Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 121
Здравейте, някога бях правила бъркани яйза с лук, обаче не си спомням ни пропорции, ни подправки. Затова Ви моля за съвет и помощ и каква гарнитурка би вървяла.Много благодаря, че Ви има!!!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пропорциите са на око  Very Happy
Аз често правя сега в сезона на зеления лук...Задушавам доста от него и после чуквам яйцата(по колкото искаш да са на човек).Аз лично предпочитам да са на очи и ги запазвам такива,но може и да се разбият и да се изсипят при лука.Подправки сол и черен пипер....
Цитирай

софия

Мнения: 2 140
Аз не спазвам пропорции.Действам на око.
Цитирай


Мнения: 816
Снощи си говорихме със свекъра ми,че щял да си прави бъркани яйца със зелен лук  Laughing Аз лично не съм правила,но според мен можеш и на око да прецениш колко да сложиш.И според вкуса ви, разбира се.А за гарнитура би отивало салатка от домати с маслинки и сиренце.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Не мен всякаква прясна салатка ми върви ....
Цитирай

София

Мнения: 1 651
Аз правя така, но слагам и гъби. Първо тях запържвам в масълцето, после лука и накрая яйцата. Става много вкусно  Peace
Цитирай

Portsmouth

Мнения: 720
задушавам половин връзка лук / 2 порции/ с малко червен пипер , яйцата ги разбивам предварително с прясно мляко в отделен съд и овкусявам и ги добавям в тигана .Понякога слагам гъби в лука да се задушат , а друг път в разбитите с прясно мляко яйца слагам малко кашкавал.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пропорциите са на око  Very Happy

 Peace  Аз задължително слагам вегета и само зелената част на лука накрая и не го препържвам много, за да остане хрупкав  Smile
Цитирай

Portsmouth

Мнения: 720
Блонди, кога слагаш вегета - при овкусяването ли?
Цитирай

София

Мнения: 1 851
Вчера правих.
Зелените пера на една връзка лук ги нарязах на ситно, запържих ги с масло и после сложих шест яйца, но май лука беше много
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Пропорциите са на око  Very Happy
Аз често правя сега в сезона на зеления лук...Задушавам доста от него и после чуквам яйцата(по колкото искаш да са на човек).Аз лично предпочитам да са на очи и ги запазвам такива,но може и да се разбият и да се изсипят при лука.Подправки сол и черен пипер....
И аз така процедирам!  Peace
Цитирай
Моите предпочитания са за яйца на очи с лук, по-ефектно и по-вкусно ми е. Ето рецептата ми:

                                    Яйца на очи с пресен лук
                                         1 порция

2 яйца
1 връзка пресен лук (5 стръка)
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. универсална подправка
30 гр. вода




  Лукът се нарязва на парчета около един см. и се слага да се пържи заедно със зехтина в тиган с капак. Поръсва се с универсалната подправка и се разбърква. След около минута се чукват внимателно отгоре двете яйца. Похлупва се с капака, след около минута се добавя и водата. Ястието се задушава до забулване на яйцата (2-3 минути). Премества се внимателно в чиния,да не се разкъсат яйцата. Поднася се веднага.
Цитирай


Мнения: 4 745
Моите предпочитания са за яйца на очи с лук, по-ефектно и по-вкусно ми е.

определено е  ефектно   bouquet

в къщи ги предпочитаме бъркани и с луканка  Embarassed
« Последна редакция: вт, 13 май 2008, 08:17 от pep-4o »
Цитирай


Мнения: 531
А аз при запържването на лука слагам и някакво саламче нарязано на ситно и заедно изпържвам Very Happy
Разбърквам с яйцата,разпределям в чиниите и слагам по  малко кашкавал отгоре- може стърган,може и на парченца- пъхам в микровълновата до разтопяване на кашкавала и поръсвам отгоре с червен пипер!
Става още по-вкусно Laughing
Цитирай

София - Слънчев бряг

Мнения: 763
Аз слагам и сирене с яйцата, по-вкусно става.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора