Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 май 2008, 09:59 ч.
  • Преглеждания  5 906  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
 Голям резил! ooooh!Вчера не съм обърнала внимание и в Билата вместо кайма смес съм купила 100 % свинска!Според вас ще станат ли пържени кюфтета от такава кайма(дали няма да се стопят много)?По принцип им слагам среда от хляб,яйце,лук и подправки.Овалвам в брашно и пържа.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 503
Стават идеални  Grinning Аз само с такава кайма правя вече от години, защото на село се гледат прасета, но не и телета   Mr. Green  Ако е по мазна каймата ще се стопят леко. Правя ги горе долу като теб, само че вместо среда от хляб слагам галета.

# 2
 Чувала съм за заместването на хляба с галета,но никога не съм пробвала.Кажи,моля те,колко галета слагаш на килограм кайма примерно?

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз често правя само от свинско месо.Мелят ми в месарницата месо,което си избера....

СТават много вкусни кюфтета.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Аз също обичам кюфтета от свинска кайма,но когато ми смелят каймата в магазина и после ги правя в къщи ми стават сухи.Дайте ми малко разяснения какво да направя за да ми станат сочни кюфтетата.

# 5
Gin4e,за да станат сочни,слагам кафена чашка кисело мляко,в което съм "угасила" кафена лъжичка сода бикарбонат.Но тогава трябва повечко среда от хляб да сложиш,за да не е разкашкана сместа.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Ами на мен не ми стават сухи  newsm78

Към каймата(около кило) слагам 2 яйца,2 глави лук  нарязани много ситно,2-3 с.л. кисело мляко + 1 щипка сода не повече!(да шупне млякото)3 накиснати филии хляб - средата,сол,млян черен пипер,1 голяма връзка магданоз,чубрица(който иска замества с кимион.Аз не слагам)  и около 1/2 кафяна чашка студена вода.Започвам да омесвам каймата докато стане пухкава.После оставям да отлежи,овалвам в брашно и пържа....Нищо особено,но ги обожавам така приготвени.....

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 458
Благодаря ви,ще следвам съветите ви и ще пробвам.Дано този път ми се получат.

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
И аз често правя само от свинско месо.Мелят ми в месарницата месо,което си избера....

СТават много вкусни кюфтета.
Абсолютно!  Peace

# 9
  • Мнения: 308
аз също слагам кисело мляко със сода,яйце, подправки/черен пипер, кимион на прах и сминдух/, няколко скилидки чесън и вместо хляб галета става го хубаво.

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз не слагам галета,защото галетата набъбват и обират цялата влажност на каймата,а трика на сочните кюфтета е да се запази сока и като се изпържат да не изсъхват вътре....Но все пак това е въпрос на вкус...Някои обичат по-сухи кюфтенца.....

# 11
  • Мнения: 3 374
Аз не слагам галета,защото галетата набъбват и обират цялата влажност на каймата,а трика на сочните кюфтета е да се запази сока и като се изпържат да не изсъхват вътре....Но все пак това е въпрос на вкус...Някои обичат по-сухи кюфтенца.....
Да точно така. И аз ги правя така, но слагам и вегета- от тази в синята опаковка, май е зеленчукова, доколкото си спомнам. Сега със сигурност не знам, защото я изсипвам в едно бурканче за подправки и нямам опаковка. Но стават убийствени.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт