Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
 Голям резил! ooooh!Вчера не съм обърнала внимание и в Билата вместо кайма смес съм купила 100 % свинска!Според вас ще станат ли пържени кюфтета от такава кайма(дали няма да се стопят много)?По принцип им слагам среда от хляб,яйце,лук и подправки.Овалвам в брашно и пържа.
Цитирай

София

Мнения: 503
Стават идеални  Very Happy Аз само с такава кайма правя вече от години, защото на село се гледат прасета, но не и телета   Mr. Green  Ако е по мазна каймата ще се стопят леко. Правя ги горе долу като теб, само че вместо среда от хляб слагам галета.
Цитирай
 Чувала съм за заместването на хляба с галета,но никога не съм пробвала.Кажи,моля те,колко галета слагаш на килограм кайма примерно?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз често правя само от свинско месо.Мелят ми в месарницата месо,което си избера....

СТават много вкусни кюфтета.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 458
Аз също обичам кюфтета от свинска кайма,но когато ми смелят каймата в магазина и после ги правя в къщи ми стават сухи.Дайте ми малко разяснения какво да направя за да ми станат сочни кюфтетата.
Цитирай
Gin4e,за да станат сочни,слагам кафена чашка кисело мляко,в което съм "угасила" кафена лъжичка сода бикарбонат.Но тогава трябва повечко среда от хляб да сложиш,за да не е разкашкана сместа.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами на мен не ми стават сухи  newsm78

Към каймата(около кило) слагам 2 яйца,2 глави лук  нарязани много ситно,2-3 с.л. кисело мляко + 1 щипка сода не повече!(да шупне млякото)3 накиснати филии хляб - средата,сол,млян черен пипер,1 голяма връзка магданоз,чубрица(който иска замества с кимион.Аз не слагам)  и около 1/2 кафяна чашка студена вода.Започвам да омесвам каймата докато стане пухкава.После оставям да отлежи,овалвам в брашно и пържа....Нищо особено,но ги обожавам така приготвени.....
Цитирай

Пловдив

Мнения: 458
Благодаря ви,ще следвам съветите ви и ще пробвам.Дано този път ми се получат.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
И аз често правя само от свинско месо.Мелят ми в месарницата месо,което си избера....

СТават много вкусни кюфтета.
Абсолютно!  Peace
Цитирай


Мнения: 304
аз също слагам кисело мляко със сода,яйце, подправки/черен пипер, кимион на прах и сминдух/, няколко скилидки чесън и вместо хляб галета става го хубаво.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз не слагам галета,защото галетата набъбват и обират цялата влажност на каймата,а трика на сочните кюфтета е да се запази сока и като се изпържат да не изсъхват вътре....Но все пак това е въпрос на вкус...Някои обичат по-сухи кюфтенца.....
Цитирай


Мнения: 3 330
Аз не слагам галета,защото галетата набъбват и обират цялата влажност на каймата,а трика на сочните кюфтета е да се запази сока и като се изпържат да не изсъхват вътре....Но все пак това е въпрос на вкус...Някои обичат по-сухи кюфтенца.....
Да точно така. И аз ги правя така, но слагам и вегета- от тази в синята опаковка, май е зеленчукова, доколкото си спомнам. Сега със сигурност не знам, защото я изсипвам в едно бурканче за подправки и нямам опаковка. Но стават убийствени.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.