Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 май 2008, 12:09 ч.

ЗА ДЕТСКИТЕ

  • 318
  • 1
  •   1
Отговори
  • гр. Търговище
  • Мнения: 18
Извинявам се предварително, ако вече е говорено по този въпрос, но не можах да намеря затова питам тук.
   Моят съпруг работи в една софийска голяма фирма и получава заплатата си с месец назад т.е сега през април получи заплата за март и съответно тогава (в края на април) им обработват счетоводните документи. През месец април аз трябваше да подам документи за детски в социални грижи. Бележката за доход на съпруга ми съответно не беше дошла до края на април и служителката ми взе документите според нея с "КОМПРОМИС" без нея с уговорката че като пристигне тази бележка ще й я занеса. А то сега по тези празници, пък и казали на мъжа ми, че трябвало 14 дни, за да удовлетворят искането му. Днес се обади същата госпожа от Социални грижи и ми се кара защо не съм й занесла бележката. А аз какво съм виновна, че в големите фирми не става така бързо, както в малките и бюрокращината е толкова голяма? На вас случвало ли ви се е такова нещо? Няма ли някъде къде да прочета нормативно как са уредени нещата при такива случаи или някой да ми отговори компетентно?
  Благодаря ви предварително!

# 1
  • София
  • Мнения: 1 352
Не си виновна, но наистина е така
Чл. 5. (1) от Закона са семейните помощи за деца. В случаите, когато е приета молба-декларация с нередовни или липсващи документи, на лицето се дава 14-дневен срок за отстраняване на допуснатите нередовности.
(2) Когато в срока по ал. 1 лицето не отстрани нередовностите, директорът на дирекция "Социално подпомагане" отказва исканата помощ, за което лицето се уведомява писмено.
Опитай да се разбереш със служителката и да занесете бележката колко може по бързо иначе ще ти трябва нова бележка и не се знае дали няма пак да се забави.
Успех!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт