Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки ,прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


Последна редакция: сб, 10 май 2008, 12:14 от sterretje

# 1
 • Мнения: 7 914
първаааааааааааааааааа

 браво sterretje bouquet  bouquet  bouquet страхони  картинки Hug

# 2
 • Силистра
 • Мнения: 266
Записче
Поздравления на sterretje за хубавата работа

# 3
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
От мене картинките - от звезди целия труд, който е вложила в темата! Heart Eyes Hug Hug  bouquet

# 4
 • Мнения: 102
Браво момичета, много ми харесва тук при вас чувствам се доста уютно и приятно и забравям всякакви проблеми  Simple Smile

# 5
Нещо от как я почнах отначало ...тоест от 08.05 ... няма промяна в кантарчето ....а преди като я бях почнала още след първия ден ..Сигурно е така,защото вечерята ми се пада бая късно към 10 някъде ...и колкото и малко да ям за вечеря няма как да се обработи ...Днеска въглехидратен ден -- макаронки (поради липсата на сос .. с кетчуп и много подправки ) .. вечерта само нз какво да ям ..не обичам сладко  newsm78

# 6
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
Нещо от как я почнах отначало ...тоест от 08.05 ... няма промяна в кантарчето ....а преди като я бях почнала още след първия ден ..Сигурно е така,защото вечерята ми се пада бая късно към 10 някъде ...и колкото и малко да ям за вечеря няма как да се обработи ...Днеска въглехидратен ден -- макаронки (поради липсата на сос .. с кетчуп и много подправки ) .. вечерта само нз какво да ям ..не обичам сладко  newsm78
И аз не обичам сладко, но за довечера съм си приготвила един бял "Магнум" Peace
Или нещо такова:


Последна редакция: сб, 10 май 2008, 13:26 от sterretje

# 7
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 358
Използвам началото на новата тема, за да кажа, че официално ви напускам. Няма смисъл, понеже до края на месеца, та дори до средата на юни, няма как да съм режимна. Целият народ е решил да се ражда, жени, кръщава и т.н. точно през май. Два дни съм на диетата, три дни прегрешавам по разни поводи. Ето, днес ми е плодов ден, а довечера сме на юбилей...
Така че- до нови срещи. Ще започна отново все някога, обещавам  Heart Eyes Дотогава планирам да не се качвам по кантари  Crossing Arms Когато вечерта предстои излизане, ще гледам през деня да хапвам само плодове. Когато денят е без повод, по някаква случайност  Mr. Green, ще ям само месо и салати.

# 8
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
Tartaletke - мисля, че вземаш правилно решение. Hug Аз продължавам да мисля, че понякога едно решение опира до точния момент! И твоя ще дойде. Heart Eyes  bouquet Весели празници!

# 9
 • София
 • Мнения: 618
Хоп и аз в новата темичка.  Wink Аз днес съм на пълнени чушки с ориз . Ммммммм от кога не бях яла. Е, по принцип ги обичам със сосче, ама сега с малко доматче бяха.

sterretje   bouquet

звездичка, бързо да се оправяш  Hug Целувки (въздушни) на астралното ни близначе  Heart Eyes

# 10
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
Лиличка - може ли рецептичката за чушките,  chef чак ми се приядоха... Rolling Eyes Hug Peace

# 11
 • Мнения: 242
 и  аз се вписвам   newsm44

# 12
 • София
 • Мнения: 618
sterretje, аз не съм кулинарка, ама станаха вкуснички. Запържих 1 глава лук, ориз (зависи от големината на чушките, ама горе-долу по една пълна супена лъжица на чушка, може и повече), подправки- магданоз, други по желание (аз слагам една смес сушени зеленчуци, която е много приятна) и след това напълних изчистените преди това чушки ( не до горе). Чушките се слагат в тавичка, слага се вода някъде до половината на чушката (зависи от фурната, все пак) и се пекат. И това е. Със сос са по-вкусни, но не може, защото има кис. мляко и яйце. Съжалявам, ако съм те подразнила. Бих ти метнала някоя чушка, ама няма как.  Wink

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 15:18 от Лиличка

# 13
 • София
 • Мнения: 5 404
нали бременни не 4етът-преди малко свекъра ми донесе от първите узрели кайсии-още са малко кисели-идеално за плодовия ден
Но пък има кърмачки.
Споко, шегувам се. Hug

И на мен днес ми е плодов ден. Засега върви ОК, но и аз също от време на време смуча таблетки за гърло, че ме боли и подсмърчам.

Обаче вчера прегреших с едно агнешко месо. Embarassed И ми е трудно да свикна с мисълта, че това, което съм яла на обяд, същото трябва да е и на вечеря, не само да е режимно. Но ще вляза в крачка, де. Явно трябва да си приготвям по-голям обяд и 1/3 да оставя за вечеря, за да не приготвям наново.

Да попитам - колко гр. ядки са позволени през плодовия ден?

Може ли и мен да ме включите в списъка?  Praynig

# 14
 • Мнения: 4 111
Здравейте и от мен! Браво за темичката!
Аз продължавам да съчетавам разделното хранене с диетата, малко повече ми се ограничават възможностите, но се вписвам успешно и в двата режима. Целта ми е да свикна с разделното хранене и да продължа с него след като свърши тази диета. Не се очертават никакви поводи за прегрешения, много ми харесва диетата. Може всичко, но не кой да е ден, само малко търпение, е, и не на куп, а разделно. Няма отказване от мен. Днес започвам четвърти ден, вече резултата е минус 2 килограма. Тях лесно свалих, защото ги качих по празниците, по-нататък ще е по-трудно. Преди за 9 дни свалих толкова, но те си бяха стари и залежали Simple Smile ако знаех тогава, че майка ми ще идва щях да я отложа, но тя реши и дойде внезапно.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт