Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 529
Здравейте,
Моля да ми кажете как варите телешкото месо така, че да стане много крехко??? Няколко пъти вече опитвам - в подсолена вода, без сол, под капак, на слаб огън, на силен огън....., все остава жилаво. Ведниж го варих до разпадане и пак конците бяха жилави. А съм яла на други места много крехко. Как да го постина и аз това?
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Най- много си зависи от телешкото! В повечето случаи си е кравешко е не телешко и си седи жилаво до последно #Crazy Майка ми го омаломощава в тенджера под налягане. Аз понеже нямам такава в началото го варя без сол и чак след около час под капак на тих огън го осолявам.
Също така е хубаво да отделиш ципите и да направиш леки разрезчета напряко на влакната.
Цитирай


Мнения: 702
Йенаглас малко вода +малко мазнина Капака и на бавен огън във фурната baby_neutral
Цитирай


Мнения: 3 452
И аз съм се отказала от варенето на това месо......все пак за телешко варено добре увират гърдите.
Иначе купувам чисто месо (шол), нарязвам го на кубчета и го мятам в гювеча с различен зарзават и го оставям да се самопече във фурната поне 2 часа.....
Цитирай

Sofia

Мнения: 529
Мислех си, дали няма някоя марината, която да помага на телешкото да поомекне newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.