Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 май 2008, 10:45 ч.

Handy - оплакване и молба за съвет

 • 12 739
 • 89
 •   1
Отговори
 • Свищов-Пловдив-Банско-Слънчев бряг
 • Мнения: 2 703
Та - преди месец и половина отидох в Хенди с желание да купя карта на Мтел-  предплатена, за да могат мои познати да ме включат в безплатните си минути-аз съм дългогодишен абонат на Глобул. Естествено омагьосаха ме да си взема карта - с абонамент за 1 година и телефон за 20 лв. Платих телефона , и помня че когато си взимах някога глобулската карта ми поискаха една такса напред .Попитах дължа ли такава-НЕ.
 Днес отидох в офис на Мтел, за да платя сметката си и ми искат с 15 лева повече...учудих се и служителката каза , че това е обичайна практика на Хенди,да не споменават за тази такса и ме попита за колко време ми е договорът. Отговорих-за 1 година. " Сигурна ли сте - това им е другата практика - да пускат договори за 2 години "...провери и естествено..бяха ми пуснали договор за 2 години. Отидох във въпросното хенди бясна и особата , която ми продаде въпросната карта ( и която е взела за нея двоен процент ) най - безцеремонно заяви, 4е те не са отговорни за това ,че клиентите им не си четат договорите...поне колегата и бе учтив , звъня в бек офиса да попита поправимо ли е...нищо не може да се направи, ако съм се била обадила до 2 седмици след подписването можело. А ако не беше мацката от Мтел аз нямаше дори да знам ,4е договорът ми е за 2 години.
 Мой познат, който работи в 2 be ме посъветва да ида в комисия за защита на потребителите...защото особите от Хенди дори не ме попитаха за името ми, за номера ми - да проверят, явно наистина им е 4еста практика и са наясно преди да ме видят за какво идвам да се оплаквам...та посъветва ме да подам жалба там,4е не са ме вписали в книгата за рекламации,за което се полагало глоба от 500 лв,но от агенцията ми казаха ,4е с подписа си аз съм се съгласила  с условията и няма на4ин да се докаже ,4е съм подведена,нито 4е директно ми се отгърна на 3та страница ,за да подпиша,не съм предполагала 4е са толкова нахални,все пак им имах вяра,не са продавачи на улицата.
 Интересува ме..аз мога ли да направя нещо в случая,каквото и да е,ве4е ми е ясно,че срокът неможе да се промени,но заради самия факт ,че ме подведоха и че ще продължават да го правят...

# 1
 • Мнения: 107
Съветът ми е ВИНАГИ чети договори в бъдеще.
И в случая няма какво повече да направиш.

# 2
 • София
 • Мнения: 553
можеш да направиш нещо- да се отнесеш зряло и отговорно към себе си и
 ДА ЗАПОЧНЕШ ВИНАГИ:
 ДА ЧЕТЕШ КАКВО ПОДПИСВАШ, И ДА ИСКАШ РАЗПИСКА ЗА ТОВА КОЕТО ДАВАШ

УТРЕ МОЖЕ ДА ЗАКОПАЕШ НЕ СЕБЕ СИ А БЛИЗЪК ЧОВЕК И ТО ЗА НЕЩО МНОГО ПО-ВАЖНО И НЕПОПРАВИМО

като почнеш да четеш, първо те поглеждат леко подигравателно и като не мине номера- започват да те гледат с повече респект...

Проявата на наивност или глупост животът най-често наказва безмилостно.

Извинявай ако съм била по-рязка, но съм толкова уморена от това иначе свестни хора да си патят защото бъркат наивността с доброта. И после да не може да им се помогне.
 От друга страна точно така насърчавате мошениците, да опитват отново и отново, а в това няма нищо добро и не помага по никакъв начин да оставим на децата си един малко по-добър свят.

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 11:00 от oceanid

# 3
 • Свищов-Пловдив-Банско-Слънчев бряг
 • Мнения: 2 703
да, ще го имам предвид занапред. Просто да спомена, че в офисите на Глобул И Мтел никога не ми се е случвало нещо подобно,а съм подписвала и преподписвала.
 Явно партньорите им разчитат на това да подведат клиентите си, на мен ми е ясно че от юридическа гледна точка те са прави, но все пак това не са продавачи на картички за "фондация", които се препитават по този начин, това е верига с наложено име.

# 4
 • София
 • Мнения: 5 467
Това е отвратително Tired.

# 5
 • София
 • Мнения: 553
Ако ИЗБЕРЕШ  да повярваш на някого, независимо какви са ТВОИТЕ причини за това- решението и последиците са винаги за твоя сметка- само за твоя, в най-добрия случай.  Thinking Crazy

И като съм те почнала  Hug
да знаеш че за суми над 500-1000лв валидни са само писмените доказателства- разбирай разписка от този който ги е получил. Иначе и 1000 свидетели да имаш, съдът ако се стигне дотам, няма право да го вземе в предвид. Защото стане ли дума за пари, свидетелите са хора... може да излъжат, затова е такъв закона.
Последна редакция: чт, 08 май 2008, 11:15 от oceanid

# 6
 • Мнения: 17 548
Наистина отиди във Федерацията на потребителите. Смятам, че ще ти помогнат! http://www.potrebiteli-bg.com/
Доколкото си спомням тук някой беше писал даже, че ако им изпратиш имейл става още по-бързо. За процента, който получават срещу сключен договор с мобилен оператор, служителката на Хенди си е сътворила абсолютна измама!

