Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора
моля ви даите ми някаква рецепта за пълнено пиле, защото моя мъж ве4е 2 месеца ме моли да му направя.Благодаря ви предварително Smile
Цитирай


http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=191087.msg4778052#msg4778052

Това е страхотно  Hug
Цитирай


Аз съм пълнила пиле с плънка от ориз, гъби и зелен лук. Задушавам лука и гъбите с подправки - чубрица, черен пипер и т.н., прибавям ориза и 1 пилешки бульон. Пълня пилето с тази смес, зашивам и го пека в плик, става много вкусно.
Цитирай


моля ви даите ми някаква рецепта за пълнено пиле, защото моя мъж ве4е 2 месеца ме моли да му направя.Благодаря ви предварително Smile

Пълнено пиле-всякакви рецепти!

А на мен лично ми харесва пьлненото  пиле в гювеч на ani metcalf . Много е вкусно.
Цитирай


Пилето може да бъде напълнено с ориз,гъби и дробчета например....

Задушават се зелен лук(1 голяма връзка),гъбите,добавя се 1/2 ч.ч. ориз да стане прозрачен,посолява се,добавя се черен пипер на вкус,магданоз.долива се зеленчиков бульон или гореща вода и се оставя ориза да попие водата(добавяш периодично) и да е почти готов....Дробчетата са сварени предварително и след като изстинат се нарязват и добавят към ориза.
 Пилето се измива,посолява и се натърква с червен пипер и мазнина отвътре и отвън.Пълни се  и се зашива. Пече се в йенска с капак или тава с фолио.На дъното се налива 1 ч.ч. вода и 1/2 бира....
 След като се опече пилето се сервира в затоплена чиния. В порцията се слага месце,плънка и месцето се залива със сос бешамел или фрикасе.....Подходяша салата - всякаква прясна.... Hug
Цитирай




 Спред мен дреболиите правят вкуса на пилето чудесен.Аз също го пълня с гъби, лук, подправки и ориз.Отстрани слагам кисело зеле, така най-много го харесваме.
Цитирай


Благодаря ви много за рождения му ден(11.05) ще направя Пълнено пиле
Цитирай


Давам изпитана рецепта за пълнено пиле, която съм правила многократно и винаги с успех. МНого е вкусна, лесна и ефектна.
Рецептата съм копирала от тук преди доста време, поне 2 години... не съм си записала кой е автора, така че ако някой си познае рецептата да се обади и нека ме извини.

Ето я и рецептата: (плънката търпи вариации, според това какво имате в хладилника)

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ
1 пиле
1 пушен кренвирш/или мек колбас
гъби
кисели краставички
кашкавал
соев сос
черен пипер
сол
краве масло
червен пипер
къри

Внимателно с остър нож, или пък само с ръце се "съблича пилето /отделя се кожата от месото/ Там където са крилцата, трътката и бутчетата се срязва през коста и се събличат заедно с кожата.
Остатъка от пилето /торса, горната част на бутчетата/ се сваряват и обезкостяват. Нарязва се на ситно и се омесва с нарязаният колбас, гъби, краставички, кашкавал и 1/2 от пакетчето масло.
Посолява се с подправките и се слага около 1 каф.ч от пилешкия бульон.
Взема се кожата на пилето и се пълни със сместа, но не много плътно, защото при печенето кожата се свива и може да се скъса и да изтече плънката. зашиват се всички отвори добре. слага се в тава и се оформя като пиле. Залива се с остатъка от маслото, подправки като за печено пиле и  печете като нормално пиле.
Става ефектно. Обикновено го сервирам цяло в плато полегнало върху картофи.
Дано да съм го обяснила разбираемо.
_________________


Цитирай


Пълнено пиле със сирене

 

Аз го пълна със сирене - 1 бучка и го зашивам + задушени картофи.
 1 пиле, ½ пак. краве масло, сол, лимон, 1 бира, 400г сирене, 1 кг картофи

Почистеното пиле се измива, изваждат се коремните му тлъстини, оставя се да се отцеди. След това в коремната кухина се поставя сиренето, отворът се зашива, намазва се цялото пиле с лимонов сок и се осолява, накрая и с масло. Поставя се в намазан с олио по-голям съд от йенско стъкло. Отгоре се нареждат парченца от пилешките тлъстинки. Налива се ½ бутилка бира, 1 ч.ч. топла вода и съдът се поставя в умерена фурна. По време на печенето пилето се обръща от всички страни, за да се запече и зачерви равномерно. Когато е почти готово около него може да се наредят нарязаните на дълги резенчета картофи. Налива се останалата бира или топла вода и се допича.

Цитирай


Ако вече не е късно, ето ти и моето предложение за пълнено пиле.

За едно пиле:
1/2 ч.ч. ориз
300 гр. гъби
300, 400 гр. пилешки дробчета
2,3 глави лук
80, 100гр. масло
сол, черен пипер

В посолена вода подваряваш ориза, до състояние"полуготов". Прецежда се.
Гъбите и лукът се задушават в олио. Дробчетата също се задушават и се прибавят към гъбите и ориза.
Пилето се обезкостява/вадиш всички кости - горно, долно бутче: с гръбнака по внимателно, за да не се среже кожата/. Осолява се. Слага се пълнежа. Маслото се слага , ако сместта не е много мазна и в зависимост от мазнината на пилето. Кожата на пилето се събира и се зашива с игла. Загъва се във фолио. /оставя се дупчица на фолиото за парата./ Пече се на 200гр. за 40, 50 мин
Само обезкостяването е по-трудничко, но пък става много вкусно и нали пиленцето е без костици, изпечено можеш да го режеш като хляб. 
Успех с изненадата за рожденика.
Цитирай


Пълнено пиле със сирене

 

Аз го пълна със сирене - 1 бучка и го зашивам + задушени картофи.
 1 пиле, ½ пак. краве масло, сол, лимон, 1 бира, 400г сирене, 1 кг картофи

Почистеното пиле се измива, изваждат се коремните му тлъстини, оставя се да се отцеди. След това в коремната кухина се поставя сиренето, отворът се зашива, намазва се цялото пиле с лимонов сок и се осолява, накрая и с масло. Поставя се в намазан с олио по-голям съд от йенско стъкло. Отгоре се нареждат парченца от пилешките тлъстинки. Налива се ½ бутилка бира, 1 ч.ч. топла вода и съдът се поставя в умерена фурна. По време на печенето пилето се обръща от всички страни, за да се запече и зачерви равномерно. Когато е почти готово около него може да се наредят нарязаните на дълги резенчета картофи. Налива се останалата бира или топла вода и се допича.



Ей тази рецепта много ме заинтригува. Искам да попитам сиренето натрошаваш, презполагам, или?
Цитирай


Вивиан, като го направиш това пиле, няма да забравиш да ме поканиш на гости, нали?  Wink
Цитирай


 bouquet
Нямаш грижи душо Hug
Макар че гледам, че ти май трябва да ме каниш Wink
Честито!!!
Цитирай


Ей тази рецепта много ме заинтригува. Искам да попитам сиренето натрошаваш, презполагам, или?


Слагам цяла бучка сирене- при по-голямо пиле- цяла буца  Laughing и не я натрошавам, става чудесно - и пилето и сиренцето.
Цитирай


Ако намажеш добре пилето с зехтин, сол и черен пипер от предната вечер става по-вкусно. Аз правя пълнеж от ориз, пилешки дробчета, зелен лук, копър, черен пипер. Ако решиш да правиш оризов пълнеж задължително запържи ориза.
Цитирай


1-14 от 29 отговора