Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 май 2008, 15:51 ч.

Как приготвяте кашата?

  • 2 611
  • 30
  •   1
Отговори
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 926
Как приготвяте кашата, моята винаги става на бучки колкото и да бъркам Thinking
Явно не е така технологията.
Вие кое слагате първо - водата и към нея добавяте каша или обратното - първо кашата и после добавяте водата newsm78
А в какво съотношение я правите?

# 1
  • София
  • Мнения: 3 245
Докато правех готови каши, имах същия проблем.

Установих, че сместа се разбива по-добре и с по-малко бучки, ако първо си отмериш кашата и после добавиш водата: в средата си правиш кладенче и наливаш постепенно при непрекъснато бъркане, както и при месенето (не че последното го умея, де).

Независимо от метода на разбъркване, кашите на Нестле винаги ми оставаха на бучки. В началото, когато започнах с оризова каша, я разбърквах с пасатора с приставката за месене на тесто - онази голямата спирала. ooooh! После постепенно спрях и си я давах, каквато стане - с бучки или без. Сега вече давам зърнени закуски, а не готови каши.

Съотношения никога не съм спазвала - правех кашата толкова гъста, колкото ми трябваше, а не според инструкциите на опаковката.  Peace

# 2
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 926
То по инструкциите на опаковката става оцветена вода Sick

# 3
  • Мнения: 8 241
Затоплям водата и добавям бавно с непрекъснато бъркане към нея каша направо от кутията, на око, до необходимата гъстота. Никога не ми е става на бучки.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 646
Първо слагам кашата и после водата. За да не стане на бучки водата не трябва да е гореща, а да е леко изстинала след като си я преварила.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 1 477
Първо слагам кашата-после водата.Съотношението го правя на око ,че гъстотата ми беше голям проблем.

# 6
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 926
За да не стане на бучки водата не трябва да е гореща, а да е леко изстинала след като си я преварила.
това май ми е грешката Thinking аз я добавям вряла направо от диспенсара.
Ще пробвам утре първо да поизтине.

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 857
Към не много гореща вода прибавям кашата, но лъжичка по лъжичка, като след всяка лъжичка разбърквам добре и никога не ми става на бучки. Пробвала съм и в изстинала и в гореща вода, но слагайки наведнъж цялото количество ми ставаше на бучки.

# 8
  • в къщата на хълма
  • Мнения: 176
Първо слагам кашата и после водата. За да не стане на бучки водата не трябва да е гореща, а да е леко изстинала след като си я преварила.
Аз също я приготвям така Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 623
По инструкциите - спазвам съотношението.Първо отмервам кашата,после млякото.На Нестле кашите правят малко бучки  Confused

# 10
  • Прага,Чехия
  • Мнения: 493
Първо водата,после добавям кашата.Доволна съм от Хипп не са ми ставали на бучки досега Peace

# 11
  • Стара Загора, Бургас, София / Дружба2
  • Мнения: 336
Първо вода, после каша... Понякога става на бучки, но моята пикличка и без това така ги харесва повече.

# 12
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 926
Доволна съм от Хипп не са ми ставали на бучки досега Peace
Confused ще ги пробвам и тях, до сега само на Слънчо съм давала Thinking

# 13
  • Мнения: 1 100
Ползвам каши само на Милупа. Първо кашата, после кърма /когато имах/, вода или АМ. Ставала ми е единствено на бучки, когато водата е прекалено гореща.

# 14
  • Прага,Чехия
  • Мнения: 493
Доволна съм от Хипп не са ми ставали на бучки досега Peace
Confused ще ги пробвам и тях, до сега само на Слънчо съм давала Thinking

Aз въобще не съм доволна от Слънчо Crossing ArmsКато си бяхме в БГ зимата ги пробвах,въобще не останах очарована  Confused

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт