Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • в моя свят на мир и любов
 • Мнения: 1 996
Колоритно заглавие за още по-колоритни случки с нашите скъпи роднини.
Набляга се на свекървата, защото обикновено тя е неизчерпаем източник на евъргрийни.


Приятно четене и споделяне.ПП: Ето и вече разказаните ни истории:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267029.1020И още един ПП: Блестящата идея е на Кукимявка, но реших аз да започна втората тема под силната угроза да заключат предишната.

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 18:30 от luda

# 1
 • София
 • Мнения: 117
  Много ми харесва тази тема, та за това и аз да се включа с нещо. Аз свекита си нямам, за добро или за лошо не доживяха да се срещнем, но за свекъра на една позната ми е думата.
 Дядо Златко знае откакто се е е родил, че първородният му внук ще се казва Златко много ясно, така си пише и по книгите от време оно...Толкова е сигурен, че дори не го е споменавал пред снахата.
Да ама сина и снахата друга книга ще да са чели, защото записаха детето Ясен, дядо Златко занемя, не щеше да повярва, безмълвен чака да излезе акта за раждане мислейки, че е несполучлива шега, не беше. Излезе от шока след месеци чак и отиде да види момчето, при което възкликна:
- Ох на дядо колко си хубав, как можаха на дърво да те кръстят.
Годините си минаваха, подмятанията на дядо Златко не спряха и на 4-тия рожден ден на Ясен, се изправи пред всички гости и с гробовен глас заяви, че още утре отива в общината и ще се прекъсти Ясен, пък да видим тогава ще го кръстите ли това дете Златко най-накрая Heart Eyes
 Класическа ситуация, ама аз така ларж ви я разказах.

# 2
 • In his arms
 • Мнения: 285
Бързо да се запиша и аз в новата тема  Laughing да не изтърва нещо.Живот и здраве и аз ще съм свекърва,но се надявам да съм от добрите .
Преди няколко дни свекърите бяха на гости,през това време аз храня детето(с АМ) и свеки:" Ама ти още ли не си записала детето на кухня?" Shocked И това при условие че малкия още няма 5 мес. и много добре знае че не съм го захранила.Проста е женицата,дано и аз не изкуфея като нея някой ден  Praynig

# 3
 • София
 • Мнения: 1 701
За да не е един прост "запис", ще спомена с добро чувство  Heart Eyes милата ми баба лека й пръст с 2 думички, които употребяваше и аз падах от смях - "муфлонче" /нещо между мобилен телефон и мобифон/ и "ултравълнова" /микровълнова/...  Joy
До последно жената искаше да й купим едно "инвалидно муфлонче", нищо, че не чуваше изобщо с едното ухо и че не можеше да улучи копчетата...  Grinning

# 4
 • София
 • Мнения: 1 871
А пък моята бивша свеки вечно се опитваше да ни убеждава  да правим всичко както тя сметне за правилно. Когато отидохме на общежитие в студ град, ни инструктира: " Не ви трябва да ходите по гости, да си харчите парите!! Ако някой ви покани или иска да дойде у вас, ще му кажете - Виж какво, еди кой си, ние сме бедни студенти и нямаме пари за гости!"

# 5
 • Мнения: 17 548
Пък баща ми днес като отидохме да ги вземем с мъжо, се качва в колата и вика на зет си: "Ама ти апаратче ли имаш бе?" и сочи нещо напред, а колата ни е нова и решихме, че нещо за нея пита. По едно време на мъж ми му звъни телефона и съответно говори през bluetooth-а, защото шофира. А баща ми пита: "Ама с това по телефона ли се говори!? Rolling Eyes Пък аз мислех, че не чуваш вече и имаш слухов апарат!"... Joy Joy

# 6
 • София
 • Мнения: 1 871
Случи се веднъж бившия ми мъж да закъса с изпитите. Свеки много се притесни, че не си ги е взел, и си науми, че непременно той трябва да напусне университета или поне да се запише в друг университет. Поне десет пъти спокойно й обяснихме, че няма да напуска, рано или късно ще се справи (защото тя има навика едно нещо да го повтаря поне по двайсет пъти, докато не се съгласим с нея.) После си замина и започнаха да пристигат писма с 5-6 страници - пак същото, буквално с едни и същи думи. Във всяко ново писмо пишеше как попитала дядо еди кой си, леля еди ко я си - някакви съседи, и те казали да напусне университета. Накрая ни изпрати една изрезка от вестник - интервю на някакъв италиански професор, който обяснява, че най-големия университет - това е самия реален живот!!!Това като последна надежда, че ще й приемем доказателствата и ще се съгласим с нея...

# 7
 • Сливен
 • Мнения: 49
Я да се включа и аз:
Ражда се дъщеря ми.Пристига свекърва ми и първо ми подава
едно правоъгълно парче,вълнено,плетено.Тя от майка си знаела,
на гърба на детето трябвало вълнено да има/разбирай това твърдо
нещо/Взех го аз ,прибрах го.При следващото посещение като видя
че не съм го сложила:ти онова вълненото не го ползваш.
Аз:ами топло е в стаята,няма нужда.
Но с годините се научих да не им обръщам внимание  Whistling

# 8
 • София
 • Мнения: 911
И аз бих искала да следя темата!  Grinning
oblacheto hey ,твоята бивша явно е близък образ на моята,настояща или каква и аз вече на знам! Crazy

Пресния случай.Сменям памперса на детето,а той пълен с пиш доста солидно.И тя ми казва
- Закопчай го обратно,то няма наакано!За кво да хабиш друг! Crazy
А на нея дали ще й е  добре да стои с подгизнала превръзка Mr. Green

Едно време имало ясли от понеделник до петък.Даваш си го в понеделник детенцето и си го прибираш в петък!Да съм провеляла дали няма и сега такива! Close Аз ненормална ли съм да си оставя детето все едно в социален дом! ooooh!

# 9
 • София
 • Мнения: 1 701

Едно време имало ясли от понеделник до петък.Даваш си го в понеделник детенцето и си го прибираш в петък!Да съм провеляла дали няма и сега такива! Close Аз ненормална ли съм да си оставя детето все едно в социален дом! ooooh!

Едно време майка ми е дала сестра ми в такава ясла. Не е била ненормална. Просто е била сама, без мъж до себе си, с две деца и се е налагало да работи, за да живеем.
Съжалявам за офф-а, но ми стана криво, че го сравняваш със социален дом.

# 10
 • Мнения: 2 897
Записвам се Mr. Green!

А и само искам да кажа, че според мен дамата имаше предвид, че явно не й се налага да си дава детето и за това би била ненормална да го остави при положение, че няма нужда. Не мисля, че целеше да обиди хората, на които им се налага по едни или други причини да го сторят Hug!

# 11
 • в моя свят на мир и любов
 • Мнения: 1 996
Жане, не се цупи, майка ти е била сама и без подкрепа, ако не е била притисната от обстоятелствата никога не би си дала детето в седмична ясла. Можем само да предполагаме какво й е струвало  да се отдели от детенцето си за толкова много време.


В случая става въпрос за друго.

# 12
 • в моя свят на мир и любов
 • Мнения: 1 996
Мойта свекърва не разговаря с мен, но затова пък днес се обадила на мъжа ми и му вдигнала луд скандал, как може днес да не отиде на гости на брат си, като го е поканил,  ами щял да  ходи на гости при други хора.

Само да доуточня брат му няма празник, пък и не ни покани на гости особено ентусиазирано, просто спомена че можем да се видим.
А ние сме канени на Гергьовден при близки приятели.

И свекърва ми наприказва куп глупости във връзка с отклонената покана, че мъжа ми бил егоист, че криел детето от нея и то щяло да стане същото егоистче, лошо и безхаберно като нас.

Това, че децата са на село в момента, няма особено голямо значение за нея, важното е че ги крием и не искаме да ги водим при нея.
На моя мъж никак не му стана приятно от безпричинния скандал. Тази жена май съвсем се самозабравя.

Аз пък да ти кажа, мила ми свекърво:
Наистина няма да видиш детето, докато не се научиш да уважаваш майка му и баща му, и не запомниш, че то има и сестра!  Twisted Evil
Иди сега и се оплачи на арменския поп.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 1 341
Днешната изцепка на свеки:
  На имен ден сме на мъжа на сестра й. Тя решава да се осведоми какво прави синът на едно от семействата там. Хората  й обясняват,че момчето тръгва на екскурзия до Рим с приятелката си и нашта веднага изтърсва:
  - " Че кой интелигентен човек ходи в чужбина с автобус?".  ooooh!
Хората й казват, че става въпрос за самолет, обаче тя продължава... И това, при положение,че с изключение на последното  й пътуване зад граница, винаги е пътувала с автобуси! Whistling
  След това осведоми всички за своето мнение как се развива ситуацията във Формула1, защо мрази отбора на Ферари/нищо че синът й му е фен/. Как бясно гласува, за да спечели билет за състезанието в Унгария/нищо,че ще се пътува с автобус!/ Един от мъжете, развеселено я бъзикна,че смятал следващата неделя да ходи да гледа състезанието в Турция, даже нова кола си бил купил... Свеки ааа да се намести, после видя,че до него седи жена му и увеси нос/нещо  Mr. Green

# 14
 • Мнения: 958
Запис за да не ми избягате  Twisted Evil
И прясно прясно от свекито на мойто свеки. (голяма гнус)
Отиваме с детето, да го види, че не го е виждала от бебе, и тя ревна, писна, нещо нарежда, ама не и се разбира. Детето реве и се дърпа, бабата и тя пищи. Викам тихо ще го изплашиш, тя не та не, дай ми го. Не и го дадох, много беше разочарована. Та седнахме до нея, аз държа Никол, тя и нарежда нещо и и дърпа ръката. Детето не спира да пищи. Свали си шапката от главата и я слага на детето. Накрая не издържах и махнах детето. Нямам против бабата да вижда малката, ама така да я травмира  Sick
Избягахме ние в другата стая, и тя привика мъжа ми на разговор. Оплакала се от мойта свекърва, колко е  гадна, и как я тормози (жената ходи да и носи ядене от друг град, ама все е лоша), и казала на мъжа ми:
"Чичо ти не ме гледа добре, сега в новия апартамент, ще ме вземеш и ти ще ме гледаш".
На тръгване, отивам пак в нейната стая да каже чао на детето. Тя пак писна, малката точно се беше успокоила и тя рев. Бабата иска да я целува, дърпа я детето се вкопчило в мен. Голям цирк. Не знам аз ли съм лоша и къде да сложа границата. Обяснявам не целувай детето, обриват му се бузките, не я дърпай плашиш я, ама кой ли чува.
Много се ядосах. Моята бабичка е на 86 години, детето не се изплаши от нея, не го дърпаше, сама каза че не иска да го целува защото е стара, Никол даже и се радваше и усмихваше.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт