Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Банкя

Мнения: 1 161
Не ми се закваси млекото .Беше малко по-хладно .Както и да е.
Помогнете какво да го правя!!!
Три буркана.
Цитирай


Мнения: 195
Ако въобще не се е захванало го затопли отново, след което пробвай с пръста си, трябва да можеш да издържаш, докато е потопен. После го увий хубаво и го остави за по-дълго. Аз съм го оставяла дори цялата нощ завито. Едва на сутринта го отвивам и слагам в хладилника. Успех!
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused
Цитирай


Мнения: 423
Сваряваш и се получава извара. Поне аз така направих, веднъж, когато не ми се скваси млякото, реших да подквася по-малко топло, за да няма цвик, е нямаше цвик, ама и кисело мляко нямаше, стана на извара.
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Благодаря на всички.
Затоплих го но тази сутрин се беше разделило на цвик и млеко довечера ще го правя на извара.
Цитирай

София

Мнения: 3 503
Благодаря на всички.
Затоплих го но тази сутрин се беше разделило на цвик и млеко довечера ще го правя на извара.
А цвика от изварата запази и в него си съхранявай сиренето вместо във вода със сол.
Цитирай


Мнения: 195
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused


От свекърва си знам, че козето мляко трябва да се кваси по-топло, отколкото кравето. Тя гледаше една козичка и млякото винаги и се получаваше. И още нещо - използвайте жива закваска, т.е от заквасено мляко, а не мляко от магазина. Опитайте, не се отказвайте!!
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused


От свекърва си знам, че козето мляко трябва да се кваси по-топло, отколкото кравето. Тя гледаше една козичка и млякото винаги и се получаваше. И още нещо - използвайте жива закваска, т.е от заквасено мляко, а не мляко от магазина. Опитайте, не се отказвайте!!

Благодаря!  bouquet
Цитирай

ул. "Мечтание"

Мнения: 5 841
Само и аз да вметна нещо, от опита на баба ми с козето мляко. Ако става прекалено рядко при заквасване слагаше десетина капки мая за сирене. Става прекрасно след това!
Цитирай


Мнения: 195
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused


От свекърва си знам, че козето мляко трябва да се кваси по-топло, отколкото кравето. Тя гледаше една козичка и млякото винаги и се получаваше. И още нещо - използвайте жива закваска, т.е от заквасено мляко, а не мляко от магазина. Опитайте, не се отказвайте!!

Благодаря!  bouquet

Дано този път млякото се закваси и да се похвалиш. thumbsup
Цитирай


Мнения: 195
Само и аз да вметна нещо, от опита на баба ми с козето мляко. Ако става прекалено рядко при заквасване слагаше десетина капки мая за сирене. Става прекрасно след това!


Ееее, признавам си , затова не бях се сетила.   bouquet Така е!!!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Само и аз да вметна нещо, от опита на баба ми с козето мляко. Ако става прекалено рядко при заквасване слагаше десетина капки мая за сирене. Става прекрасно след това!
Само трябва да се внимава с маята,че иначе става като гумено....
Цитирай

ул. "Мечтание"

Мнения: 5 841
Да, естествено! В началото може да има няколко неуспешни опита докатосе налучка точното количество мая.
Мисля че така се получаваше киселото мляко и ако е с купешка закваска, но не съм сигурна! Ако можете да си позволите експеримента, пробвайте!

Успех! И да ви е сладко!
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
 mocarella,
Разбирам ли те правилно,че ако млякото въобще не се е подквасило и ако е редичко,може пак да се опита да се стопли;
и ако е така(понеже този проблем стои пред мен от снощи - не ми се подкваси цял литър),като го затопля,нужно ли е пак да слагам кисело мляко?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Да Деска,затопляш го и караш отначало както си знаеш.....Ако пак не стане го правиш на извара...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.