Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 196
олее,такова нещо ми се беше случвало когато пържех в тиган,май бяха бухти,а днес започвам да пържа шницели във фритюрника,слагам си аз със лъжицата смес,а се пени едно такова това олио,немога да го удържа,и ме е страх да затворя капака.и по едно  време взе да се лее отвън пяна с олио,направо ми се доповръща от яд.кажете ми защо стана така?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
По две възможни причини - мазнината е прекалено много или имаш от фритюрниците, на които при пържене не се затваря капакът. Моят е такъв. Слагам мазнина на мин., иначе прелива пак с тази пяна. Ако затворя - също. Друга причина не знам.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Пяната трябва да е от кръвта в каймата .
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


 На мен така ми се случва като пържа толумби, но в тиган.Там няма капаци,  нито мазнината е прекалено много. SmileВинаги се чудя защо така става, дано някой обясни.Все си мисля, че се получава като мазнината се използва прекалено дълго Thinking.Все на последната доза пържене ми изкипява.
Цитирай


Мнения: 4 748
Става така, когато се пържат тестени изделия с повече яйца (Биляна, на мен също на толумбите започва мног о да се пени към края, макар да пържа в голяма широка тенджера)  Или когато се панира с яйца - може да забележите как първите едно-две поставяния нямя пяна, после започва да има при всяко поставяне.

В бухтите има яйца, в шницелите - също. Нормално е.

Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Е, Пепито ме изпревари- от яйцата е.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670

          LaughingЗнаех си кои ще дадат правилен съвет!Благодаря ви!
Цитирай


Мнения: 4 748
Старите кримки, нали  Laughing
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 319
на мен ми се е случвало това с пяната при пържене на картофи  newsm78

вината беше в олиото, беше шарлан Peace
та не винаги е от яйцата
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
И на мен като ми се е случвало не е имало яйца. Факторите явно са комплексни и различни  Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 748
има и олио и мазнини, които не са добре рафинирани и имат остатъчно количество вода.   
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 645
И на мен ми се е случвало това, но причината не е в яйцата, защото във фритюрника пържа само картофи. Но пък като махна капака, няма проблем. Сигурно фритюрникът ми е от тези, които не се затварят с капак при пържене, както е написала Блонди. Иначе винаги съм се чудела на какво се дължи. Понякога съм сигурна обаче, че и олиото не е много читаво.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 692
От олиото е...аз замалко така не изхвърлих чисто нов фритюрник...но майка ми го взе и след като го изми го зареди с нова мазнина си работеше перфектно.
Иначе яйцата също може да са причината/но при мен се е запенвало и в тиган,когато пържа нещо с повече яйца/
Цитирай


Мнения: 4 748
Понякога съм сигурна обаче, че и олиото не е много читаво.

можеш да си убедена в това.

аз също пържа само картофи във фритюрника и се случва това - децата са инструктирани никога да не пускат кошницата с картофите отведнъж, а постепенно, защото веднъж на мен просто ми "извря" олиото отвън.

Иначе яйцата също може да са причината/но при мен се е запенвало и в тиган,когато пържа нещо с повече яйца/

да, от яйцата се пени дори и в тиган, без значение колко е олиото вътре.
Цитирай


Мнения: 23
излиза пяна защото има яйца
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.