Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 206
Източника е:
http://--//--/?p=news
10. 05. 2008

До 15 май родителите, които искат децата им да продължат да ходят на градина през юни, юли и август, трябва да подадат заявление при директора на зеведението. До края на май ще се правят графици с дежурните ОДЗ-та по райони. 106 детски градини затварят за ремонти, ще дежурят 96.

Родителите, които искат детето им да посещава детска градина и през летните месеци, трябва да декларират това до 15 май пред директора на градината, в която детето е записано. Столичната община е издала разпореждане до 15 май директорите на детските градини да извършат проучване за броя на децата, които ще посещават градините през юни, юли и август, за да могат да се направят графици по райони кои детски градини ще дежурят и по колко деца ще могат да поемат.

Проблемът идва не само от сезона на отпуските, но и от това, че 106 общински детски градини ще бъдат затворени през лятото заради основни ремонти. Както съобщи "За града", родителите ще бъдат информирани своевременно кои детски градини ще дежурят. Надяваме се ремонтите да започнат още в началото на юни, до 26 май се приемат документи за участие на фирми-изпълнители на ремонтите, каза пред "За града" зам.-кметът Йорданка Фандъкова. След провеждане на конкурсите за избор на фирми-изпълнители Столична община ще информира родителите за сроковете за изпълнение на ремонтите, надяваме се обаче те да приключат до края на август, уточни Фандъкова

За да може детето да посещава дежурна детска градина, е необходимо родителят да подаде заявление при директора на детската градина, която то посещава целогодишно. За улеснение на родителите пренасочването на децата ще се извърши по служебен път между директорите. Ще дежурят 96 детски градини в града.

За основен ремонт ще бъдат затворени 57 градини, в останалите 49 той ще се прави на отделни корпуси. В 32 ще бъдат ремонтирани басейните и кухненските блокове. Средно по три-четири детски градини във всеки от районите няма да работят през това лято.

Най-много детски градини ще бъдат затворени в "Младост"- пет от общо 16. В район "Люлин" 4 от 15 ОДЗ-та няма да приемат деца. Във "Възраждане","Сердика","Оборище" и "Нови Искър" също по толкова няма да работят в продължение на три месеца. В останалите столични райони няма да приемат през лятото деца в три до една от детските градини. В район"Възраждане" ще бъдат затворени: ЦДГ 116, ЦДГ 120, ЦДГ119, ОДЗ 1. Ще има нова група в 120-а градина, а в 81-во ОДЗ ще се реконструира басейнът. В район"Сердика" няма да работят ЦДГ 31,ЦД106, ЦДГ149 и ЦДГ 45.

Ремонтите ще започнат най-напред в "Оборище" и "Надежда". Общо за 14 млн. лева ще бъде извършена подмяна на дограми, санитарни възли, покриви и конструктивни укрепвания. 8 млн.лв. от средствата са от общинския бюджет, а 6 млн. лв. - от столичния приватизационен фонд. /www.zagrada.bg/

# 1
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ.ИМА ЛИ НЯКОЙ ОТ ВАС САЙТ НА КОЙТО МОГА ДА ПОЛУЧА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕЖУРНИТЕ ГРАДИНИ В СОФИЯ.ИЛИ ТЕЛЕФОН ,АБЕ ВЪОБЩЕ НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ.ПОНЕЖЕ ОТ НАШАТА ГРАДИНА НЕ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ.

# 2
 • Страната на чудесата
 • Мнения: 2 733
Заповядай  bouquet
http://kg.sofia.bg/?page=programa_2008-6-2

# 3
Благодаря ти.Бях в този сайт ,но в него не пише кои са дежурните ,които ще работят през юли и август. smile3547

# 4
като имаш толкова много информация относно градините случайно да знаеш кои ще работят през юли и август в красна поляна

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
И аз се интересувам кои ще са дежурните градини. Защо не се обявяват все още? В нашата градина ни казаха , че няколко деца от 120 общо могат да посещават дежурна градина #Crazy Защо отново родителите се поставят пред такива ситуации да се спасяват лятото за по 2-3 месеца?

# 6
направо ни съсипват.за няколко дена винаги ще се намери някой да загледа детето но за няколко месеца както се очертава в нашата градина.изобщо незнам какво ще правя.отговора на въпроса кои ще работят беше влезте в киндергартен и ще разберете.да ама не.нищо такова няма като информация.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
А аз когато вчера попитах кои ще са дежурните градини ми отговориха, че още не се знае.

# 8
как може такова безобразие.не стига ли че покрай стачката им се измъчихме а сега пак.ще ме уволнят вече

Последна редакция: чт, 29 май 2008, 12:28 от VALIA04

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Някой има ли инфо кои ще са дежурните градини през лятото?

# 10
опитвах се по какви ли не начини да търся за дежурните градини и никъде нищо няма.ако някой разбере да пише.

# 11
 • Мнения: 18 833
и в нашата не се знае..нямам думи, не знам в понеделник къде да си водя детето!

Информация трябва д аима в районната община http://www.sofia.bg/rajoni.asp


 и на този телефон в дирекция образование :
Отдел „Образование”

София 1505 Ул. „Оборище” №44, ет.4
Тел.: 943 31 83
Факс: 943 33 07
e-mail: dko_so@mail.bg

но най- вече на сайта и при директорките, ама няма  #Cussing out
 

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
На сайта на общината няма инфо.

# 13
 • Мнения: 18 833
Е от сайта взимаш телефона на районната община и питаш там де...

# 14
НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ.АЗ УСПЯХ ДА СЕ СВЪРЖА С НАШАТА ОБЩИНА ПОНЕЖЕ ДО МОМЕНТА НИКОЙ НЕ МИ ВДИГАШЕ ТЕЛЕФОН.СТАВА ВЪПРОС ЗА КРАСНА ПОЛЯНА .ЗА МОМЕНТА НЯМА ОЩЕ ГОТОВИ СПИСЪЦИ,НО ОБЕЩАВАТ ДО 10.06.2008 ВЪВ ВСЯКА ГРАДИНА ДА ИМА РАЗЛЕПЕНИ ИНФОРМАЦИИ.НАДЯВАМ СЕ.ТЪЙ КАТО ДО МОМЕНТА НЕ ВСИЧКИ ГРАДИНИ СА ПОДАЛИ ИНФОРМАЦИИ КЪМ ОБЩИНИТЕ И ЗА ТОВА СЕ БАВЯТ С ДЕЖУРСТВАТА. newsm44

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт