Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 9
Всички по една или друга причина сме посещавали здравни заведения.Доброто отношение на медиците към нас,които имаме нужда от помощта им в голям процент допринася за благоприятният изход от лечението,но...не винаги е така.Хипократовата клетва е размито понятие(това е мое лично мнение ) ,а човещината ...,май вече я няма...

# 1
 • На верандата, под ореха
 • Мнения: 4 409
Не, не мисля. Последната година ми се налагаше да бъда свидетел на лошо отношение към болни и страдащи хора от страна на лекари. Пожелавам здраве на всички, за да ограничат до минимум такива срещи. Хич не са здравословни.

# 2
 • Мнения: 1 938
Хм...
Предпочитам да ми плеснат един шамар и да ме свестят, отколкото да ме галят нежно по главата, докато умирам...

 Да поясня - предпочитам кадърни грубияни пред мили, културни и лигави некадърници.  Peace

# 3
 • Stara Zagora
 • Мнения: 1 447
Не не мисля.Моята/бивша/гинеколожка на пример когато си с направление винаги казва,че няма свободни часове.Чакаш да те приеме около седмица.Вниманието което ти обръща е под всякаква критика,гледа да те претупа.Но ако кажеш ,че си без направление веднага ти намира свободен час
и още същия ден си на преглед при нея.Вниманието което ти обръща е невероятно.Преглеждала съм се при нея и с и без направление и съм видяла разликата.
Тогава защо изобщо плащаме здравни осигуровки като отношението което получаваме е просто ужасно.

# 4
 • Горно нанадолнище
 • Мнения: 2 005
А, ве то с тез заплати, кой кадърен ще се хване да работи такова нещо. Има добри лекари /Слава Богу/ , които работят за едната чест. Естествено, че има и такива, които гледат само да ти вземат паричките. За медицинските сестри, по добре да не говорим. Преди около 2 месеца, докато бях с малкия в болницата, сбъркаха лекарствата на моето с тези на друго дете. Според мен кадърните сестри, отдавна заминаха в чужбина, където получават адекватно на труда им заплащане, а тук повечето са такива, които само чакат да им мине смяната. 

# 5
 • Stara Zagora
 • Мнения: 1 447
А гинеколога който ме наблюдава през първата ми бременност при един от прегледите когато ме попита къде работя/работих в Гълъбово тец1/
 ми каза защо ще раждаш изобщо ти ще родиш умствено изостанало дете.Направо се стъписах не знаех какво да правя,а бях вече в 5 месец.Няма
да изпадам в подробности как го преживях този случай,но само ще кажа,че в момента дъщеря ми е на 4 годинки и е жива,здрава и напълно нормална.

# 6
 • Ямбол
 • Мнения: 22 952
Рядкост е да попаднеш на добри лекари, но все още ги има. Бих похвалила моята лична и гинеколожката, която последно посетих - отношение, много добър специалист, изписа ми точно на място лекарства и лечение, с направление бях.
Виждала съм обаче и много коравосърдечни лекари, чак се притесняваш, че си ги обезпокоил.

mimoza04, други гинеколози няма ли в твоя град?

# 7
 • Stara Zagora
 • Мнения: 1 447
Рядкост е да попаднеш на добри лекари, но все още ги има. Бих похвалила моята лична и гинеколожката, която последно посетих - отношение, много добър специалист, изписа ми точно на място лекарства и лечение, с направление бях.
Виждала съм обаче и много коравосърдечни лекари, чак се притесняваш, че си ги обезпокоил.

mimoza04, други гинеколози няма ли в твоя град?


Има,но явно все попадам на такива,а уж са ми ги препоръчвали.Късмет какво да правя.
Сега пак си търся нов гинеколог

# 8
 • Мнения: 2 386
Мимоза, би ли написала имената на тези, за които говориш?  Rolling Eyes

По темата не искам да пиша.

# 9
На мен ми е правило негативно впечатление, че не се опитват да ти обясняват много много какво ти е. Аз се имам за медицински грамотна и много държа да разбера какви са резултатите от изследванията ми и каква е диагнозата и тн. Но почна ли да разпитвам , се дразнят. Лежах в пирогов, много съм благодарна на лекарите там, защото след много години хронични страдания, откриха какво ми е и ми поставиха диагноза, назначиха лечение, но не ми дадоха епикриза при изписването, нито резултатите от изследванията . аргументираха се "ами ти при мен ще се лекуваш, не ти трябват". А когато ме приеха, се опитах да им кажа какво ми е , защото често имах тези проблеми и са правени хиляди изследвания, но те ми се развикаха да не давам акъл и ме сложиха на антибиотици венозно, което, както после се разбра, не беше нужно. Изобщо много серт, грубияни и троснати. но наистина много добри специалисти.
Когато се разплаках на едно от изследванията - наистина съм с нисък праг на болка, всички се изредиха да ме коментират,че съм лигла как ще раждам. ами как- с рев  Laughing
Моето впечатление е, че лекарите са по нормални от сестрите и санитарките, които са зверове, в някои случаи. И то не младите сестрички, ами по дъртите. Една не искаше да ми свали абоката два дена след като беше ясно, че няма да ми се влива нищо повече. това във Военна, а мен ме болеше от самото присъствие на абоката във вената.
като ме дупчат не си слагат ръкавици, а аз се ужасявам от хепатити и прочее.
анестизеоложката пък ме дупчи 5 часа преди да ми направи спиналната и пак ми се скара нервно като се разплаках. ама нея по я разбирам. лекарят, който ме оперира, го попитах как е минала операцията, и той ми се тросна нещо. но и на него му влизам в положение, защото операцията беше ендоскопска и продължи два пъти по дълго от очакваното, заради допълнителни проблеми. но ...можеше едно "добре" да каже.
И все пак- важен е крайният продукт. Изключително съм доволна от резултата и от двата си престоя в болници - военна и пирогов и съм им благодарна на хората.   bouquet

# 10
 • край морето
 • Мнения: 3 623
Хм...
Предпочитам да ми плеснат един шамар и да ме свестят, отколкото да ме галят нежно по главата, докато умирам...

 Да поясня - предпочитам кадърни грубияни пред мили, културни и лигави некадърници.  Peace

Много точно казано Peace
И аз мисля че е така
Само ще добавя, че по време на бременността ми лежах в болница, защото някой "кадърни" лекари си мислеха, че имам голям проблем. И един такъв кадърен грубиян им отвори очите на всички, а мен ме успокои че всичко е наред.

# 11
 • Мнения: 1 013
Нормално е като те поставят да работиш в мизерни условия и ниска заплата ,да се изнервиш .Като знам каква мизерия е да кажем в отделението по гастроентерология в Клиниката по педиатрия ,знам че не мога да получа отношението което искам .Или в Инфекциозна - там не бих отишла ,а хората всеки ден полагат труд в такава обстановка ,чудно ми е как издържат .
Всичко това се потвърди ,когато в нова болница ,чиста и хубава се срещнах с доктори от предните болници ,отношението им определено беше различно .

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 726
Пак ли дойде ред да плюем по лекарите? Когато отивам в здравно заведение очаквам да получа адекватна помощ за моето страдание и я получавам. Нежни целувки и прегръдки очаквам само от мъжа си.

# 13
 • UK/София
 • Мнения: 7 670


 Преди по-малко от година бях пуснала   тази тема за отношението което получих в Англия.Както и да е, прибрах се в България да изкарам бременността.И за момент не съм съжалила.Може би съм голяма късметлийка, знам ли?Обратно на преживяното в чуждата държава, тук винаги намирам адекватна и добра помощ.Случвало ми се е да ходя до Тина Киркова нощем, или на празнични дни.Веднага се отзовава лекар, дори и да е на визитация.Обаждат се по телефона акушерките и един от лекарите идва.Както ми казаха, нямат право да върнат бременна жена и нямат право да бавят прегледа.Лекаря в ЖК е страхотен(уточнявам, че не плащам и стотинка, всичко е по ЗК).Винаги са мили, лоша дума не мога да кажа.

  Това за мен.Синът ми колкото пъти да съм го водила на лекар, винаги педиатърката е давала направление без проблеми.Хиляди пъти съм писала, че едва ли има по-добър лекар от нея.Вадиха му трета сливица, след упойката сестрите ми помагаха да го държим, знаеха, че съм бременна.Постоянно идваха да питата как сме.Лекарят дойде и ми обясни за хода на цялата операция подробно.По-добро отношение не можех и да искам.

   Скоро на член от семейството ми изказаха съмнение за злокачествен тумор.Ходи по лекари, чрез ЗК.Няма оплаквания -  каза, че е очаквал лошо и дръпнато отношение, но не попаднал на такова.

   Не всички здравни работници са такива, ясно е.Но дано не променят здравната ни система и да я направят като английкската - мудна.Там се чака с месеци за направления, спешната помощ не е от най-спешните............един лекар ми каза, че се опасява, че и тук ще променят всичко Confused

  Това е моето мнение, подкрепено с опит, сравнения и впечатления Simple Smile

# 14
 • Мнения: 4 371
Хм...
Предпочитам да ми плеснат един шамар и да ме свестят, отколкото да ме галят нежно по главата, докато умирам...

 Да поясня - предпочитам кадърни грубияни пред мили, културни и лигави некадърници.  Peace
Защо изобщо трябва да се поставят нещата така? Не може ли културни и кадърни?!

По темата - има хора и хора. Скоро бяхме в болница с малкия, всички бяха страхотни, но имаше една сестра, която определено мястото й не е сред деца. Жалко, че няма кой да махне.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт