Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plovdiv

Мнения: 301
Имам едни патешки филета и дроб и се чудя какво да ги правя Thinking
Моля помогнете, защото никога не съм правила такива неща, дори не знам дали трябва да се накисват или обработват по някакъв начин предварително  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Виж какво намерих:
http://recepti.rozali.com/italianska-kuhnia/p3500.html

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1282.0;prev_next=prev
Цитирай

София

Мнения: 1 035
веднага ти казвам. за дроба - нарязваш на филийки, и върху сух тефлонов тиган само ги парваш от двете страни, защото инак се стопяват! вкусен е и студен, и топъл.
филето какво е? бонфиле или гърди? с кожа, без кожа?
ако е с кожа - цепни я, мариновай малко със зехтин и соев сос, и в грил тигана с кожата надолу - отделя се много мазнина, отливаш я, можеш да го опечеш изцяло на тигана, или след като се запечата да го преместиш във фурна, загрята, за 10-12мин.
портокалов сос!
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 301
TheNMaster, благодаря за линковете  Hug. Рецептата от rozali я видях, но в къщи не се яде горчица, та това ще ми е малък проблем Smile, иначе за добра има добри идеи.
Lois, благодаря за съветите за дроба, ще го пробвам, а що се отнася до филето е без кожа, но не знам дали е бон филе и гърди, такова месо не съм купувала и готвила и изобщо не го познавам, а това ми го донесоха и не успях да питам нито какво е нито как се приготвя  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами тогава запечатай на сух тиган месото,ако няма мазнина да се отдели,прибави малко.И след като се запечата го метни във йенска с капак,а вътре сложи 1 к.ч. водичка и 1 ч.ч. бяло вино,сол.Печеш...След това правиш сосче като сгъстиш соса от печенето с малко брашънце и при сервиването поливаш всяка порцийка...
Цитирай

София

Мнения: 1 035
ако е бонфиле - ще го познаеш! пилешко нали си виждала? е същото, ама малко по-едро. Кратка обработка пак, то се яде алангле, иначе изсъхва и става тричаво.
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 301
Много благодаря за отговорите  Hug. Ще се постарая и после ще споделя резултата  Love
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Тази рецепта е за пилешко месо, но мисля че можеш да импровизираш:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262923.0
Цитирай

Варна

Мнения: 1 578
Познавам се лично с  един от производителите на патешкия дроб, който се изнася във Франция.От тях знам как се приготвя деликатеса с патешки и гъши дроб.
Както е цял дроба се слага в йенска тенджерка , полива се с един литър прясно мляко , осолява се, и черен пипер се слага. Това във фурната се пече но не съм засичала времето защото го пека на око. Пуска страшно много мазнина, която ако го приготвиш по друг начин, ще изядете и ще се отвратите.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.