Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

там, откъдето преди години тръгнах

Мнения: 541
Здравейте! Продуктите са:
4 чаши брашно
1 кубче мая - става и от малките кубчета от 20г
3/4 чаша олио
1 чаша прясно мляко, в което разтваряме маята
щипка сол - в брашното
щипка захар в маята и млякото
За плънката: 2 белтъка и сирене
жълтъците за намазване отгоре
Продуктите се омесват на тесто-става много мекичко и се меси не повече от 5-6 мин. Разделяме готовото тесто на 6 равни части и започваме да обработваме топките една по една. Разстиламе с пръсти кръгчета от всяка топка, режем кръга на 8 триъгълничета и отгоре слагаме от плънка, приготвена от 2 белтъка и натрошено сирене. Навиваме на кифличка и редим в тава-количеството е точно за две големи тави, колкото побира голяма фурна. Отгоре се намазват с жълтък и се посипват със сусам или маково семе, както обичате!
Стават невероятно вкусни и издържат в затворен съд дори и седмица, ако останат, разбира се. У нас се изяждат за един следобед  Party
Ето и снимки: на нарязаното кръгче с плънката http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633454193889751250.jpg
и на готовите кифлички http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633454192983501250.jpg
Добър апетит!!!
« Последна редакция: чт, 08 май 2008, 15:48 от Ma4o »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 458
М страхотно изглеждат а сигурно са и много вкусни.
Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 115
Имам два бързи въпроса преди да спретна кифличките. Първо какво мляко си използвала в рецептата, съответно ако е прясно да е затоплено или не и второ: маята може ли да е суха на др.Йоткер?
« Последна редакция: пт, 09 май 2008, 15:31 от mama_mima »
Цитирай

там, откъдето преди години тръгнах

Мнения: 541
Имам два бързи въпроса преди да спретна кифличките. Първо какво мляко си използвала в рецептата, съответно ако е преасно да е затоплено или не и второ: маята може ли да е суха на др.Йоткер?

Поправих си пропуска! Млякото е прясно. А за сухата мая не виждам защо да не става, но не мога да помогна с количеството, защото никога не съм ползвала суха  Embarassed
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Страхотно изглеждат, браво!
Ще ги пробвам в най-скоро време. Благодаря за рецептата  bouquet.
Цитирай


Мнения: 159
  Хубаво изглеждат. Никога не съм правила плънка от белтък и сирене, но ще опитам. Благодаря за рецептата!!!
Цитирай


Мнения: 113
Ето каква ще бъде закуската утре newsm10
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Веднага преписвам рецертата,защото обожаваме солени кифлички в къщи.
Правя едни на студенката,но те са по точно като соленки, а не кифлички.
Само наистина кажи дали млякото да е затоплено и горе долу колко сирене?
« Последна редакция: чт, 08 май 2008, 17:37 от desi_minkova »
Цитирай


Мнения: 750
И ние обожаваме всякакви кифлички.Мисля си обаче след като излизат 2 тави едната да я направя със сирене и белтък,а другата с течен шоколад.Още докато са горещи ще ги посипя с пудра захар,тъй като тестото не е сладко.Благодаря за рецептата.
Цитирай


Мнения: 82
Правя същата рецепта за сладки кифлички - само добавям 5-6л. захар в сместа, слагам локум  и при изпичане посипвам с пудра захар. Маята разтварям с топло мляко  Peace
http://images25.snimka.bg/005746472.jpg
Цитирай


Мнения: 8 598
Правя същата рецепта за сладки кифлички - само добавям 5-6л. захар в сместа, слагам локум  и при изпичане посипвам с пудра захар. Маята разтварям с топло мляко  Peace
http://images25.snimka.bg/005746472.jpg

Neli^na , и твоите изглеждат фантастично! Трудно е човек само да ги гледа......... Embarassed

Ma4o, не разбрах само, като е с мая тестото, кога втасва? Преди или след оформянето на кифличките? newsm78


Цитирай


Мнения: 82
Благодаря  Embarassed
Аз ще кажа за моите- тестото втасва след омесване и след като оформя кифличките.
Но сега забелязах, че в рецептата за тестото няма яйца, а моите кифлички са с 5 яйца. Thinking
Цитирай

София

Мнения: 1 933
Кифличките наистина са страхотни. Вчера ги правих. Имам рецептата от форума, но в по-малък грамаж - за 32 кифлички. Пробвайте, няма да съжалявате.
Цитирай

там, откъдето преди години тръгнах

Мнения: 541


Ma4o, не разбрах само, като е с мая тестото, кога втасва? Преди или след оформянето на кифличките? newsm78




Няма нужда да се оставя тестото да втасва- докато се оформят първите три топки, тестото си втасва, а втората тава е още по-добре втасала. Но време за втасване преди започване на оформяне на кифличките няма нужда да се отделя.
За сладките кифлички и аз съм си мислела да пробвам с повечко захар в тестото и със сладка плънка. Явно стават и така. Аз лично съм ги правила и като по-големи кифлички, когато нямам време за малките и им слагам кренвирш например и стават кренвиршки.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.