# 7
 • В света на една приказка
 • Мнения: 612
Брат ми си взе от там телефон, който още с отварянето не поиска да се включи и не го смениха, а го взеха за 3 месеца за ремонт! От там нищо няма да си взема !

# 8
 • София
 • Мнения: 553
нали е ходила вече жената до федерацията- оттам правилно са й казали че каквото сам сиф направиш... измама е но след като стои подписа й отдолу фе НЕДОКАЗУЕМО

 но можеш да се оплачеш на най-високо ниво в Хенди, там ще им пука повече за имиджа на маркатоа.
всеки договор може да бъде променен по съгласие на страните така че от Мтел са те излъгали също  #Cussing out в интерес на истината, тоест те не искат да се съгласят да го променят, въпреки че техен представител  те е подвел.

# 9
 • Свищов-Пловдив-Банско-Слънчев бряг
 • Мнения: 2 703
ок,аз съм виновна ,че съм подписала без да чета,но таксата ,която дължа не е упомената никъде и изведнъж в Мтел ми искат с 15 лв повече- това коректно ли е?след като изрично попитах има ли такава.
не съм предполагала ,че на такова място ще попадна на такива търгаши на дребно. и не толкова ме е яд за таксите дето ще плащам още 1 година,при все 4е може да не съм в страната, а 4е ще продължават да го правят и да трупат бонуси на 4ужд гръб.Дори ако се беше извинила за недоразумението щях да кротна,просто тя се държа нагло сякаш е съвсем в реда на нещата.

договорът може да се прекрати-да,като платя месечните вноски за годината,то в такъв случай защо да го прекратявам,ще дам картата на някой да я ползва,ако аз нямам възможност.

# 10
 • Мнения: 17 548
нали е ходила вече жената до федерацията- оттам правилно са й казали че каквото сам сиф направиш... измама е но след като стои подписа й отдолу фе НЕДОКАЗУЕМО
ОК! Ми то от този текст който е едно безкрайно изречение с цифрички вместо букви, не съм го прочела правилно. Тогава се свържи с ръководството на Хенди. Ми много мразя да ме цакат така и аз ако съм на това място няма да оставя нещата така. Ба си наглите търгаши! Crossing Arms

# 11
 • София
 • Мнения: 553
Сигурно таксата е упомената, не в самия договор а в общите условия, към които препраща, а за това че такива хора ще продължават да го правят - ще продължават само докато  има кой да подписва без да чете. На недобросъвестните хора не трябва да се позволява да бъдат такива... толкова дълго и пожследователно, че да се откажат. но не със скандали след това а с четене предварително. Да си добър не е равносилно да си безпомощен и ненаясно с правата си и да чакаш от другия да бъде добър/коректен - не като негово задължение а като милостиня към тебе.
Съжалявам за теб, но ми се струва че  ако погледнем позитивно - то ти си си получила урока на приемлива цена, все пак.
Не си длъжна да вярваш на никой и той няма право да се цупи за това- нищо лично.
Запомни го и си го повтори наум, следващия пъткогато усетиш притеснение че на някой си щяло да му стане неприятно от това....

# 12
 • София
 • Мнения: 553
разковничето на проблема е че в училище ни учеха как да майсторим свещници и нам кво си, но не ни научиха на най- елементарна правна грамотност...

отиди при един адвокат и си плати една -две консултации- нека ти разясни основните неща- за четенето на договорите, за изискването на разписка, когато даваш пари, за правото да обжалваш актове вна властта, за кратките срокове в ксоито можеш да го направиш и т.н.
със сигурност ще платиш по-малко отколкото са таксите за втората година
ако намериш адвокат, който умее да обяснява добре, това ще бъдат едни от най-смислено похарчените през живота ти пари, повярвай ми

# 13
 • Свищов-Пловдив-Банско-Слънчев бряг
 • Мнения: 2 703
Да, може би има нужда да го направя.
Извинявам се за нечленоразделната реч по - горе, просто бях афектирана. Не мисля, че това е начинът да печелиш клиенти за по -  дълъг период. от някогашните лекции по право имам спомен , че подвеждането ,в случая неспоменаването на въпросната такса при сключване на договор е наказуемо. Затова помислих, че мога да се хвана за него, но вече ми се струва че няма смисъл. Ще си платя за глупостта и -толкова.

# 14
 • София
 • Мнения: 183
Да, може би има нужда да го направя.
Извинявам се за нечленоразделната реч по - горе, просто бях афектирана. Не мисля, че това е начинът да печелиш клиенти за по -  дълъг период. от някогашните лекции по право имам спомен , че подвеждането ,в случая не споменаването на въпросната такса при сключване на договор е наказуемо. Затова помислих, че мога да се хвана за него, но вече ми се струва че няма смисъл. Ще си платя за глупостта и -толкова.
мила,не знам какво си учила по право,аз уча в момента именно тази специалност и както са ти казали всички преди мен-подписала си и вина носиш само ти,че не си прочела договора ,а си се доверила на някаква която е там именно за това да взима % и да зарибява клиентите Rolling Eyes. не виждам комисията какво може да направи и да се обадиш на господари на ефира,най-много хората да имат едно на ум,но ти според мен няма какво да направиш за себе си.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт