Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 130 отговора


Мнения: 11 612
Хляб тип ит … 89;ки

съжалявам, лоша фотографка съм, а и фотоапарата ми не е ниво.....

Още една сн … 84;ка
Голяма сни … 84;ка

Момичета, престраших се да направя италианския хляб на Пина......

Стана разкошен. Продукти - повече от елементарни. Единственото, което аз направих различно е......достраша ме това - Бъркам с вилица, но е гъсто и ме затруднява, натискам и ме заболява ръката от бъркане. - и затова използвах допълнението към пасатора - електрическа тел. А и по незнайни за мен причини тестото стана първоначално на бучки и за да не си играя - включих телта.  После стана по-твърдо от обясненията на Пина и добавих още малко вода, но този път бърках с лъжица и се получи смес като тази от снимките на Пина. Другата разлика - като върл противник на маста, сложих в тенджерката олио.

Втаса 1ч., отделих го сравнително лесно и не ми бе никакъв проблем от съда за да го оваля малко в брашно. Пак втаса, и после на 150 градуса без вентилатор.

На външен вид е страхотен,беличък, беличък(снимката може да подведе!). Личи,че коричката е хрупката, пробвах да видя дали ще стане като гъба - стана! Чакам да изстине за да разрежа. Но предполагам,че и на вкус ще е страхотно както и Пина описва.

Препоръчвам от сърце! Препоръчвам и тестото за пица от Верди - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290371.msg7396999#msg7396999 - благодаря Julie за линка!  bouquet

По-късно ще споделя вкуса!
« Последна редакция: чт, 08 май 2008, 19:58 от Мама Цоцоланка »
Цитирай

София

Мнения: 6 036
Ох, аз още не мога да се престраша да го направя тоя хляб  Embarassed Ще чакам някой да ме ориентира в количеството брашно.

Маме, чуден е хляба! Пак тия лиги, сто кила ще стана, замина ми диетата.

А тестото за пица е страхотно, но то и няма как да не е с това мляко и тези яйца  Laughing
Цитирай


Мнения: 9 728
Хе-хе, Маме, много се радвам, че си пробвала и най-вече че си доволна!  Very Happy  Дано и като хапнете положението да е пак такова...  Blush
Трогната съм и от вниманието - цяла тема... Но вярно хлябът си струва - много е лесно, бързо и дори евтино!

От същото тесто днес направих пърленка - вълшебна!!! След първото втасване - удължих го на час и 10 мин, овалях в брашно и пекох в загрята тава, а фурната загрята на 220 градуса с вентилатор.

Ето снимка

http://images25.snimka.bg/005801013.jpg
Цитирай


Мнения: 11 612
А тестото за пица е страхотно, но то и няма как да не е с това мляко и тези яйца  Laughing

В интерес на истината...впечатлена от забележката ти,че не се слага царевично брашно...аз сложих 2-3 лъжици и малко мерудии в тестото...Това ми е от мен добавката, но стана невероятно и за първи път може би без проблем успях да сложа тесто за пица в тава.

Брашното за хляба на Пина...може би....не повече от 500гр. Но...усетих,че ми става твърдо, добавих вода и ...се получи.....

Но вярно хлябът си струва - много е лесно, бързо и дори евтино!

Точно заради това е отделната тема. Така из твоите рецепти и за машинката за хляб...по-незабележима е! А не е питка за да я пусна в някоя такава тема.....

Искам да кажа... - подготвям се утре за гости и имах работа.....Но хляба точно защото е лесен, го направих измежду другото.....Едно трябва - време.....Бързо се смесва, после втасва, не лепне много при отделянето и пак втасва...Спокойно човек може да свърши и нещо друго...Аз едно,че се подготвям за гости и 2 тави пица направих!
Цитирай

София

Мнения: 6 036
Ми, аз не видях да пише че се слага царевично брашно и за това не сложих  Laughing

А с тестото за пица много лесно се борави, не лепне грам (то има си и хас да лепне, 8 лъжици олио са това). Нито съм разточвала, нито съм чакала да втасва. Щом го омеси машината, откъснах парченце и го разстелих в тавата. Не лепне, не се къса.

Консистенцията на тестото за хляба горе долу като на бебешка каша? Или? Уф, много ми е трудно ей Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 035
прилича много на едно нещо, което аз правя. Бях го пускала преди време, гледам 130пъти прочетено, ама нито един коментар, я пак да го пусна, може пък сега да има  35 италианск& … 72;ча

супер вкусно е! по подобен начин правя и чабата, но нямам снимки... трява пак да забъркам
Цитирай


Мнения: 9 728
Аз затова го кръстих ' тип италиански'! Не е по оригинална италианска рецепта. Исках да направя такъв хляб и четох доста рецепти и на български и на английски из нета за фокача, чабата, багети. В крайна сметка не можах да направя с точност нито едната, тъй като нямам везна и не можех да измеря количествата, които пишеше. Също нямам форма за багети, а без форма би се разляло. И така, направих и напаснах, тъй че на мен да ми е удобно и лесно и ми се получи.
Цитирай


Мнения: 4 112
Сега видях рецептата и снимката на тестото. Абсолютно същото правя за мекици и пица, а то италиански хляб можело да направя. Благодаря!
Цитирай

тук

Мнения: 488
Хе-хе, Маме, много се радвам, че си пробвала и най-вече че си доволна!  Very Happy  Дано и като хапнете положението да е пак такова...  Blush
Трогната съм и от вниманието - цяла тема... Но вярно хлябът си струва - много е лесно, бързо и дори евтино!

От същото тесто днес направих пърленка - вълшебна!!! След първото втасване - удължих го на час и 10 мин, овалях в брашно и пекох в загрята тава, а фурната загрята на 220 градуса с вентилатор.

Ето снимка

http://images25.snimka.bg/005801013.jpg
Пина, това последното е нечовешко вкусно, нали? Браво!
Цитирай


Мнения: 9 728
Да, нечовешки вкусно е!  newsm10  Средата е много мека и пухкава, а коричкатаааа....., ах коричката!  Crazy

Аз загрявам фурната на 220градуса. Слагам празната тава вътре да се загрее поне за 10мин. После слагам набрашненото тесто в горещата тава, само наръсвам брашно, без да мажа с нищо! Натискам с пръсти,разстилам, даже дупчици да станат в мекото тесто, то после бухва. Става като печенто в пеш! Пека 15 минути с вентилатор.
Цитирай

София

Мнения: 927
Браво за рецептата!!! Отдавна търся рецепта за такава пърленка и хляб   bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Айдеееее,навихте ме  Hug Hug Hug
Утре го почвам !
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
И аз ще го спретна, още днес! Мерси  Peace
Цитирай


Мнения: 9 728
Хайде, който прави да дава снимки, да се радваме!  Crazy
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Позволете и простете един леко тъп въпрос  Crazy - защо в тенджерка, по-скоро там ли го печеш, Пина? Заради формата или някакъв трик  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 130 отговора