Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 380
Много обичаме ние Пого. А аз обичам и да го правя защото е много лесно (аз давала ли съм ви трудни рецепти?)

Това е един още по-лесен вариант- без клечки, с по-малки парченца кремвиш и освен това замених царевичния грис на обикновен пшеничен, от който погото не само не загуби, но според мен е дори още по-вкусно.

Т.к. е бърза и лесна рецепта, Погото става отлично за закуска.



Нарязваме си кремвишите на подходящи по дължина парченца. Нашите кремвиши са стандартни и се нарязват точно на половинки.

За тестото:

Тестото се прави лесно и бързо с обикновенно смесване на продуктите.

1 ч. брашно
2/3 ч. грис
2 с.л. захар
1, 5 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 с.л. маргарин
1 яйце
около 1/4 ч. мляко

В купа слагаме брашното, гриста, захарта, сол, набухвателя. Добавяме маргарина и разтриваме с пръсти да го поеме брашното. Добавяме яйцето и разбърквайки с лъжица добавяме по малко мляко докато получим хубаво тесто.

Стандартно погото се прави в редичко тесто като кремвишите се топят в него. Но аз го правя гъстичко. Взимам по малко в ръка, сплесквам го на питка в дланта си , слагам кремвиша и го увивам в тестото. Лесно се работи с мокри ръце, така се оформят много по-хубави пръчици.

Всеки така увит кремвиш пържим в сгорещено олио.


Цитирай


Мнения: 8 601
xenia, а печено дали ще стане?
Цитирай


Мнения: 4 380
xenia, а печено дали ще стане?

Може и да стане ако тестото ти е достатъчно гъсто. newsm78 Не съм пробвала, не мога да кажа със сигурност, но ми се струва че ще стане с по-плътничко тесто. newsm78
Цитирай


Мнения: 4 380
Направих втора порция (първите се изядоха моменталически) и ги бутнах във фурната да се пекат. Ще пиша после как се отличават на кус. Иначе тестото го оставих малко по-плътно (мляко добавях на око)  и леко го измесих накрая. Лепи се отлично и се оформя лесно с мокри ръце.

Да предупредя че погото е с леко сладникаво на вкус тесто. Такова си е оригиналното пого което се продава при нас като полуфабрикат. На който не му харесва сладникаво-солен вкус, да намали захарта. Но смятам, че тогава ще се загуби очарованието-то е точно в хрупкавата коричка и сладникавия привкус.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
xenia   около 1/4 ч. мляко -  кисело мляко ли се слага или прясно
Цитирай


Мнения: 4 380
Прясно мляко. Мислех, че на български като се каже просто мляко, се подразбира прясно.

Между другото, печени не ми харесаха. Naughty
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.