Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 210
Здравейте !
Изчаквам микробиологични изследвания на детето си при съмнения за наличие на Ешерихия коли.
Моля ви за малко повече информация , какво представлява тази бактерия / ако е бактерия ... незнам точното мед. наименование/
Какво би пречинило наличието и' ?  Thinking
Има ли мерки / хигиенни и други/ за превеция ?
Последствия при наличието и в чревната флора ?
И евентуално лечение и продължителност ....
Благодаря ви предварително за отзивчивостта ! Peace

# 1
  • Мнения: 5 760
Ешерихия коли е бактерия, която се намира нормално в изпражненията. Нейната липса точно на това място се наблюдава при продължително лечение с антибиотици.
Има еширихиа коли бактерии патогенни (болестотворни)щамове. При тях вече, ако се открият в изпражненията, трябва да се проведе лечение дори и в случайте когато детето изглежда здраво. Носителството крие риск от разпространение на тези патогенни коли бактерии на други деца и възрастни.
 Патогенните коли бактерии се отбелязват с О и цифра напр. Е. коли О112, О 6 и т.н.
Ако се открие Е.коли на всяко друго място освен в изпражненията, това значи, че има или инфекция или контаминация( наличие на бактерии без болест в момента). В тези случай се изисква по- активно наблюдение.
Например ако в урината има Е. коли  е важна какво количество. Ако е над 10
5 е добре да се изследва ново проба на стерилна урина и при повторен подобен резултат вече трябва да се обсъжда антибиотично лечение. Ако има Е.коли, но под тази цифра може да е външно замърсяване и отново е добре да се изследват поне още 2 стерилни урини , и чак тогава ако се повтори резултата да се започне лечение.
Разбира се всеки случай се преценява индивидуално и антибиотик се започва само в случаите на сигурна и доказана инхекция. Това е така, защото ако човек не си измие добре ръцете по тях може да има от тези бактерии (те се намират свободно в околната средата) и може да бъде източник на замърсяване на изследвания матриал без да има истинска инфекция.
Правилно е, ако се налага лечение да се направи антибиограма за чувствителност на коли бактерията, за да се използва най-подходящия антибиотик.
Лечението продължава различно в зависимост от това, къде е инфекцията.
Мерките срещу инфектирането е редовно миене на ръцете с вода и сапун, а срещу уринни инфекции добър тоалет на гинеталиите, особено при момиченцата.[/color]

# 2
  • София
  • Мнения: 1 210
Благодаря ви !  bouquet
Резултатите са ни отрицателни / разбра се вече / ... и слава богу  Peace

# 3
  • Мнения: 5 760
Много добре!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт