Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Половин агнешки кош
1 агнешка плешка
По едно малко парче черен дроб и бъбрек
1 връзка пресен джоджен
1 връзка магданоз
1 връзка пресен лук
сол, черен и червен пипер

Отделяте внимателно местото от коша и го постилате. Ако имате дупки, запълвате с друго парче месо, предварително разплескано с чука. Отгоре редите: листата джоджен и магданоз, след това слагате нарязаните на ситно мръвчици от плешката, пак редите зелените подправки, слагате и лука. Солите редовете + пиперите. Пак мръвки, пак подправки, най-отгоре накълцаните дроб и бъбрек и пак джоджен и магданоз. Завивате внимателно. Хубаво е да има някой да ви помага, иначе е трудно. Аз бях сама и малко ми се поразпадна от едната страна  Confused Стягате с нещо дебело, не конец, да не ви се вреже в местото, аз използвах ширит  Laughing След това завивате стегнато с фолио и слагате в тавичка, в която слагате мъничко олио и повече водичка. Печете на не повече от 150 градуса, за вентилатор по-малко и оставяте поне 4-5 часа. Доливате вода ако се наложи, но малко, просто да не загаря сосчето на дъното, защото ще ви трябва за соса, който правите като запържите една лъжица брашно, доливате една чаша бяло вино и мазнинката от печеното. Отвивате и режете на резени, поливате със соса. За гарнитура сложих дроб-сарма, но става с всичко друго подходящо. Става много красиво и е невероятно вкусно.  Smile Рецептата си е моя измишльотина  Blush



















« Последна редакция: ср, 07 май 2008, 14:57 от Блонди »
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Блонди страхотна идея   bouquet
Въпросче.....Дреболиите не са ли кипнати предварително?  newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не, сурови са, няма смисъл да ги кипваш при предстоящо 4-5 часово печене  Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аха,ясно.Аз ще ги кипна обаче,за да се извлече кръвта и да си ги отпеня....Едно си баба знае - едно си бае  35 35 35 35
Цитирай


Мнения: 4 358
Страхотна идея Блонди  - само дреболиите с нещо ще ги заменим, че не ги яде милото. Дали с гъбки ще стане вътре newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ха -  Бъни, и аз ще сложа гъбки.....Хубава идейка   bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking
Цитирай


Мнения: 4 358
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking
Ми аз ги слагам в дробсърмата. Според мене вървят, но е въпрос на вкус де Peace
Ако питаш мене така в оригинал си е екстра, но мъжо субпродукти не яде Mr. Green Sick и заради него какво да правя
Цитирай


Мнения: 9 728
Ооо, изглежда невероятно, бих го яла с кеф, макар да не обичам агнешко... Може да го пробвам с пилешко или свинско, че и любимия не яде агнешко... Хем дробчетата ще заменя с пилешки и месцето с пилешко и така.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пина, и аз точно се чудех за друго месо. То ще стане принципно с всяко месо, проблемът е от кое можем да вземем "лист", основа?  newsm78
Пилешкото... ще трябва да ги правиш малки и индивидуални евентуално. Телешко съм разплесквала, може би с него....
Цитирай


Мнения: 9 728
И аз се замислих над това, че с пилешко ще трябва да е по рулце на порция, но като се нареже и полее със сос, няма да е лошо. Помислих и за свински гърди, те като големина и дебелина идеално биха го докарали, за обезкостени говоря, но са мазни. Много рядко съм случвала в някоя месарница немазни гърди - сухи, със съвсем малко видима мазнина. Ако попадна на такива.  Thinking

Телешко би било добре мисля аз, но в БГ телешкото по магазините е дърто говеждо и не съм доволна от резултата. Но все ще намеря начин да го пробвам. Сигурна съм, че ще ми хареса!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ако е говеждо ще стане хубаво,но ако се вари.....Правила съм,сполучливо става...
« Последна редакция: ср, 07 май 2008, 15:28 от TheNMaster »
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Блонди, поздравления за идеята. Аз съм фен на кеат кебапа с агнешко, в което задължително слагам гъбки, но твоя вариант го приемам с удоволствие - ще разнообразя външния вид, защото съставките ти са като моите, разликата е, че не слагам дреболийки.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Олееее, Блондиня за бой си, че и снимки си сложила  Mr. Green Само незнам как ще се справя с разфасоването, но това ще бъде неделния ни обяд. За Гергьовден бяхме на път и се разминах с агнето, но в неделя ще си наваксаме, 11 май е хубав ден за агнешко мисля  Mr. Green
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ками, не бой се, става лесно - вървиш по кокалите с остър нож и се отделя, не е като да обезкостяваш пиле  Crazy И дупка да стане, запълва се, после просто малко по-трудно се навива, но става  Peace
Ние в неделя ще имаме гости и мисля, че 11-ти наистина е добра дата 35
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора