция: чт, 08 май 2008, 13:23 от eti_31 »
Цитирай


Мнения: 4 380
Късно казваш ета такива важни неща. Мислех да разрежа блата, обаче пък ставаше прекалено плосък. newsm78
Нищо, и големи топки ще си ядем. Mr. Green Между другото, страшно вкусни са. Пробвах ги тази сутрин...чуд-ни! Hug
Цитирай

Русе

Мнения: 845
xenia-много се извинявам за пропуска, но тия дни имаше доста празници и след това имах здравословни проблеми и затова не можах да поправя пропуска Hug Hug Hug Нормално в суров вид да е от 1 до 2 см. преди намазването с крема. За да може лесно да се отхапва. Радвам се, че са ти харесали Smile
Цитирай


Мнения: 9 524
......... Между другото, страшно вкусни са. Пробвах ги тази сутрин...чуд-ни! Hug

Тъкмо се чудех на вкус какви са, иначе, че са ефектни - ефектни са!  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 380
......... Между другото, страшно вкусни са. Пробвах ги тази сутрин...чуд-ни! Hug

Тъкмо се чудех на вкус какви са, иначе, че са ефектни - ефектни са!  bouquet

Аз не бих повярвала ако не бях опитала. Защото на четене си е пандишпан с маслен крем, какво пък толкова. Обаче....не знам какво пък толкова, но са страхотни. Mr. Green

Ета, какъв диаметър ти е чашката, с която ги режеш? И колко грама е 1 пакетче масло? newsm78
Цитирай

Русе

Мнения: 845
Чашката ми е 2.5 см. , а кравето масло е 125 гр.  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 61 отговора