Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Агнешко роле

  • 7 май 2008, 12:34 ч.
  • Преглеждания  3 738  Мнения  31  Онлайн  1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 5 001
Точно пък ти ли Камамбер няма да се справиш с разфасоването?   bouquet
Не вярвам аз на такива клевети! Плешката лесно се прави така както е показала Блонди ще видиш....Само трябва остър нож и го прекарваш покрай ребрата надолу.Ще получиш лист от месо..... Hug

Реклама
# 16
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ух, дайте да се разберем, че и аз се оплетох  Crazy Плешката не е това, което ни е за основа май? И аз бях написала плешка и се поправих. Кошът се обезкостява, пък по плешката има много месо и то не е на тънко, нали така или бъркам наименованията? 

# 17
  • София
  • Мнения: 5 001
Плешката е част от ребрата и горното бутче(ако така мога да се изразя) .Ако си представите горната част на агнето(гръдния кош) той се сцепва на две(по дължина на гръбнака) и се получават 2 плешки....Ама,че го обясних... ooooh!

# 18
  • weltweit
  • Мнения: 6 145
Последно плешка или гръден кош? Плешката не е ли раменната става? Гръден кош ми се чини по-лесно за целта, като че ли.  Thinking
Точно пък ти ли Камамбер няма да се справиш с разфасоването?   bouquet
Не вярвам аз на такива клевети! Плешката лесно се прави така както е показала Блонди ще видиш....Само трябва остър нож и го прекарваш покрай ребрата надолу.Ще получиш лист от месо..... Hug
Мисля да набутам половинката, той отговаря за ножовете вкъщи, аз съм по мерудийките  Whistling

# 19
  • София
  • Мнения: 5 001
Ами Блонди да каже,ама тука не съм виждала само гръден кош да се продава....Продава се или бут или плешка....Трупа на агнето се разфасова на 4 и се получават 2 бута и 2 плешки.....

# 20
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Плешката е точно раменната става мисля и аз, да  Peace Кошът си е кош - ребра и тънък слой месо по него, без стави, без дебели участъци с месо. Плешката я обезкостявам и я режа нея на късчета за пълнеж в месото, отделено от гръдния кош.
По пазарите не може да няма кош май. Окъде тогава взимате агнешката карантия?  Thinking

# 21
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ето я плешката:



Кошът е само ребра:

# 22
  • weltweit
  • Мнения: 6 145
Ами Блонди да каже,ама тука не съм виждала само гръден кош да се продава....Продава се или бут или плешка....Трупа на агнето се разфасова на 4 и се получават 2 бута и 2 плешки.....
Има, има кош аз съм взимала за агнешки котлети. Трудно се намира, в месарница най-лесно, особено ако агънцето е още цяло .
Ето от тези кокалчета стават страхотни агнешки котлети, мммм

Това, за което говори Блонди е тънкият слой месо по самите ребра, мисля че е идеален за роле, щото е тъничко и ще се изпече добре(всъщност това е месцето на въпросните котлети ако не се лъжа).
Карантии Блонди има във всяка месарница, има в Била дори, особено сега по агнешките заговезни  Mr. Green

# 23
  • София
  • Мнения: 5 001

По пазарите не може да няма кош май. Окъде тогава взимате агнешката карантия?  Thinking
Аз не съм виждала да се продава само гръден кош  Embarassed. То като се купи плешка има и ребра там....А агнешката карантия се продава отделно,правят така наречените агнешки комплекти(бъбреци,дроб,момици).
 На снимката си показала точно плешка.Има си достатъчно месо за да се направи рулото... Аз ще направя през почивните дни.Много си харесах твоята идея   bouquet   bouquet   bouquet

# 24
  • weltweit
  • Мнения: 6 145
Аааа Мастърчо нареди се на опашката, аз също ще направя в неделя, половинката ще получи кулинарен оргазъм, много обича агнешко, то и аз де  Mr. Green

п.п. Последния път като правих агнешки котлети ги взехме от Метро  Thinking
Ааа и Блонди мерси много за рецептата   bouquet, много добре изглежда, да видим как ще го докарам  Mr. Green

# 25
  • София
  • Мнения: 5 001
На каква опашка да се наредя бре жена  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Много ме разсмя....

Блонди,благодаря ти за идеята и рецептата....Ще се отчета после....

# 26
  • Мнения: 4 358
Да допълня по разсъжденията по темата - такива ролета пилешки прави татко - индивудуални са да.Страшни стават, поляти със сосче и с пържени картофки за гарнитура Peace
Телешко такова роле правихме редовно в къщи - домашно обаче Peace - докато баба и дядо бяха на крака гледаха хората теленца, ама вече няма Sad

# 27
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
На каква опашка да се наредя бре жена  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Много ме разсмя....

Понеже сме две преди това с резервации за неделя за това меню  Joy

# 28
  • София
  • Мнения: 5 001
Да,да разбрах,ама умрях от смях   Joy Joy Joy Joy
Блонди,ако се прави от пилешко месо дали няма да стане ако се наредят листовете месо керемидообразно,отгоре да се слага каквото ще се слага и да се навие.Ще се получи по-голямо руло...Ще взема да пробвам така.... newsm78

# 29
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Става, става, само застъпвай по мъничко, да нямаш дебел участък месо и някой да ти помага при навиването. Но аз не мога да обезкостявам цяло пиле.  Confused Но мъжът ми май може. Или ти само от филето? И вътре какво?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт