Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 май 2008, 20:05 ч.
  • Преглеждания  2 809  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 205
олее,такова нещо ми се беше случвало когато пържех в тиган,май бяха бухти,а днес започвам да пържа шницели във фритюрника,слагам си аз със лъжицата смес,а се пени едно такова това олио,немога да го удържа,и ме е страх да затворя капака.и по едно  време взе да се лее отвън пяна с олио,направо ми се доповръща от яд.кажете ми защо стана така?

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
По две възможни причини - мазнината е прекалено много или имаш от фритюрниците, на които при пържене не се затваря капакът. Моят е такъв. Слагам мазнина на мин., иначе прелива пак с тази пяна. Ако затворя - също. Друга причина не знам.

# 2
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 725
Пяната трябва да е от кръвта в каймата .

# 3
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671


 На мен така ми се случва като пържа толумби, но в тиган.Там няма капаци,  нито мазнината е прекалено много. Simple SmileВинаги се чудя защо така става, дано някой обясни.Все си мисля, че се получава като мазнината се използва прекалено дълго Thinking.Все на последната доза пържене ми изкипява.

# 4
  • Мнения: 5 262
Става така, когато се пържат тестени изделия с повече яйца (Биляна, на мен също на толумбите започва мног о да се пени към края, макар да пържа в голяма широка тенджера)  Или когато се панира с яйца - може да забележите как първите едно-две поставяния нямя пяна, после започва да има при всяко поставяне.

В бухтите има яйца, в шницелите - също. Нормално е.

# 5
  • Балчик
  • Мнения: 7 148
Е, Пепито ме изпревари- от яйцата е.

# 6
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671

          LaughingЗнаех си кои ще дадат правилен съвет!Благодаря ви!

# 7
  • Мнения: 5 262
Старите кримки, нали  Laughing

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 308
на мен ми се е случвало това с пяната при пържене на картофи  newsm78

вината беше в олиото, беше шарлан Peace
та не винаги е от яйцата

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
И на мен като ми се е случвало не е имало яйца. Факторите явно са комплексни и различни  Grinning

# 10
  • Мнения: 5 262
има и олио и мазнини, които не са добре рафинирани и имат остатъчно количество вода.   

# 11
  • област Софийска
  • Мнения: 1 681
И на мен ми се е случвало това, но причината не е в яйцата, защото във фритюрника пържа само картофи. Но пък като махна капака, няма проблем. Сигурно фритюрникът ми е от тези, които не се затварят с капак при пържене, както е написала Блонди. Иначе винаги съм се чудела на какво се дължи. Понякога съм сигурна обаче, че и олиото не е много читаво.

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 2 733
От олиото е...аз замалко така не изхвърлих чисто нов фритюрник...но майка ми го взе и след като го изми го зареди с нова мазнина си работеше перфектно.
Иначе яйцата също може да са причината/но при мен се е запенвало и в тиган,когато пържа нещо с повече яйца/

# 13
  • Мнения: 5 262
Понякога съм сигурна обаче, че и олиото не е много читаво.

можеш да си убедена в това.

аз също пържа само картофи във фритюрника и се случва това - децата са инструктирани никога да не пускат кошницата с картофите отведнъж, а постепенно, защото веднъж на мен просто ми "извря" олиото отвън.

Иначе яйцата също може да са причината/но при мен се е запенвало и в тиган,когато пържа нещо с повече яйца/

да, от яйцата се пени дори и в тиган, без значение колко е олиото вътре.

# 14
  • Мнения: 23
излиза пяна защото има яйца

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт