Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 май 2008, 21:24 ч.

не се закваси млекото!!

  • 3 484
  • 14
  •   1
Отговори
  • Банкя
  • Мнения: 1 195
Не ми се закваси млекото .Беше малко по-хладно .Както и да е.
Помогнете какво да го правя!!!
Три буркана.

# 1
  • Мнения: 195
Ако въобще не се е захванало го затопли отново, след което пробвай с пръста си, трябва да можеш да издържаш, докато е потопен. После го увий хубаво и го остави за по-дълго. Аз съм го оставяла дори цялата нощ завито. Едва на сутринта го отвивам и слагам в хладилника. Успех!

# 2
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused

# 3
  • Мнения: 423
Сваряваш и се получава извара. Поне аз така направих, веднъж, когато не ми се скваси млякото, реших да подквася по-малко топло, за да няма цвик, е нямаше цвик, ама и кисело мляко нямаше, стана на извара.

# 4
  • Банкя
  • Мнения: 1 195
Благодаря на всички.
Затоплих го но тази сутрин се беше разделило на цвик и млеко довечера ще го правя на извара.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 020
Благодаря на всички.
Затоплих го но тази сутрин се беше разделило на цвик и млеко довечера ще го правя на извара.
А цвика от изварата запази и в него си съхранявай сиренето вместо във вода със сол.

# 6
  • Мнения: 195
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused


От свекърва си знам, че козето мляко трябва да се кваси по-топло, отколкото кравето. Тя гледаше една козичка и млякото винаги и се получаваше. И още нещо - използвайте жива закваска, т.е от заквасено мляко, а не мляко от магазина. Опитайте, не се отказвайте!!

# 7
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused


От свекърва си знам, че козето мляко трябва да се кваси по-топло, отколкото кравето. Тя гледаше една козичка и млякото винаги и се получаваше. И още нещо - използвайте жива закваска, т.е от заквасено мляко, а не мляко от магазина. Опитайте, не се отказвайте!!

Благодаря!  bouquet

# 8
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 5 887
Само и аз да вметна нещо, от опита на баба ми с козето мляко. Ако става прекалено рядко при заквасване слагаше десетина капки мая за сирене. Става прекрасно след това!

# 9
  • Мнения: 195
Уф, и майка се опита да подкваси козе мляко, понеже й го препоръчват (болна е от рак), но не се подкваси. Наложи се да го изхвърли.

Има ли наистина начин да се спаси? Confused


От свекърва си знам, че козето мляко трябва да се кваси по-топло, отколкото кравето. Тя гледаше една козичка и млякото винаги и се получаваше. И още нещо - използвайте жива закваска, т.е от заквасено мляко, а не мляко от магазина. Опитайте, не се отказвайте!!

Благодаря!  bouquet

Дано този път млякото се закваси и да се похвалиш. thumbsup

# 10
  • Мнения: 195
Само и аз да вметна нещо, от опита на баба ми с козето мляко. Ако става прекалено рядко при заквасване слагаше десетина капки мая за сирене. Става прекрасно след това!


Ееее, признавам си , затова не бях се сетила.   bouquet Така е!!!

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Само и аз да вметна нещо, от опита на баба ми с козето мляко. Ако става прекалено рядко при заквасване слагаше десетина капки мая за сирене. Става прекрасно след това!
Само трябва да се внимава с маята,че иначе става като гумено....

# 12
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 5 887
Да, естествено! В началото може да има няколко неуспешни опита докатосе налучка точното количество мая.
Мисля че така се получаваше киселото мляко и ако е с купешка закваска, но не съм сигурна! Ако можете да си позволите експеримента, пробвайте!

Успех! И да ви е сладко!

# 13
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
 mocarella,
Разбирам ли те правилно,че ако млякото въобще не се е подквасило и ако е редичко,може пак да се опита да се стопли;
и ако е така(понеже този проблем стои пред мен от снощи - не ми се подкваси цял литър),като го затопля,нужно ли е пак да слагам кисело мляко?

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Да Деска,затопляш го и караш отначало както си знаеш.....Ако пак не стане го правиш на извара...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт